URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Martie 2013, 15:56

Nu e păcăleală: Pe 1 aprilie încep înscrierile pentru învăţământul primar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean anunţă părinţii bihoreni că pe 1 aprilie debutează înscrierile în învăţământul primar. "Toate informaţiile referitoare la înscrierea în învăţământul primar, clasa pregătitoare şi clasa a I-a, an şcolar 2013-2014, pot fi obţinute de pe site-ul www.isjbihor.ro. De asemenea, informaţii mai pot fi găsite şi pe site-ul fiecărei şcoli care are în planul de şcolarizare învăţământ primar", se precizează într-o informare remisă vineri de IŞJ Bihor. Programul după care se completează cererile de înscriere e stabilit de fiecare şcoală în parte.

Totodată, părinţii pot obţine informaţii despre clasa pregătitoare direct din şcoli, pentru că între 30 martie şi 7 aprilie, toate unităţile de învăţământ în care există clasa zero vor organiza întâlniri între părinţi, copii şi cadre didactice.

De asemenea, precizări pot fi obţinute şi la Tel Verde 0800.816.259, de luni până vineri, între orele 8 şi 16.

În clasa pregătitoare se înscriu obligatoriu copiii care până cel târziu la 31 august 2013 împlinesc 6 ani. Pentru copiii care împlinesc 6 ani între 31 august şi 31 decembrie, înscrierea în clasa zero este la latitudinea părinţilor, care trebuie, însă, să ştie că micuţii vor putea fi înscrişi doar în urma unei evaluări psiho-somatice. Copiii care până pe 31 august 2013 împlinesc 7 ani vor fi înscrişi direct în clasa I. Acesta este ultimul an, însă, în care se fac înscrieri în clasa I, de anul viitor în această clasă ajungând doar absolvenţii de clasa zero.

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face anul acesta în două etape, spre deosebire de patru, câte au fost anul trecut. În prima etapă, între 1 şi 22 aprilie, toţi părinţii trebuie să îşi aleagă o şcoală la care îşi dau copilul, fie că e cea de circumscripţie, fie că e alta, şi să completeze cererea de înscriere. O noutate este faptul că părinţii care aleg să-şi înscrie copilul la o altă şcoală decât cea de care aparţin vor avea posibilitatea să rezerve locul copilului lor din şcoala de circumscripţie, astfel încât dacă nu intră la şcoala aleasă, să fie repartizat automat la cea de cartier. În cea de-a doua etapă, între 8 şi 17 mai, vor completa cereri de înscriere doar părinţii ai căror copii au rămas pe dinafară după prima etapă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
APLICATI legea nu mai TORTURATI copii,
vrem sa stim ca parinti daca un invatator in clasa a 2 a poate cere ca tema de casa ceva ce in clasa nu s a predat si cum poate un COPIL sa rezolve aceea TEMA , va rog cu mult respect sa ne dati un raspuns PROFESIONAL conform legii. CUM poate un copilas sa GHICESCA, sa intuiasca cum se rezolva o tema de care el nu a auzit ? In care articol al codului penal se incadreaza fapta dascalului ? APLICATI legea nu mai TORTURATI copii, suntem cetateani europeni sau vreti sa publicam la U.E. un raport cu privire la abuzurile care se comit asupra copiilor !! cine verifica tema cu ce se preda in clasa ?
Postat 31 Martie 2013, 11:23 de ganditi, gandit !!!!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON