URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2012, 10:23

Poliţia, jandarmii şi pompierii caută "prospături"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii orădeni care se simt atraşi de o carieră militară se pot înscrie la şcolile specifice, care în această perioadă îşi aşteaptă pretendenţii la recrutare.

Pentru viitorii poliţişti

Cei care îşi doresc o carieră în Poliţie se pot înscrie la Academia Alexandru Ioan Cuza Bucureşti, unde la Facultatea de Poliţie sunt disponibile la specializarea Drept 14 locuri pentru bărbaţi şi 5 pentru femei, iar la Ordine şi siguranţă publică sunt 42 de locuri pentru bărbaţi, 5 pentru femei şi 3 pentru minorităţi. Termenul limită de înscriere este 22 iunie, iar cel pentru depunerea dosarului - 27 iunie.

Ca învăţământ postliceal, sunt disponibile câte 50 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina şi la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj Napoca, termenul limită pentru înscriere fiind 10 august, iar pentru depunerea dosarului - 24 august.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor recrutează candidaţi pentru instituţiile de învăţământ din sistemul de apărare şi siguranţă naţională. La Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare sunt disponibile 4 locuri la specializarea Inginerie electronică şi Telecomunicaţii, respectiv 6 locuri la Calculatoare Sisteme Informatice pentru Apărare şi Securitate Naţională.

La Institutul Medico-Militar sunt disponibile 10 locuri la Medicină Generală, iar la Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul se scot la concurs 5 locuri la specializarea Ştiinţe Militare, informaţii şi ordine publică. Termenul limită de înscriere şi pentru depunerea dosarelui este de 22 iunie.

Mai multe informaţii se pot obţine pe site-ul Poliţiei bihorene, http://bh.politiaromana.ro, iar înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se fac în zilele de marţi şi vineri, între orele 9 şi 13 la sediul Inspectoratului din Parcul Traian.

Şcolile de jandarmi

Şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean recrutează candidaţi. La Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti, Facultatea de Poliţie, arma Jandarmi, sunt 45 de locuri scoase la concurs, iar la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica Drăgăşani sunt 56 de locuri.

Viitorii jandarmi mai pot studia la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Petru Rareş Fălticeni (50 de locuri), la Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă Braşov - Managementul traficului aerian (12 locuri), la Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu - Ştiinţe militare şi informaţii, Management economico-financiar (2 locuri), dar şi la Academia Tehnică Militară Bucureşti (14 locuri).

Candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română, să aibă capacitatea deplină de exerciţiu, să fie declaraţi "apt" din punct de vedere medical, fizic şi psihic (verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor), să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2012, să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni şi să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani.

Înscrierile se fac la sediul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor din Oradea, termenul limită pentru învăţământul universitar este de 22 iunie, iar pentru şcolile postliceale 10 august.

Învăţaţi să salveze vieţi

Cei care simt că pot fi salvatori se pot înscrie la şcolile ce-i pregătesc să lucreze în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

La concursul de admitere vor fi scoase 85 de locuri, din care 35 locuri la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti, Facultatea de Pompieri, cu o durată a studiilor de patru ani, şi 50 locuri subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu, Boldeşti, judeţul Prahova, durata studiilor fiind în acest caz de doi ani.

Cererile de participare şi înscriere la concursurile de admitere la Facultatea de Pompieri se primesc la sediul ISU Crişana, până la data de 22 iunie, iar cele pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu Boldeşti, până la 10 august.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON