URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Octombrie 2012, 12:47

RER te-nvaţă să fii eco!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

3 fete cu 03 multicar - O VORBĂ BUNĂ. Orădenii care au mers la cumpărături în hypermarketul Real weekend-ul trecut au putut participa la mici lecţii de ecologie. Reprezentantele RER Ecologic Service i-au învăţat ce înseamnă colectarea selectivă şi ce beneficii aduce ea mediului înconjurător

Pentru a-i ajuta pe orădeni să înţeleagă mai bine ce înseamnă sistemul de colectare selectivă, la ce sunt bune igluurile puse prin oraş şi ce rost au recipientele cu capac galben, reprezentanţii operatorului licenţiat de salubritate RER Ecologic Service au decis să iasă în mijlocul orădenilor.

Eco la cumpărături

Weekend-ul trecut, cei care au mers la cumpărături în hypermarketul Real din Calea Aradului s-au întâlnit cu două tinere care le explicau, pe "limba" fiecăruia, cum se colectează diferenţiat deşeurile menajere de cele reciclabile, făcându-i să înţeleagă micile gesturi care fac bine mediului înconjurător.

Împărţind pliante cu noţiuni teoretice despre colectarea selectivă, tinerele le-au arătat cumpărătorilor că fracţia umedă, adică deşeurile menajere, trebuie aruncată în pubelele cu capac negru, în vreme ce containerele cu capac galben sunt destinate exclusiv deşeurilor reciclabile, adică hârtie, carton, plastic, PET-uri, doze de aluminiu.

Ce facem cu igluurile?

De asemenea, orădenilor li s-a reamintit rolul celor 650 de igluuri puse prin întreg oraşul: colectarea aceloraşi deşeuri reciclabile. În igluurile de culoare galbenă trebuie aruncate exclusiv deşeurile din plastic şi metal, în cele verzi sticlele, iar în cele albastre hârtiile şi cartoanele. Oamenilor li s-au explicat şi beneficiile aduse mediului înconjurător prin colectarea selectivă, mai precis depozitarea în halde a unor cantităţi mai mici de deşeuri şi economisirea resurselor Pământului prin reciclare. În plus, colectarea reciclabilelor nu îi costă deloc pe cetăţeni, căci RER Ecologic Service oferă acest serviciu gratuit.

Pe lângă lecţia de ecologie, reprezentanţii RER le-au arătat orădenilor şi cum funcţionează Multicarul, utilajul destinat, printre altele, transportării molozului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Goliti
Dar mai si goliti-le,de exemplu strada Baraganului colt cu Doja
Postat 03 Octombrie 2012, 09:03 de sasa
Multumiri RER
Multumiri RER Ecologic pentru premiile acordate copiilor de la Centrul de Plasament din Ineu, care au fost prezenti in 29 septembrie la Targul Eco de la Galeria Real. Copiii au expus produsele eco realizate de ei in cadrul standului din Galeriei Real. RER a premiat acesti copii si deasemenea i-a invatat despre deşeurile menajere,care trebuie aruncate în pubelele cu capac negru, în vreme ce containerele cu capac galben sa le foloseasca pentru deşeurilor reciclabile, adică hârtie, carton, plastic, PET-uri, doze de aluminiu.
Postat 02 Octombrie 2012, 13:13 de profesional events
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON