URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 02 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark. Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, pastorul Tokes Laszlo a făcut scandal pentru că banii ungurimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 de euro magnatului Alexandru Mudura junior, care s-a angajat să facă acolo un hotel ba chiar și un centru de afaceri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
29 Martie 2012, 15:39

Antal, ultima zi de rectorat. Bungău vrea să rămână de tot în biroul de rector

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După mai bine de patru ani, Cornel Antal părăseşte biroul de rector. Ziua de joi este ultima în care Antal mai ocupă această funcţie, după ce ministrul Educaţiei a refuzat să-l confirme pentru un nou mandat de rector, din pricina faptului că a candidat pentru un mandat provizoriu, de 3 ani şi 4 luni.

Ministrul Cătălin Baba a invocat faptul că, dat fiind că nu reglementează mandatele provizorii, legea nici nu-l permite, în timp ce Antal nu putea candida pentru un mandat plin, întrucât a ocupat această funcţie vreme de 4 ani şi 7 luni.

"Plec cu speranţa că Universitatea va merge pe trendul pe care s-a aflat până acum", a declarat Antal pentru BIHOREANUL, întrebat fiind cum se simte când predă ştafeta. Totodată, rectorul a spus că nu îşi mai doreşte nicio altă funcţie de conducere. "Vreau să fiu doar cadru didactic", a spus el.

De vineri dimineaţă, locul lui îl ia, provizoriu, decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Constantin Bungău, cel care a fost validat de ministrul Educaţiei drept ordonator de credite, adică un soi de rector interimar. În locul lui, la facultate va rămâne decan interimar conferenţiarul Tiberiu Vesselenyi, iar prodecan interimar Voichiţa Ionela Hule.

Bungău a recunoscut, însă, pentru BIHOREANUL, că îşi doreşte să fie mai mult decât un rector interimar. "Îmi depun candidatura pentru funcţia de rector", a spus acesta, fără a dori să vorbească deja despre ce îşi propune să facă, dacă va ajunge în această postură.

Competiţia pentru funcţia de rector e posibil să reînceapă luni, dacă în această săptămână Ministerul Educaţiei va aproba modificările regulamentului de alegeri. Spre deosebire de precedentele alegeri, acum are posibilitatea să candideze orice cadru didactic al Universităţii, indiferent de gradul didactic deţinut. Dacă Ministerul îşi va da OK-ul, aspiranţii la funcţia de rector vor trebui să-şi depună candidatura între 3 şi 6 aprilie, urmând ca primul tur de scrutin să aibă loc pe 23 aprilie.

Până acum, universitarii care au anunţat că vor să candideze pentru un nou mandat de rector sunt Constantin Bungău şi liderul sindical Gheorghe Ionescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Rusine, sorboneilor !
Ar trebui sa fiti un corp de elita, un ,,laborator'' din care sa iasa viitorii specialisti ! Voi sunteti doar o tarla manata de interese meschine, de lucruri murunte, cum sunteti si voi ! N-ati stiut ca turnatorul era nedemn pt. investirea in functia de rector ? Aia, ,,juristii universitari'' ar trebui zburati inapoi pe bancile universitatilor, dar nu la sorbonica sau la Spiru Haret !
Postat 30 Martie 2012, 09:25 de .
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6263 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON