URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Noiembrie 2013, 17:41

Semne bune: cresc cantităţile de deşeuri reciclabile adunate din pubelele şi containerele orădenilor

Semne bune: cresc cantităţile de deşeuri reciclabile adunate din pubelele şi containerele orădenilor NU FENTAŢI! Containerele cu capace galbene sunt destinate exclusiv deşeurilor care pot fi revalorificate: PET-uri, hârtii, cartoane, doze de aluminiu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muncitorii RER Ecologic Service au constatat o creştere a cantităţilor de deşeuri reciclabile adunate din oraş, semn că numărul orădenilor care au înţeles importanţa colectării selective este şi el în creştere. Ca să-i recompenseze, operatorul licenţiat de salubritate continuă campania de premiere a celor care depun în mod corect deşeurile în recipiente.

Obligaţie pentru toţi

"În ultimele luni am sesizat o creştere uşoară a cantităţilor de deşeuri reciclabile conforme colectate din recipientele asociaţiilor de proprietari", spune Ionel Ban, director de producţie în cadrul RER Ecologic Service. Asta înseamnă că în pubele şi în containerele cu capace galbene ajung tot mai multe deşeuri reciclabile neamestecate cu deşeuri menajere.

După cum se ştie, colectarea selectivă a deşeurilor este o obligaţie impusă prin regulamentul de salubritate, astfel încât Oradea să respecte ţintele de reciclare impuse de Uniunea Europeană. Aşa-numita fracţie uscată strânsă de muncitorii RER Ecologic Service din recipientele ori din sacii galbeni ai orădenilor este transportată la staţia de sortare a deşeurilor administrată de Eco Bihor, unde reciclabilele sunt sortate, balotate şi trimise la reciclat.

"Vânătoare" de ecologişti

Colectarea selectivă are reguli foarte simple: orădenii trebuie să separe deşeurile ce pot fi revalorificate încă din propriile locuinţe, iar apoi să le arunce în recipientele destinate lor. Containerele cu capace galbene, în care trebuie să ajungă doar reciclabilele, au fante anume tăiate pentru ca în recipiente să nu poată fi depuşi sacii cu deşeuri menajere. Asta nu trebuie să-i descurajeze pe orădenii care adună deşeurile reciclabile în saci şi să-i facă să le abandoneze, cu sac cu tot, lângă containere, soluţia fiind să arunce pe rând aceste deşeuri prin fante.

Cei ce dovedesc că respectă regulile pot fi premiaţi de RER Ecologic Service cu agende cu pixuri, memory-stick-uri şi mini-termosuri, toate făcute din materiale reciclate şi personalizate cu sigla operatorului. Până în prezent, au fost premiaţi aproximativ 200 de orădeni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON