URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iulie 2012, 18:01

Şase universitari orădeni, propuşi să facă parte din celebrul CNATDCU

Şase universitari orădeni, propuşi să facă parte din celebrul CNATDCU Liderul sindicalist Gheorghe Ionescu (foto) şi, totodată, soţul profesoarei Daniela Smaranda Ionescu, condamnată în 2003 pentru plagiat, este unul din cei şase universitari orădeni propuşi să facă parte din comisiile CNATDCU
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La cererea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), organism ce supervizează doctoranzii din România, dar şi care verifică dosarele de avansare în grad a conferenţiarilor universitari, Universitatea din Oradea a propus o listă cu profesori orădeni care să facă parte din comisiile Consiliului. 

După cum se ştie, CNATDCU trece printr-o perioadă de reorganizare după ce fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a şi dizolvat consiliul general al Consiliului, în ziua în care organismul a stabilit că premierul Victor Ponta şi-a plagiat părţi din lucrarea de doctorat.

Potrivit rectorului Constantin Bungău, în cadrul CNATDCU funcţionează mai multe comisii din care fac parte conducători de doctorat de la universităţile româneşti.

Cei şase universitari orădeni propuşi să facă parte din comisiile CNATDCU sunt Ioan Felea (domeniul de competenţă Energetică), Ioan Horga (Relaţii Internaţionale şi Studii Europene), Gheorghe Constantin Ionescu (Inginerie Energetică), Vasile Marcu (Educaţie Fizică şi Sport), Ioan Simuţ (Filologie), Barbu Ştefănescu (Istorie).

"Fiecare centru universitar trebuie să facă propuneri, dar asta nu înseamnă că aceştia vor şi face parte din Consiliu", a explicat rectorul, miercuri, într-o conferinţă de presă. Întrebat în baza cărora criterii au fost, însă, stabilite numele de pe lista de propuneri, Bungău a spus că au existat două condiţii: cadrul didactic propus să fie conducător de doctorat şi să-şi dorească să fie membru în comisiile CNATDCU. "Nu mulţi îşi doresc. Trebuie să mergi des la Bucureşti, iar indemnizaţia e mică", a spus Bungău.

Astfel, rectorul a lăsat să se înţeleagă că universitarii orădeni nu au vrut să fie membri ai acestor comisii, fiind propuşi strict cei care şi-au dorit acest lucru şi care au îndeplinit minima condiţie de a fi conducători de doctorat. Iar ca Universitatea să aibă cât mai multe şanse de a avea reprezentanţi în CNATDCU, s-a profitat de lipsa criteriilor clare şi nu s-a mai făcut o selecţie a universitarilor care vor să meargă la Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Cine-l îndrumă pe Odon???
Se aude prin târg că și extremistul szabo odon este doctorand în istorie!!!!! MARE RUȘINE!
Postat 14 Iulie 2012, 18:25 de atila
raspuns calomniatorilor
Ce tot comentati daca sunteti in necunostinta de cauza. Cu ce drept ponegriti oameni pe care nici nu ii cunoasteti. Cu atat mai putin activitatea lor stiintifica. Domnule atotstiutor Agamita Dandanache, nu lui Stefanescu i-au fost respinse doua teze de doctorat ci lui Dumitrascu. Toate tezele conduse de Stefanescu au trecut cu brio.
Postat 12 Iulie 2012, 20:00 de XYZ
morcovu
cum de-a scapat Ilies prilejul sa se bage in seama? Ori a condus niste doctorate de tot rahatul ori e prea ocupat cu socotitu banilor din contracte. Mai degraba amandoua.
Postat 12 Iulie 2012, 13:24 de Bugs Bunny
Guta redivivus
De rasul curcilor! Gheorghe Constantin Ionescu, a carui sotie a copiat si coperta tezei doamnei de la Iasi, Vasile Marcu, un personaj mai controversat decat asasinarea lui JFK si Barbu Ştefănescu, conducător de doctorat care are deja doua doctorate respinse de CNATDCU (iar la 3 i se poate ridica aceasta calitate). Sorbonica, ti-ai dat cu firma-n cap ... ca de obicei.
Postat 12 Iulie 2012, 10:56 de Agamita Dandanache
nimeni de la economie? OK
deci nimeni de la stiinte economice? OK! CNATDCU, pregateste-te sa verifici prima teza de doctorat a "popii"! acum o verific eu dar bag mana in foc ca e plagiata!
Postat 12 Iulie 2012, 10:48 de TDS
tupeu de borfasi
Astia nu la verificatul plagiatelor se imping, nu asta e rolul principal al CNATDCU, ci „impartirea” titlurilor de doctor si de conferentiar si profesor universitar! Adica neica nimeni astia care nu indeplinesc ei conditiile de promovare vor sa fie cei care sa stabileasca cine le merita.
Postat 12 Iulie 2012, 09:33 de doctor
De rasul lumii!
atunci, din bun simt si respect pentru cat a mai ramas din imaginea acestei universitati, trebuia sa-l propuna numai pe Stefanescu. Cineva trebuie sa trieze cu responsabilitate, nu poti lasa prostia si vanitatea unora sa se rasfranga asupra tuturor. Ca prostu nu e prost destul daca nu e si fudul stim dar de aia avem un rector. Dar nici el nu indeplineste conditiile de conferentiar.
Postat 12 Iulie 2012, 05:59 de David
Experţii Universităţii Oradea
Ăştia şase care se împing să evalueze pe alţii la plagiate sunt deja pe lista neagră a plagiatorilor la nivel naţional. Şi plagiatori şi prostovani, pentru că se expun singuri, în loc să se ascundă sub băncile de sub care copiau. După ce scoate pe bandă rulantă absolvenţi care au probleme cu scrisul şi cu cititul, ca să nu vorbim de specialităţile lor, şcoala asta arată de parcă ar fi MANGă.
Postat 11 Iulie 2012, 22:45 de Carp III
@David
Da, Ştefănescu! Singurul!
Postat 11 Iulie 2012, 22:29 de Adi
De rasul lumii!
indeplineste vreunul criteriile de conferentiar?
Postat 11 Iulie 2012, 21:56 de David
vai
Vasile Marcu face un pas destept:cand ajunge lucrarea de doctorat a sotiei(de care rad toti cursantii de la muzica) va declara ca nu e plagiat.Stropit cu urina.
Postat 11 Iulie 2012, 21:16 de yvone
despre "doctori"
clar ! de la oradea , avantaj ponta . astia...
Postat 11 Iulie 2012, 20:03 de titel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON