Astfel, la colegiul şteian au ajuns 25 de calculatoare portabile Intel Classmate PC şi Lenovo X131e, precum şi programe şi aplicaţii create de Intel, Microsoft şi Intuitext pentru mediile educaţionale.
Laptopurile sunt anume făcute pentru elevi, studenţi şi cadre didactice. Demonstrativ, Adrian Cioroianu, reprezentant al companiei Intel, a lăsat să cadă în faţa elevilor un laptop de la o înălţime de aproximativ jumătate de metru. Când a deschis calculatorul, acesta funcţiona. "Au fost create special pentru copii, şi, după cum ştim, copiii nu ştiu să aibă grijă de lucruri", a explicat managerul.
Aplicaţiile şi cursurile interective care sunt instalate în calculatoarele primite de elevii din Ştei îi ajută să înveţe mai uşor, fiind adaptate la programa şcolară românească. Pe lângă că le "ţin" lecţia, programele îi şi testează pe şcolari.
În plus, în loc de tablă, profesorii au un ecran la care sunt conectaţi tot printr-un laptop. Totodată, dascălul "vede" pe calculatorul său şi rezultatele elevilor la testele pe care le fac pe propriile laptopuri, inclusiv întrebările la care au dat un răspuns greşit ori la care au zăbovit mai mult timp.
"Dezvoltarea judeţului Bihor trebuie să cuprindă educaţia, întrucât, în urma acestor tipuri de parteneriate, instituţiile de învăţământ pot deveni incubatoare de tehnologie pentru tineri. Fără o educaţie performantă şi o tehnologie avansată, nu putem vorbi de o dezvoltare durabilă şi viabilă", a spus la lansarea proiectului şeful CJ Bihor, Cornel Popa. Preşedintele a sugerat şi că ar fi necesar un proiect naţional pentru dotarea tuturor şcolilor cu calculatoare moderne, precizând că suma necesară Bihorului într-un asemenea proiect e de 5 milioane de euro.
Intel va mai dota, în perioada următoare, un colegiu orădean cu laptopuri şi aplicaţii educative.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.