URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Mai 2011, 09:06

Doi tineri orădeni, printre marii câştigători la gala Studentul Anului 2011

Doi tineri orădeni, printre marii câştigători la gala Studentul Anului 2011 Printre cei cinci câştigători ai galei Studentul Anului 2011, se numără şi orădenii Ştefănel Cârlescu şi Cosmin Tirla (ultimii doi din dreapta)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia VIP (Voluntari pentru Idei şi Proiecte) împreună cu trustul Adevărul Holding au premiat miercuri seară cei mai buni cinci studenţi români la categoriile Economie, Comunicare şi Jurnalism, Medicină, Arhitectură şi IT. Printre aceştia, doi sunt orădeni.

Cosmin Tirla, student în anul III la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Oradea, a fost desemnat drept cel mai bun student la categoria Comunicare şi Jurnalism. Cosmin a convins juriul de abilităţile sale realizând un material jurnalistic pe tema "De ce nu sunt universităţile româneşti printre primele 500 din lume". De altfel, studentul este şi jurnalist al publicaţiei locale Spinul bihorean.

Ştefănel Cârlescu a dovedit că este cel mai bun la categoria Economie. "Am avut de analizat cauzele şi manifestările crizei economice în România în perioada 2008-2010", a precizat Ştegănel pentru BIHOREANUL. El este student în anul III la facultăţile de Teologie şi de Management din cadrul Universităţii Emanuel din Oradea. În toamnă, în cadrul Galei Premiilor în Educaţie, organizată de Fundaţia Dinu Patriciu, la categoria "Studentul anului", Ştefănel a obţinut o menţiune.

Cei doi orădeni n-au venit de la Bucureşti numai cu mândria de a fi aleşi printre cei mai buni studenţi din ţară, ci şi cu premii. În timp ce Cosmin primeşte premii în obiecte în valoare de 2.000 de euro, Ştefănel a obţinut un premiu în bani de aceeaşi valoare.

De asemenea, economistul a fost ales de British Council drept destinatarul premiului special pentru internaţionalizarea învăţământului superior, premiu ce s-a acordat unui singur participant la competiţie care contribuie la dezvoltarea parteneriatului dintre universităţi şi mediul economic şi social, la creşterea mobilităţii studenţilor români în străinătate şi la participarea studenţilor la dialogul global pentru dezvoltarea învăţământului superior. Acest premiu special constă într-o mie de euro.

Totodată, fiecare din câştigători au mai primit o bursă de stagiu la companii din Bucureşti: Cosmin la trustul Adevărul Holding şi Ştefănel la Capital Partners.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
oradean
stefanel carlescu nu e oradean :-) este iesean.. doar studiaza in Oradea.
Postat 25 Mai 2011, 10:50 de iesean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON