URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
25 Septembrie 2013, 16:31

Orădenii din zona Dacia şi Ioşia Nord sunt aşteptaţi vineri cu câinii la corturi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proprietarii de câini cu domiciliul în zona Dacia dar şi cei din Ioşia Nord sunt aşteptaţi, vineri, la corturile albe instalate de municipalitate în cele două cartiere pentru microciparea obligatorie a patrupezilor.

Locuitorii străzilor Bulevardul Dacia (între Decebal şi Muzeului), Menumorut, Vasile Conta, Doinei, Piaţa Creangă şi Piaţa Bucureşti trebuie să se prezinte cu câinele şi carnetul de sănătate al acestuia, vineri, 27 septembrie, între orele 9 şi 18, la cortul alb din Parcul Petofi.

"În cazul în care din motive obiective cetăţenii care domiciliază la blocurile de locuinţe din perimetrul stabilit nu se pot prezenta la cortul alb situat în Parcul Petofi, aceştia au obligaţia să contacteze medicul veterinar Beniovszki Sandor la telefoanele 0259.442.725 (între orele 8:30 şi 12:30) sau 0744.547.744 pentru programare în vederea efectuării microcipării", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

De asemenea, tot vineri, între aceleaşi ore, şi orădenii care stau pe străzile Meşteşugarilor, Lăpuşului, Erofte Grigore, Alexandru Cazaban, Salcâmilor, Splaiul Crişanei, Bulevardul Decebal (între Splaiul Crişanei şi Constantin Brâncoveanu) şi Bulevardul Decebal-Călăraşilor sunt aşteptaţi să-şi ducă patrupedele la cortul care va fi amplasat lângă Sala Sporturilor la intrarea din strada Cazaban.

Dacă din diverse motive nu vor putea ajunge, aceştia sunt obligaţi să-l contacteze pe mediul veterinar Aurel Dorel Petrehele la numerele de telefon 0259.412.862 (între orele 8:30 şi 14:30) sau la 0722.316.840 pentru programare în vederea efectuării microcipării.

Pe de altă parte, municipalitatea îi anunţă pe proprietarii de câini care locuiesc pe străzile din cartierele Velenţa şi Seleuş situate în apropierea cabinetului individual al medicului veterinar Petrehele Aurel - situat pe strada Seleuşului nr. 57 colţ cu Războieni - se pot programa, începând de joi, 26 septembrie, în vederea microcipării gratuite a câinilor la numerele de telefon 0259. 412.862, 0728.067.205 sau 0722.316.840.

De asemenea, cei care domiciliază pe străzile din cartierul Episcopia situate în apropierea cabinetului individual al medicului veterinar Beniovszki Sandor - situat pe strada Molidului nr. 58 - se pot programa în vederea microcipării gratuite a câinilor la numerele de telefon 0259.442.745 sau 0744.547.744.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
intrebare
Cind a fost anuntat aceasta actiune,primarul a spus ca se va merge din casa-n casa pentru inventarierea si microciparea cainilor.Sunt curios daca asa va proceda.Sa merge pe strada cu un caine,trebuie sai pun zgarda si botnita.Plus sa mai si cumpar un faras.Pentru acestia da Bolo bani?
Postat 26 Septembrie 2013, 22:51 de un reclamant
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON