La propunerea facultăţilor, Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, săptămâna aceasta, acordarea de patru noi titluri de Doctor Honoris Causa. Potrivit unui comunicat de presă, cea mai mare distincţie academică va fi oferită "unor universitari redutabili, recunoscuţi pentru expertiza lor ştiinţifică şi contribuţia substanţială la dezvoltarea relaţiilor academice, la înfiinţarea şi dezvoltarea unor programe de studii masterale la Oradea, precum şi pentru implicarea lor în organizarea unor manifestări ştiinţifice şi derularea unor programe în folosul comunităţii".
Unul din cei care va deveni membru al Universităţii din Oradea este fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, propus pentru decernare de Facultatea de Medicină şi Farmacie. Cei care au iniţiat demersul sunt fostul ministru al Sănătăţii Ladislau Ritli şi fostul secretar de stat din acelaşi minister, în prezent parlamentar şi decan al FMF, Florian Bodog.
Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea va deveni şi Ariane Landuyt, profesor de Istorie Contemporană la Universitatea din Siena, propusă fiind de Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, dar şi profesorul emerit Jean Paul Carrière de la Universitatea din Tours, la propunerea Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport.
Senatorii orădeni au decis să-i acorde acelaşi titlu şi profesorului Lorenzo Renzi de la Universitatea din Padova, filolog şi lingvist romanic care a predat în Italia şi limba română şi a fost preşedintele Asociaţiei Italiene de Românistică. Renzi a fost propus pentru decernarea titlului de Doctor Honoris Causa de Facultatea de Litere.
Data la care va avea loc fiecare ceremonie în parte urmează să fie stabilită.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.