URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iunie 2013, 14:03

Regulile molozului: RER Ecologic Service este singura firmă îndreptăţită să transporte deşeurile de construcţii din Oradea

Regulile molozului: RER Ecologic Service este singura firmă îndreptăţită să transporte deşeurile de construcţii din Oradea SOLUŢII PENTRU TOŢI. La RER Ecologic Service, orădenii găsesc soluţii pentru deşeurile care le apar în urma construcţiilor ori a renovărilor. Ei pot închiria recipiente de volume diferite, de la 2 la 22 de metri cubi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Regulamentul de salubritate al Oradiei, care dictează toate obligaţiile în privinţa curăţeniei oraşului, precizează clar că singura firmă care poate colecta molozul este operatorul licenţiat de salubritate al municipiului. Astfel, ca să fie în legalitate şi să nu rişte să ia amenzi, orădenii care construiesc sau renovează trebuie să încheie un contract cu RER Ecologic Service.

Obligaţii pentru toţi

Articolul 91 din regulamentul de salubritate prevede că deşeurile rezultate din activităţi de construcţii şi demolări "se colectează prin grija deţinătorului şi sunt transportate de către operator, în baza unui contract de prestări servicii încheiat de deţinătorul deşeurilor cu operatorul serviciului de salubrizare licenţiat care desfăşoară activitatea de salubrizare în municipiul Oradea". După cum se ştie, din 2006 unicul operator licenţiat al municipiului este RER Ecologic Service.

Acelaşi regulament prevede că o autorizaţie de construcţie poate fi obţinută doar după ce titularul încheie contractul cu operatorul licenţiat. Prin acest act, societatea se obligă să pună la dispoziţia clientului un container în care să adune deşeurile, recipient ce va fi ridicat, conform aceluiaşi regulament, în cel mult 48 de ore de la solicitarea clientului. Nerespectarea acestor prevederi se pedepseşte cu amenzi între 500 şi 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 1.500 şi 2.000 lei pentru cele juridice.

Pentru orice nevoi

Ca să acopere nevoile oricărui orădean care îşi construieşte sau renovează locuinţa, RER Ecologic Service pune la dispoziţie recipiente de volume diferite, de la 2 până la 22 de metri cubi. Containerele mici sunt transportate de un utilaj Multicar, care se poate strecura şi pe străzile înguste. Pentru cantităţile mari, RER are în parcul auto şi autobasculante ori utilaje cu încărcător frontal. Cei care au nevoie de mai multe transporturi de moloz vor primi reduceri de tarife semnificative.

Contractele se pot încheia la ghişeele de relaţii cu publicul de la sediul RER Ecologic Service, aflate la intrarea din strada William Shakespeare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
RER e singurul operator licentiat pe orice categorii de deseuri !?!
...
Postat 30 Iunie 2013, 12:19 de Carp III
ce este molozul?
Deci, daca tot mergem pe baza unor legi si hotarari bine definite, celor interesati recomand sa caute pe pagina web oficila a Oradiei, in partea stanga <Hotărâri ale Consiliului Local>, HCL 386/2009 (anexa, defapt de unde vine si art.91 la care face referire articolul). In acest Regulament la Art.4 gasim definirea molozului: 4.13. deşeu din construcţii şi demolări - deşeu rezultat in urma reabilitarii /reamenajarilor interioare la gospodarii individuale ,la apartamente si la parti comune din BLOCURI de locuinte , demolării sau construirii CLĂDIRI, ŞOSELELOR şi a altor structuri de obiective industriale ori civile, care nu este încadrat ca deşeu periculos conform prevederilor legale în vigoare; Deci, va rog pe toti sa mergeti si sa verificati cate kilograme de moloz de la SELINA si DRUMURI BIHOR a fost transportat de RER. Cred ca am lamurit acest subiect.
Postat 30 Iunie 2013, 12:03 de Definitie
HOTUL DEMOLATOR DE ORADEA BOLOJAN
adica bolojan le baga banu tau in buzunarul RER si dupa se intoarce in buzunarul lui. 2000 o cursa ? pentru bani astia am o bascula de 30to. 2 zile la lucru ! HOTIA lui BOLOJAN
Postat 29 Iunie 2013, 22:46 de MUCALIT
hotie
articol publicitar. eu pot sa imi transport deseu si singur la groapa de gunoi si ca sa il depozitez la groapa de gunoi ii aproximativ 13 lei pe tone cand de la rer iti cer niste sume exorbintate oameni din oradea nu salarii de mii de euro sa isi permita o altfel de bataie de joc. in oradea cate persoane lucreaza pe salarii ca sa plateasca tarifele rer
Postat 29 Iunie 2013, 21:46 de someone
Nu prea se respecta normele legale
Daca doar RER-ul poate transporta acele deseuri ar trebui sa vada cei de la Primarie cum sta situatia in zona Oncea, in Cartierul Soarelui, unde exista o groapa imensa. In acea groapa zeci de bascule,rabe, camioane, dube si alte astfel de masini aduc tone de pamant si alte resturi pe care la arunca. NICI MACAR UNA NU APARTINE CELOR DE LA RER. Mai mult cei care vin sa arunce molozul in groapa platesc o taxa unui paznic. Restrictia pe acele strazi este de 7,5 si 4,5 tone. Sa nu mai punem la socoteala praful si galagia care se produc din cauza soferilor transpirati si plini de uleiuri care circula cu viteza de DN. Daca Politia Locala ar sta putin pe strazile Ion Bogdan si cele adiacente acesteia ar aduce un venit frumusel din amenzile pe care le.ar putea aplica. SI ASTA SE INTAMPLA DE 4 ANI DE ZILE!!!
Postat 29 Iunie 2013, 15:00 de Un oradean
.......... SI TARIFELE ??????/
Tarifele de ce nu le comunicati ? Este hotie pe fata . Eu pt 2 m cubi am platit 130 lei . Acesti 2 m cubi ca si greutate nu au depasit 700 kg. Pt ca molozul rezultat in urma lucrarii era mai mult , l-am incarcat intr-o dubita si am mers cu el la groapa de gunoi unde am platit 13 lei cu tva / tona. Imaginati-va ca am avut 14 tone de moloz ( aproximativ 60 m cubi ) si am platit la groapa de gunoi 182 lei cu tva inclus . Daca acel moloz era transportat de catre RER, plateam undeva la 2000 lei. La asa tarife practicate de catre RER sa nu va mai mirati de ce avem moloz la tot pasul .
Postat 29 Iunie 2013, 14:42 de MDM
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON