URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
14 Martie 2012, 11:10

Decanul Vasile Bara, şeful DPPPD, Vasile Marcu, şi prorectorul Teodor Jurcuţ, "debarcaţi" de pe funcţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea, Olimpia Popoviciu, a anunţat miercuri, în conferinţă de presă, că pe 10 martie au expirat mandatele tuturor prorectorilor, decanilor şi prodecanilor orădeni.

Conform Legii educaţiei, noii decani trebuie numiţi de rectorul ales şi confirmat al Universităţii, însă cum Cornel Antal nu a fost validat de ministrul Educaţiei, iar alegerile se reiau, Antal - care mai deţine funcţia de rector până când acelaşi ministru confirmă pe funcţie ordonatorul de credite - a prelungit cu o lună de interimat mandatele prorectorilor, decanilor şi prodecanilor.

"Pentru prorectorul Teodor Jurcuţ, pentru directorul Departamentului pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic, Vasile Marcu, şi pentru decanul Facultăţii de Protecţia Mediului, Vasile Bara, nu s-au putut emite aceste decizii de numire temporară, pentru că cei trei au împlinit vârsta de pensionare. Conform legii, nu mai pot deţine funcţii de conducere", a declarat Popoviciu.

Astfel, Antal a decis ca în locul lui Vasile Bara să-l pună pe prodecanul aceleiaşi facultăţi, Ioan Mintaş (care va conduce facultatea fără un prodecan), iar în locul lui Vasile Marcu la şefia DPPPD a ales-o pe Florica Orţan. "Atribuţiile prorectorului Teodor Jurcuţ au fost redistribuite", a precizat purtătorul de cuvânt al Universităţii.

Restul decanilor au rămas pe funcţii, ca interimari, până la finele lunii aprilie.

O altă schimbare s-a produs la conducerea Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, unde prodecanul Lia Pop, aleasă şi ca senator al Universităţii, a preferat cea de-a doua funcţie. Pop se afla în incompatibilitate, deţinând atât funcţia de conducere, cât şi cea de senator, şi a avut 15 zile la dispoziţie să decidă ce funcţie preferă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Și abia plecă bătrânul
Atmosfera de la Protecția Mediului e foare bine surprinsă de versurile: ”Şi abia plecă bătrânul... Ce mai freamăt, ce mai zbucium! Codrul clocoti de zgomot şi de arme şi de bucium, Iar la poala lui cea verde mii de capete pletoase, Mii de coifuri lucitoare ies din umbra-ntunecoasă;” În sfârșit, a plecat și Bara.
Postat 15 Martie 2012, 10:01 de omu
tradatorul
Asta-i tradatorul care isi vinde facultatea clujenilor pentru functii pentru copiii lui. Fostul decan Bara, fostul rector Bara, academicianul de paie Bara- titlu obtinut pe sub tejghea la un pahar de alcool cu amicul sau Ianculescu care era secretarul comisiei care i-a inmanat titlul. Duca-se pe pustie impreuna cu prietenul sau, impostorul Ionescu.
Postat 14 Martie 2012, 15:39 de harner
iaca
si aista-i bica satului (taur comunal). Uitat-te la el ce fata are. Pune-i coarne si va impunge.
Postat 14 Martie 2012, 15:28 de Zeta
POLITELE LUI ANTAL
Da, tare grabit mai e georgel sa nu cumva sa ramana vreunul mai mult de o zi peste el. Daca in cazul decanilor problema e clara, ei, dupa vechea lege fiind alesi inaintea rectorului, in cazul prorectorului Jurcut se comite un abuz. Prorectorii au fost numiti de catre rector, care a fost numit de ministru pe 31 martie 2008, deci, logic, prorectorii au fost numiti pe functii dupa aceasta data si nicidecum inainte. In latrina lui Antal totul este posibil. Isi bate joc de absolut toti colaboratorii lui si ce-i mai trist chiar si de cei care l-au slujit cu credinta. Hantiu, care trebuia in mod normal sa fie ordonator de credite, a fost tres pe dreapta, Felea la fel, care mai ieri, ii ridica osanale. Asa le trebuie daca nici acum nu s-au trezit cine este Antal. Un turnator care se leapada acum de toti cei care l-au sprijinit, la fel cum s-a lepadat rand pe rand si de cei de la Geotermal care stiau foarte multe lucruri penale despre el. Pe cei mai periculosi i-a pastrat insa. Intr-adevar, zi de zi, se dovedeste cat de mult tine Antal la universitate. Pana nu o pune pe butuci nu pleaca.
Postat 14 Martie 2012, 12:53 de FOST SENATOR
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON