URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Martie 2013, 15:32

Studenţii orădeni, la lecţii anti-plagiat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii Universităţii din Oradea ar putea participa la cursuri de la care să afle cum să caute şi cum să folosească onest informaţia ştiinţifică, adică să nu plagieze.

Iniţiativa acestor cursuri aparţine senatorilor Universităţii, care, potrivit unui comunicat de presă remis de instituţie, au ajuns la concluzia că studenţii şi masteranzii orădeni nu înţeleg pe deplin ce responsabilitate au când scriu o lucrare.

De câţiva ani, la finalizarea studiilor, studenţii Universităţii din Oradea semnează o declaraţie prin care asigură că lucrarea pe care o predau este autentică. Totuşi, membrii Senatului consideră că acest lucru este insuficient pentru a se asigura că tinerii orădeni nu plagiază.

Astfel, Senatul vrea să propună Consiliului de Administraţie introducerea unor cursuri obligatorii de "Academic Writing" (Scriitura academică) la toate specializările, dar şi să organizeze ateliere şi întâlniri cu studenţii pe această temă.

Tot împotriva plagiatului, Ministerul Educaţiei a anunţat, zilele trecute, că are de gând să introducă o bază de date online care să cuprindă toate lucrările absolvenţilor universităţilor din România. Astfel, pe lângă că s-ar crea o bibliotecă virtuală, universităţile ar putea depista cazurile de plagiat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Când nu percepi realitatea
Chestia cu plagiatul e discutabilă şi delicată. Dincolo de cazurile în care semnatarii au plagiat conştienţi, uneori e vorba despre greşeli, alteori avem de-a face cu interpretări tendenţioase dar sunt şi cazuri în care cel ce ajunge să fie pus la zid a tratat cu mult prea multă superficialitate scrierea unei lucrări şi a mers pe mâna unui pretendent la titluri universitare. Problema multora dintre cei ce au de suferit din cauza acuzaţiilor de plagiat este că sunt rupţi de lumea reală şi se trezsesc că sunt loviţi tocmai când jung acolo unde şi-au dorit. Nu vreau să amintesc dar cred că toată lumea îl are în minte pe un ministru bihorean care în mandatul lui de o săptămână şi-a luat-o urât de la \"prietenii\" care aveau arhiva pregătită. În curând domnul cu pricina va reputa o serioasă victorie după care aşa şi-o muşcă de la \"prieteni\". Va privi nostalgic la vremurile în care era doar acuzat de plagiat.
Postat 03 Martie 2013, 19:31 de românul complex
copy mang paste
iar la cursuri vor fi obligati sa participe tovarasul copy mang paste impreuna cu majoritatea "doctorilor" care predau la sorbonica....
Postat 03 Martie 2013, 12:43 de sorbonel
aaaa
Sunt profesori la universitate care au plagiat, sa numai vorbim de premierul tarii. Si ce daca plagiaza studentii, cu atat mai bine. Cu fiecare plagiat le cresc sansele sa ajunga lideri regionali de partid sau chiar premieri.
Postat 02 Martie 2013, 22:13 de Adrian
@gojdistu
Ce vrei, sa destabilizezi ? Sa ramana Bihorul fara intaiul psd-ist si tara fara premier ? Basistule !
Postat 02 Martie 2013, 21:43 de pinonel
?
Pe cand un astfel de curs pentru cadrele didactice de la Sorbonica? N-ar trebui inceput cu ei?
Postat 02 Martie 2013, 17:13 de gojdistu
UN PROIECT LA NIVEL national, SA VEDEM DE CE SE URLA plagiat, PLAGIAT SI PRESA dezinformeaza !!
LE PUTEM VEDEA PE YOUTUBE ?:))))))) DE CE DOAR O ANUMITA CATEGORIE BENEFICIZA SI restul NU AU BENEFICAIT, CE SISTEM E ASTA ? penibilitati DE GENUL SA MOARA CAPARA VECINULUI E SPECIFIC ROMANIEI !!!
Postat 02 Martie 2013, 17:07 de INTERESANT!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON