URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iunie 2012, 15:38

Grădiniţa RER: Operatorul licenţiat de salubritate continuă să adune RER-ecologişti

Grădiniţa RER: Operatorul licenţiat de salubritate continuă să adune RER-ecologişti EDUCAŢIE DISTRACTIVĂ. Vizitele preşcolarilor la sediul RER Ecologic Service sunt un prilej pentru aceştia să înveţe de mici obiceiuri "sănătoase" pentru mediu, cum e colectarea selectivă a deşeurilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, continuă campania de educare şi conştientizare în rândul preşcolarilor şi elevilor orădeni.

Săptămâna trecută, zeci de micuţi de grădiniţă au vizitat sediul societăţii, aflând astfel pe viu cum se colectează corect deşeurile reciclabile.

Reguli simple

Cei aproximativ 30 de copii de la Grădiniţa 44 din Oradea au vizitat sediul operatorului licenţiat de salubritate în cadrul campaniei "Fii RER-Ecologist", pe care societatea a demarat-o cu scopul de a-i învăţa pe viitorii adulţi cum să colecteze corect deşeurile ce pot fi valorificate, adică hârtia, cartonul, pet-urile ori metalul.

Însoţiţi de educatoarele Ana Mărcuţ şi Lucia Caciora, micuţii au învăţat o regulă simplă care face colectarea selectivă mai eficientă. "Împreună cu copiii am presat zeci de pet-uri, învăţându-i să procedeze de fiecare dată când aruncă un pet în sacul galben ori în recipientul cu capac de aceeaşi culoare", spune coordonatorul campaniei, Vlad Tătaru. Astfel, preşcolarii au aflat că un gest mărunt al lor înseamnă mult, căci nu e deloc rentabil ca utilajele de salubritate să transporte aerul din pet-urile necomprimate.

Pentru viitor

Săptămâna aceasta, în cadrul aceleiaşi campanii, vine rândul preşcolarilor de la Grădiniţa 46 să facă o vizită în curtea operatorului de salubritate. La fel ca şi restul picilor RER-ecologişti, aceştia vor face un tur prin parcul auto al societăţii. "Copiii sunt foarte interesaţi de utilajele de salubritate. Când pleacă din curtea noastră, toţi spun că vor să lucreze cu aceste maşini când se fac mari", spune Tătaru.

Preşcolarii coordonaţi de educatoarele Alexandra Sava şi Teodora Cicort vor ajunge la RER cu un bagaj de cunoştinţe deja acumulat, deoarece coordonatorul campaniei a fost deja la grădiniţă şi le-a vorbit copiilor despre colectarea selectivă. "Această campanie este foarte importantă pentru RER Ecologic Service, deoarece educând copiii de azi ne asigurăm că mâine sistemul va funcţiona mult mai bine", spune reprezentantul operatorului de salubritate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON