URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2012, 12:32

Start la curăţenie! Timp de 12 zile, orădenii pot scăpa gratuit de deşeurile de mari dimensiuni

Start la curăţenie! Timp de 12 zile, orădenii pot scăpa gratuit de deşeurile de mari dimensiuni NU ORIUNDE! RER Ecologic Service strânge gratuit gunoaiele mari de la orădeni, însă aceştia trebuie să facă minimul de efort şi să le ducă în amplasamentele anume stabilite. Asta, ca utilajele de salubritate să nu colinde pe la fiecare colţ de bloc în căutarea gropilor de gunoi de cartier...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii pot să înceapă curăţenia prin case şi curţi, căci au din nou posibilitatea să se scape de gunoaie. Din 15 până pe 26 octombrie, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service va ridica gratuit din oraş deşeurile de mari dimensiuni, mai precis obiecte de uz casnic şi gospodăresc. Localnicii vor putea să lase aceste deşeuri în câteva zeci de puncte anume stabilite.

Gunoaie, dar nu de-oricare

Ca în fiecare toamnă, Primăria Oradea şi RER Ecologic Service organizează o campanie de curăţenie de toamnă, în cadrul căreia muncitorii societăţii de salubritate ridică gratuit de la orădeni obiectele de uz casnic şi gospodăresc, adică piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uşi, geamuri.

Campania e menită să-i ajute pe orădeni să scape din casă de vechiturile de care nu mai au nevoie. Cetăţenii trebuie, însă, să fie atenţi la un aspect: în campania de curăţenie nu se ridică nici deşeuri electrice ori electronice, pentru care municipalitatea organizează o colectare în fiecare prima zi de sâmbătă a oricărei luni, nici cele rezultate din construcţii.

Gunoaiele "agreate" de campanie vor trebui lăsate de orădeni în amplasamentele stabilite în oraş în acest sens, cât mai aproape de bordura carosabilului, pentru a nu împiedica circulaţia rutieră.

Prin tot oraşul

Concret, între 15 şi 19 octombrie, maşinile RER Ecologic Service vor colecta deşeurile din jumătatea de oraş situată pe malul drept al Crişului Repede. Punctele de colectare sunt stabilite la intersecţiile străzilor Ecaterina Teodoroiu cu Feleacului, Adevărului cu Parc I. C. Brătianu şi Olteniei, Depoului cu Nicolae Beldiceanu, Roman Ciorogariu cu Nicolae Iorga, Bârsei cu Cantacuzino, Ion Bogdan cu I.P. Pinci, Aluminei cu Fagului, Bernard Shaw cu Italiană, Crivăţului cu Apelor, Matei Corvin cu Nicolae Filimon, în Piaţa Creangă şi în centrul Podgoriei (lângă staţia de autobuz).

Între 22 şi 26 octombrie, utilajele RER Ecologic Service vor lua la rând străzile din jumătatea de oraş de pe malul stâng. Punctele de colectare sunt stabilite lângă Liceul Don Orione, la stadionul Tineretului, pe strada Nicolae Olahus şi la intersecţiile Barcăului cu Zărandului, Xenopol cu Şt. Octavian Iosif şi Fluieraşului, Barcăului cu Meşteşugarilor, Aviatorilor cu Nicolae Bolcaş, Bradului cu Cuza Vodă, Octavian Goga cu Abatorului, Octavian Goga cu Calea Aradului, Tuberozelor cu Sulyok Istvan, Mihai Viteazul cu Kogălniceanu, Piaţa Cetăţii cu Sucevei, Sextil Puşcariu cu Beiuşului şi Liszt Ferencz cu Leonardo da Vinci.

Atenţie la amenzi!

Organizatorii campaniei de curăţenie de toamnă le amintesc orădenilor că, la fel ca în precedentele campanii, depozitarea deşeurilor după perioada de colectare este strict interzisă. Oricine va lăsa gunoaiele pe străzi după 26 octombrie va putea fi sancţionat de agenţii Poliţiei Locale pentru depozitare clandestină de deşeuri pe domeniul public, faptă pentru care amenzile sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Cum campaniile precedente de curăţenie s-au dovedit binevenite, prin cantităţile mari de deşeuri colectate de RER Ecologic Service, e de aşteptat ca şi anul acesta orădenii să aibă ce arunca la gunoi. Important e însă s-o facă acum, cât e legal, şi nu după...


SOLUŢIE
Sus cu molozul!

Cum molozul ori alte deşeuri rezultate din construcţii nu fac "obiectul" acestei campanii de curăţenie, operatorul licenţiat de salubritate le oferă cetăţenilor soluţia legală pentru a scăpa de aceste deşeuri: Multicarul. Acest utilaj transportă containere de mici dimensiuni, mai precis de 2 metri cubi, la adresa solicitată de client, şi în acest tip de containere se poate strânge molozul. Transportul acestor deşeuri se contractează simplu: doritorul apelează la RER Ecologic Service, încheie un contract, iar în ziua în care are nevoie de container muncitorii îl duc la adresa solicitată, cu Multicarul. Recipientul rămâne acolo până a doua zi, când este ridicat. Dacă este nevoie, serviciul poate fi prelungit la cererea clientului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON