URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2013, 17:09

Parlamentarii bihoreni au aflat care sunt problemele Universităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Constantin Bungău şi echipa sa de prorectori, alături de preşedintele Senatului, Sorin Curilă, s-a întâlnit cu 11 parlamentari bihoreni, dar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, şi subprefectul Cristian Bitea, pentru a le prezenta situaţia Universităţii din Oradea, precum şi probleme cu care aceasta se confruntă. "Un astfel de dialog n-a mai fost până acum. Fiind o instituţie de grad zero, este normal să le spune problemele Universităţii din Orada, ale învăţământului superior şi să le cerem sprijin astfel încât Universitatea să nu sufere prin alocări bugetare", a explicat Bungău, pentru BIHOREANUL, rolul întâlnirii.

Rectorul le-a cerut parlamentarilor să susţină iniţiative legislative favorabile învăţământului superior, dându-le chiar şi un exemplu: înfiinţarea unui fond de garantare pentru proiectele de cercetare, astfel încât universităţile să nu mai trebuiască să împrumute aceste proiecte. După cum se ştie, Universitatea din Oradea se află într-o situaţie financiară dificilă şi din cauza banilor investiţi în proiecte şi rambursaţi cu foarte mare întârziere.

La întâlnire au participat parlamentarii Florica Cherecheş, Sonia Drăghici, Cristian Bodea, Florian Bodog, Gheorghe Dănuţ Bogdan, Ioan Cupşa, Cseke Attila, Gavrilă Ghilea, Ioan Hulea, Liviu Matiuţă Laza, Szabo Odon, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, şi subprefectul Cristian Bitea.

Potrivit unei informări a Universităţii din Oradea, invitaţii rectorului Bungău s-au arătat solidari cu propunerea dezvoltării municipiului Oradea ca şi centru universitar, "urmând să aibă loc noi întrevederi în care să fie discutate măsurile şi activităţile concrete care ar putea fi întreprinse în acest sens". 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Stirea ziei
"Parlamentarii bihoreni au aflat care sunt problemele Universităţii". Si l-au intalnit pe Barney... Concluzia: ce mai mare problema a Universitatii este ...Barney.(si echipa lui de flamanzi)
Postat 15 Septembrie 2013, 22:26 de cutare nustiucum
Examene pentru Universitati
Daca la terminarea facultatii , studentii ar da un examen adevarat, public, national, macar ca Bacalaureatul, la licee, atunci s-ar vedea starea jalnica a asa numitului sistem universitar. Cred ca peste 90 % s-ar putea desfiinta, fara nici o paguba.
Postat 15 Septembrie 2013, 14:08 de oradean scarbit
Management de ”Sorbonica”. Ep. Luminița de la capătul tunelului. (II)
I. ”Rectorul le-a cerut parlamentarilor să susțină inițiative legislative favorabile învățământului superior, dându-le chiar și un exemplu: înființarea unui fond de garantare pentru proiectele de cercetare, astfel încât universitățile să nu mai trebuiască să împrumute aceste proiecte.” 1. Încă o dovadă că UO are o eminență (economică) pe post de Mugur Isărescu. 2. Pe când un cadru didactic dedicat 100% profesiei de dascăl, bun român, ne-cionalagiu politic/securist şi, obligatoriu, foarte bun profesionist, pe post de manager-şef la UO? II. Şi Oradea merită să aibă o Sorbonă a ei. Dar şi licee/colegii de valoarea fostului Liceu real-umanist nr. 2 de pe vremea Doamnei director Copil Maria.
Postat 15 Septembrie 2013, 00:10 de stefan
e greu când nu e ușor
Vai băieți ce greu vă este de când Bacu e un pic mai corect...!Când va fi corect de tot...Așa că,fiți fericiți azi,mâine va fi mai rău!
Postat 14 Septembrie 2013, 22:24 de murphy
Acuma, ca au aflat in detaliu, ramane cum a fost
.
Postat 14 Septembrie 2013, 20:28 de Kriss
Bravo!
Parlamentarii bihoreni care au avut ceva de rezolvat cu UNIVERSITATEA si-au rezolvat interesele! Va pupa NELU!
Postat 14 Septembrie 2013, 17:24 de Pete Csila
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON