URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Septembrie 2013, 10:19

Cercetătorii Universităţii din Oradea vor face demonstraţii pentru orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar înainte de debutul anului universitar, cercetătorii Universităţii din Oradea le vor arăta orădenilor ce presupune munca lor. Instituţia s-a înscris pe lista europeană a centrelor de cercetare unde, pe 27 septembrie, se va celebra Noaptea Cercetătorilor, un eveniment găzduit de oamenii de ştiinţă pentru publicul larg.

La fel ca universităţi şi institute din Bucureşti, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, Sinaia Braşov şi Galaţi, Universitatea din Oradea a pus la punct un program ştiinţific accesibil oricărui orădean.

Astfel, între orele 17 şi 23, în sala de jocuri sportive a Universităţii (de pe malul stâng al Peţei), cercetătorii universitari vor face demonstraţii practice şi experimente pentru "copiii între 9 şi 99 de ani".

Totodată, orădenii vor putea afla noutăţi din lumea ştiinţei, vor putea dezbate probleme actuale ale omenirii ori vor putea primi răspunsuri la nelămuririle pe care le au. "Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative", se arată într-un comunicat al Universităţii din Oradea.

Noaptea Cercetătorilor este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană, care se desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate cu scopul de a promova ştiinţa şi cercetătorii în rândurile publicului larg.

Rezultatul dorit pe termen lung este de a atrage noua generaţie către activitatea de cercetare, încurajând o carieră în acest domeniu, de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor şi de a crea interacţiunea cu publicul larg pentru a-i putea descoperi ca fiind oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
vinovatii sa plece
Din pacate este mai rau decat spune libelula. Lipsa de organizare, decizii eronate, lipsa de respect, lipsa de incredere, invidii, "razboaie", pile, promovarea unor incapabili, nerespectarea celor mai elementare reguli de management si nu in ultimul rand lipsurile financiare duc la distrugerea institutiei.
Postat 25 Septembrie 2013, 07:54 de angajat
FALIMENT-DEMISIE
cine la pentru cine va demonstra? Managementul de toata jena ( Consiliul de Administatie si Senatul) catre cadrele didactice? Vai de mine si de mine ca de cercetare nici nu poate fi vorba... s-au terminat resursele si sorboneii shefi ar trebui sa recunoasca ca au dat cu mucii in fasole! DEMISIA!DEMISIA! DEMISIA!Sa vina Ionescu! Popescu sau Dodescu (ca e mama economiei - acuma face parte si din consilul de administratie al Zonei Industriale Oradea)! S-a ajuns ca era tare-n limba sa fie shefa... sic Tzara sic, sic. Tzara tu - esti nimica -in prag de faliment- numai un biet pro-rectorash)
Postat 24 Septembrie 2013, 12:37 de libelula avida
ca la interviu?
Adica vor face demonstratii, ca la un interviu de angajare, poate-poate isi gasesc ceva de munca? Sa-i vedem ce stiu sa faca, pe langa sa stea degeaba si sa toace inutil banii unei institutii mult prea sarace. Desi parca vad ca in fata voi iesi tot cei care n-au nicio treaba cu cercetarea...
Postat 23 Septembrie 2013, 19:30 de libelula
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON