URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2013, 08:40

Mai mulţi elevi din Bihor au învăţat cum să fie antreprenori în Ţara lui Andrei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele două echipe de elevi din Bihor, de la şcolile generale din Roşiori şi din Suplacu de Barcău, care au câştigat locurile I şi II la concursul de proiecte Şcoala lui Andrei organizat de Petrom, au primit drept răsplată şi o tabără de şase zile în Bran, judeţul Braşov.

La cea de-a şasea ediţie a Taberei din Ţara lui Andrei, echipele "Mâini harnice-mâini dibace", din Roşiori, şi "Micii cultivatori", din Suplacu de Barcău, au participat la ateliere nonformale şi jocuri din sfera antreprenorială, pe care le-au aplicat construind şi administrând un parc de distracţii. De asemenea, cadrele didactice coordonatoare au participat la cursuri de management de proiect şi comunicare online.

Cei 29 de elevi au participat şi la ateliere pentru stimularea creativităţii şi a imaginaţiei, au căpătat noţiuni de antreprenoriat şi idei sustenabile pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte. "Timp de şase zile, micii antreprenori au dat dovadă de implicare şi imaginaţie, materializate în două parcuri de distracţii pe tema Cirque d'Andrei, ispirat din farmecul spectacolelor pregătite de celebra companie Cirque du Soleil şi Insula Misterioasă, inspirată din romanul cu acelaşi nume semnat Jules Vernes", se arată în comunicatul organizatorilor.

Elevii au învăţat să negocieze, să facă investiţiile potrivite, să administreze un buget, să promoveze parcul pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori şi au plecat din tabără cu noţiuni mai detaliate legate de antreprenoriat. De asemenea, aceştia au realizat interviuri şi reportaje pentru Ziarul Taberei, au cuprins ritmurile muzicale în coregrafii şi au învăţat că materialele reciclabile se pot transforma în costume de gladiator sau prinţesă.

În acest an 400 de elevii îşi dezvoltă abilităţile în Tabăra din Ţara lui Andrei. "A fost pentru ei o oportunitate de a vedea lumea altfel, de a interacţiona cu copii din toată ţara, pentru că vin dintr-o comunitate mai mică", a declarat Gheorghe Oneţ, profesor coordonator al echipei din Roşiori.vÎn 5 ani, peste 2.600 de elevi şi 170 de cadre didactice au participat la Tabăra din Ţara lui Andrei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON