URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
13 Iulie 2012, 16:32

Încă 86 de elevi bihoreni au luat Bacul după contestaţii, promovabilitatea crescând cu 1%

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a publicat, vineri, pe site-ul propriu statisticile rezultatelor finale ale Bacalaureatului, după soluţionarea contestaţiilor.

Din cele 1.914 contestaţii depuse, 655 au fost admise. Din acestea, cele mai multe note, mai precis 512, au fost modificate cu punctaje între 0,5 şi 1, 110 note cu punctaje între 1,01 şi 1,5, 14 cu peste 1,5 puncte, iar 19 cu punctaje între 0 şi 0,5.

"Cea mai mare diferenţă de punctaj a fost de 2 puncte, întâlnită în cazul a mai multor contestaţii", a explicat pentru BIHOREANUL inspectorul şcolar general Daniel Negrean.

Dintre cei 655 de elevi cărora li s-au aprobat contestaţiile, 86 au motive să fie cu adevărat fericiţi, căci acum au promovat examenul.

Numărul elevilor promovaţi la Bac după contestaţii este de 3.511 (faţă de 3.425), astfel că rata de promovabilitate în judeţ a crescut la 54,66%. Câţi elevi bihoreni au devenit din promovaţi nepromovaţi, Negrean însă n-a putut spune. "E o statistică pe care trebuie să o facem la fiecare centru de evaluare", a explicat el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON