URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
17 Iulie 2012, 11:37

Pubele "răcorite": Din această săptămână, RER Ecologic Service reia acţiunea de spălare a pubelelor

Pubele "răcorite": Din această săptămână, RER Ecologic Service reia acţiunea de spălare a pubelelor PE RÂND. Recipientele pentru deşeuri vor fi spălate de utilajul RER Ecologic Service, care va parcurge toate străzile oraşului în cadrul unei acţiuni ce va dura o lună
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru al treilea an consecutiv, RER Ecologic Service foloseşte un utilaj modern pentru a spăla pubelele şi containerele orădenilor. Începând de luni, muncitorii societăţii vor lua la rând toate străzile oraşului, pentru ca nici un recipient să nu rămână nespălat.

Tehnică modernă

RER Ecologic Service începe campania de spălare şi dezinfectare a pubelelor în cartierul Rogerius, urmând să continue în Ioşia, în centrul oraşului şi, apoi, în toate celelalte cartiere. Pe fiecare stradă vor circula "în tandem" două utilaje: unul care goleşte pubelele sau containerele, şi altul care le spală. Autospeciala automată a RER are un tanc de apă de 6.000 de litri şi introduce pubelele sau containerele în "burta" sa, unde două jeturi de apă cu mare presiune acţionează pentru a spăla pe dinăuntru recipientele.

În pasul doi, pubelele sau containerele sunt spălate cu jeturi pulverizate din lateral stânga şi dreapta, ultima fază fiind pulverizarea unui jet dinspre partea superioară a utilajului, pentru a spăla recipientele pe dinafară. Jeturile au o presiune de 150 de bari, iar apa are un debit de 62 de litri pe minut. Totodată, maşina are încă un rezervor, tot de 6.000 de litri, pentru stocarea apei uzate, care a fost folosită la spălare. Înainte de a ajunge în acest rezervor, apa trece printr-un filtru care reţine deşeurile de pe pereţii recipientelor, astfel ca reziduurile solide să fie golite separat.

Accent pe asociaţii

La o singură spălare, în "burta" utilajului pot fi introduse fie două pubele, fie un container. În medie, un recipient este spălat la fiecare fază timp de câte 40 de secunde, astfel încât o spălare completă durează aproape trei minute. Timpul de spălare se poate reduce sau creşte în funcţie de cât de murdari sunt recipientele.

"Ar fi bine ca administratorul asociaţiei de proprietari sau un locatar să iasă în faţa blocului când vede că utilajul spală pubelele, pentru a putea semna procesul-verbal care constată că acţiunea a fost efectiv realizată", spune Horia Burlou, şeful Serviciului Salubrizare Menajeră din cadrul RER Ecologic Service.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON