Cea mai mare campanie ecologistă de voluntariat, "Let's Do It, Bihor", a fost una de succes şi în acest an. Conform bilanţului provizoriu al organizatorilor, în proiect s-au implicat 60 de primării, zeci de şcoli, instituţii publice şi firme, şi aproape 10.000 de voluntari.
În total, voluntarii au adunat aproape 13.000 de saci cu deşeuri, iar ca mulţumire pentru acest efort organizatorii îi vor premia, simbolic, într-o gală programată în noiembrie la Primăria Oradea.
Ziua hărniciei
Startul la curăţenie s-a dat pe 28 septembrie, când dis-de-dimineaţă voluntarii bihoreni au pornit spre locurile unde şi-au plănuit să adune gunoaiele abandonate de alţii de-a lungul verii. "Am avut aproximativ 2.000 de voluntari din Oradea şi alţi 8.000 din judeţ", spune Eliza Vaş, membru în echipa organizatorilor campaniei. Rezultatele finale se vor afla abia în această săptămână, întrucât unele din şcolile ori primăriile participante n-au apucat să trimită datele despre participanţi.
Conform informaţiilor provizorii, în Bihor s-au strâns aproape 13.000 de saci de gunoaie, iar la transportarea lor au contribuit firme de salubritate din întreg judeţul. Cei mai mulţi saci cu gunoaie s-au adunat la Valea lui Mihai (486), Popeşti (240), Marghita şi Girişu de Criş (câte 300 saci).
Angajaţi-model
Zone doldora de gunoaie au fost şi la Sântion, unde voluntarii Connectronics au strâns aproximativ 300 saci, şi la Nojorid, unde angajaţii Celestica au adunat 250 de saci. În campanie s-au implicat şi instituţii precum Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (care a mobilizat şi voluntari din zona localităţilor Stânceşti, Drăgăneşti, Bunteşti, Ţigăneştii de Beiuş şi Poienii de Sus, adunând astfel 500 de participanţi), Inspectoratul de Jandarmi (care a făcut curăţenie în cinci zone diferite ale judeţului, cu un efectiv de 126 persoane) şi Penitenciarul Oradea (care a implicat 70 de deţinuţi şi 40 de gardieni).
Pentru a recompensa voluntarii, organizatorii îi vor premia simbolic pe cei mai harnici bihoreni care au participat în campanie. Gala voluntarilor va avea loc pe 6 noiembrie, în sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.