URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 01 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
07 Noiembrie 2011, 15:03

O profesoară de la Ştiinţe Economice, în topul celor mai bine plătiţi universitari din ţară

Portalul de ştiri money.ro a realizat un clasament al celor mai bine plătiţi profesori universitari din ţară, în care se regăseşte şi Adriana Mirela Tomescu, cadru didactic în departamentul Management-Marketing al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea.

Topul a fost realizat în baza declaraţiilor de avere a universitarilor, însă nu cuprinde mai multe universităţi, printre care Universitatea Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi şi Universitatea Craiova, instituţii care nu au publicat pe site-urile proprii declaraţiile pentru anul 2010.

Profesoara din Oradea se situează pe poziţia a 14-a în clasament, cu un venit lunar mediu de peste 20.500 de lei. Conform declaraţiei ei de avere, Tomescu a încasat de la Universitatea din Oradea anul trecut 141.335 de lei din funcţia de bază, respectiv 104.998 de lei în afara funcţiei de bază. Asta înseamnă din implicarea în proiecte finanţate pe fonduri europene, ştiut fiind că Facultatea de Ştiinţe Economice este una din facultăţile care derulează cele mai multe astfel de proiecte.

Totodată, Tomescu a mai încasat anul trecut 24.000 de lei de la firma SC Compania Vest-Wat SRL, unde e acţionar majoritar. Firma se ocupă cu vânzarea diferitelor filtre şi materiale filtrante pentru aer, lichide, gaze, pulberi sau filtrări în condiţii sterile.

Adriana Tomescu este cadru didactic al Universităţii din Oradea din 1993, iar înainte, vreme de 12 ani, a făcut parte din colectivul de cercetare pentru ape geotermale al Institutului de Învăţământ Superior din Oradea. Ea predă acum Managementul calităţii şi Ştiinţa mărfurilor la Facultatea de Ştiinţe Economice, având în total 11 cărţi publicate şi contribuind la 34 de contracte de cercetare sau proiectare.

Printre proiectele cu finanţare europeană în care a fost implicată se numără "Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei", un proiect prin care femei din mai multe judeţe au învăţat cum să-şi deschidă o afacere, şi "Dezvoltarea şi promovarea integrată de pachete turistice tematice comune în Euroregiunea Bihor - Hajdu-Bihar".

În acelaşi clasament naţional întocmit de money.ro, pe prima poziţie este o şefă de departament de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din Cluj Napoca, Elena Abrudan, care a încasat în 2010 peste 911.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
folclor
foaie verde sălcioară/nicoletă şi mărioară/la voi în departamente/aveţi cadre care mint(e)!/CV-urile incomplete/aşadar nu sunt perfecte!
Postat 10 Noiembrie 2011, 09:20 de dante
eu aperciez valoarea
Eu apreciez valoarea dar sa fim corecti m-am uitat si m-am informat ceea ce putea sa faca si saraca de incompetenta semnatara articolului! Porfa asta e intrecuta de altii! Prodecan ( la distanta ca sta la Bucuresti si e si director pe la Consilul concurentei si face servicii cui trebe (cui-pe-cui)`- Antal? Dodescu? Giurgiu?) MIHAI BERINDE are venituri de peste 600.000! e tare ca si conf.dr. ADRIANA GIURGIU care declara venituri de 270.934 lei! Ce mai ziceti , bai gojdistu, dante, ionel si ceilalti dar tu (cu litere mici) adriana tic, autoare a STIRIILOR de ca -cat? Vad ca saraca e tare dezinformata, si incompeten ta ca uite nu s-a documentat, a preluat (plagiat) o o scriere pe care o semneaza ca fiind scriere proprie! RUSHINE!!! Bai ala de o tine - o fi tinand-o in brate??? Mister- dar saraca e absolveta de sorbonica de pe petza! asa ca este o explicatei -e foiarte slaba fatuca ca nu ii putem spune ziarista! poate ziarizda!
Postat 08 Noiembrie 2011, 22:27 de vivi70
oare este apta psihic sa predea
Am facut cursuri cu stimata d-na profesoara pot sa spun este cea mai slab conferent din stiinte economic , in anii de master ne gandeam impreuna cu colegi daca aceasta profesoara este psihic apta sa predea in fata.studentilor.
Postat 08 Noiembrie 2011, 21:44 de adela
@ionel
Te referi la banii pe care ii primeste din activitatea didactica, adica de 10 ori mai mult decat altul cu un CV ceva mai bun decat al ei. De cei obtinuti din proiectele europene trebuie sa raspunda in fata altora. Am inteles ca si acum s-a mai bagat pe un proiect.
Postat 08 Noiembrie 2011, 15:29 de gojdistu
ISI
Cate lucrari ISI a scris cucoana asta, cate citari are? Indeplineste macar standardele pentru conferentiar? Ce beneficii a adus Universitatii de este platita regeste? Asteptam cu interes conferinta de presa de miercuri. Sper sa fie intrebat si sa explice Georgel cum e cu salariile la UO.
Postat 08 Noiembrie 2011, 15:17 de Ionel
.
imi dau lacrimile de grija conducerii universitatii santajata de Ionescu, ca Antal si Felea or fi niste fecioare neprihanite! Antal i-o dat nas lui si nevesti-si si Felea l-o facut doctor si conducator de doctorat! Asa ca mucles ca cine se aseamana se aduna! Parca-i vad dupa alegeri din nou in mare amor!
Postat 08 Noiembrie 2011, 14:53 de gigi
Si despre vanzarea asa-ziselor ,,manuale/cursuri'', nimic ?!
Incep tot mai mult sa-l inteleg pe Joseph Goebbels,care spunea:"Cind aud cuvintul "cultura" imi vine sa scot pistolul si sa trag".
Postat 08 Noiembrie 2011, 12:59 de .
chimia 2
nicoleto, mărioaro, cei doi "mincinoşi"sunt la voi în "departamente"! cineva care într-un CV omite să vorbească despre o anumită perioadă se poate numi "mincinos"? eu zic că DA!
Postat 08 Noiembrie 2011, 11:54 de dante
partid-grup organizat criminal
ce blandete nu v ati saturata de parazitismul asta social, nu v ati saturat sa traiti in tiranie, de cand e besina presedinte vai de viata noastra cum isi bate joc si dovedit ANI cand va verifica cat a bagat UDREA in buzunar, dar TOT PDL-ul !!! cand mai bine va omoara pe totii decat sa ramana fara hotiile comise , asta e grav ca oricum ulciorul se sparge odata si odata, voi nu intelegeti ca nu noi Oameni suntem importanti ci banul pe care il producem, atat suntem SCLAVI lui TRAIAN BASESCU!!!!!! de ce traim atunci in minciuna?am ajuns sa nu mai facem copii din cauza dictatorului, ne e frica sa i facem scalvi, ce face el atunci pentru noi, ne omoara incet incet si ne vinde copii prin imprumuturi, ce naiba aveti? sunteti morti!!
Postat 08 Noiembrie 2011, 08:51 de uuuuuuuuuuuu PDL
chimia
dar de ce nu s-o fi aplecat doamna mai mult spre chimie, daca tot a absolvit in epoca facultatea de tehnologie chimica?(ma rog, mai stiu eu pe cineva care tot chimia a facut in epoca pentru ca nu a reusit sa intre la farmacie iar acum e prodecan la medicina!). de ce doua cadre(tot de la stiinte economice)OMIT sa treaca in CV ce au facut in perioada 1986-1992(!!!!)?
Postat 08 Noiembrie 2011, 08:30 de dante
impostorul
Ce face IONESCU? Cu cele 160 de milioane pe luna falsifica si santajeaza iin continuare conducerea Universitatii pentru a obtine drepturi si avantaje pentru el personal si pentru plagiatoarea lui. Din pacate sindicalistii nu i-au pozitie fata de acest IMPOSTOR care cu aceste cotizatii isi rezolva doar problemele familiare.
Postat 08 Noiembrie 2011, 08:29 de constantinescu ghe
?
e o intrebare buna la care trebuie sa raspunda Antal: de ce pentru unii ciuma i spentru altii muma PE BANII STATULUI? De ce unii pot primi salar de mii de euro pentru aceeasi activitate si cu aceeasi pregatire si altii de cateva sute amarate? Oare pt ca si paparuda asta a trecut pe la geotermal? Pe asta au demascat-o altii, cine stie ce salarii se mai dau in universitatea lui georgel!
Postat 08 Noiembrie 2011, 08:10 de gica contra
absolut penibila madama
se grabeste sa si scrie primul comentariu, sa fie pozitiv, vezi doamne
Postat 08 Noiembrie 2011, 02:35 de sir lancelot
la munca codas la salar fruntas
Ce se mai stie de facultatea de stiinte economice e ca se clasifica printre cele mai slabe din tara, si anumite domenii sunt de ultima categorie. Bine ca profesorii de acolo sunt platiti printre cei mai bine din tara si chiar din lume!
Postat 07 Noiembrie 2011, 23:28 de gojdistu
...
Sa le fie rusine, n-ar avea ei noroc de banii aia! Cum isi permite Antal sa imparta banii universitatii in felul asta si unde e el lidero Ionescu cand unii primesc sute de milioane pe luna si la altii nu li se platesc nici orele pe care le tin?
Postat 07 Noiembrie 2011, 22:14 de EU
Rusine!
De rasu curcii! Specialista in turism, calitate si merceologie are un brevet de inventie in OBTINEREA ACIDULUI BORIC DIN APA (!!!!!) si un articol in colaborare cu alti 2 savanti celebri, notorietati mondiale: Maghiar Teodor si Antal Cornel- in care compileaza niste definitii ale dezvoltarii durabile- deci si in asta e specialista! In rest, CV-ul e dezordonat, din el rezulta mai mult cat s-a scolit pe bani europeni si faptul ca se descurca foarte bine in managerierea banilor statului (venituri enorme) si mai putin in managerierea propriilor afaceri (venituri de toata jena!).
Postat 07 Noiembrie 2011, 21:11 de milica
@petru-mircea
daca taceai...economist ramaneai! Concluzia la cele spuse de tine: doamna asta este deosebita si-si merita toti banii, adica cca 118 milioane pe luna (numai din functia de baza, n-am pus ”cercetarea”) pentru ca vine si-si tine orele in intregime, chiar si de sarbatori, cate minute ar trebui sa tina un cadru didactic cu 12 milioane pe luna? Te anunt ca si astia isi tin orele complet, tin chiar si ore neplatite ca in Universitatea din Oradea fonduri sunt doar pentru unii...Asa ca lasa-ne ...
Postat 07 Noiembrie 2011, 20:22 de Traian
nu stiu...
am devenit curios! adica sunt curios sa aflu ce a scris si mai ales daca este original sau...stiinta marfurilor? hmm...inainte de '90 i se spunea merceologie! ma rog!
Postat 07 Noiembrie 2011, 18:07 de dante
numai de bine
Sper ca acest articol sa fie apreciat pozitiv de catre cititori, la adresa doamnei profesor. Nu sunt un adept al acestor salarii, nu cred ca trebuie sa fie un salariu minim de 660 lei si un salariu maxim de oare cat (30000-40000-50000....... lei), nu este normal sa fie o asemenea diferenta. Aceste randuri le scriu deoarece anul trecut am parcurs doua cursuri cu doamna A.D. Tomescu (nu sunt rudenie si nici nu am cunoscut-o inainte), cursuri care sau tinut de fiecare data, au inceput la ora stabilita si sau incheiat la ora trecuta in orar, nu a absentat nici o data, personal a tinut toate cursurile, mai mult cineva care nu prea o are la inima si care a avut puterea, a trecut in orar, in primavara anului 2011, in ziua de Florii, cu o saptamana inainte de Pasti, un curs de la ora 13,00 - 15,00. Doamna profesor s-a prezentat la curs, spre surprinderea multora, chiar daca era sarbatoare. Nu trebuie sa ne uitam urat la cei care castiga prin munca, doamna A.M. Tomescu isi merita banii. Astazi nu am nici o tangenta cu doamna profesor dar ma bucur pentru dansa si ma bucur pentru ca am cunoscut-o. Doamna profesor va doresc numai bine.
Postat 07 Noiembrie 2011, 17:33 de petru-mircea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6489 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON