URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Octombrie 2013, 13:30

Let's Do It, Bihor, în cifre: 60 de primării partenere, 10.000 de voluntari şi 13.000 de saci de gunoaie adunate

Let's Do It, Bihor, în cifre: 60 de primării partenere, 10.000 de voluntari şi 13.000 de saci de gunoaie adunate RECORD. În prima ediţie "Let's Do It, Bihor" au ieşit la curăţenie 4.500 de voluntari, la a doua circa 8.000, iar sâmbăta trecută s-au adunat aproape 10.000
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea mai mare campanie ecologistă de voluntariat, "Let's Do It, Bihor", a fost una de succes şi în acest an. Conform bilanţului provizoriu al organizatorilor, în proiect s-au implicat 60 de primării, zeci de şcoli, instituţii publice şi firme, şi aproape 10.000 de voluntari.

În total, voluntarii au adunat aproape 13.000 de saci cu deşeuri, iar ca mulţumire pentru acest efort organizatorii îi vor premia, simbolic, într-o gală programată în noiembrie la Primăria Oradea.

Ziua hărniciei

Startul la curăţenie s-a dat pe 28 septembrie, când dis-de-dimineaţă voluntarii bihoreni au pornit spre locurile unde şi-au plănuit să adune gunoaiele abandonate de alţii de-a lungul verii. "Am avut aproximativ 2.000 de voluntari din Oradea şi alţi 8.000 din judeţ", spune Eliza Vaş, membru în echipa organizatorilor campaniei. Rezultatele finale se vor afla abia în această săptămână, întrucât unele din şcolile ori primăriile participante n-au apucat să trimită datele despre participanţi.

Conform informaţiilor provizorii, în Bihor s-au strâns aproape 13.000 de saci de gunoaie, iar la transportarea lor au contribuit firme de salubritate din întreg judeţul. Cei mai mulţi saci cu gunoaie s-au adunat la Valea lui Mihai (486), Popeşti (240), Marghita şi Girişu de Criş (câte 300 saci).

Angajaţi-model

Zone doldora de gunoaie au fost şi la Sântion, unde voluntarii Connectronics au strâns aproximativ 300 saci, şi la Nojorid, unde angajaţii Celestica au adunat 250 de saci. În campanie s-au implicat şi instituţii precum Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (care a mobilizat şi voluntari din zona localităţilor Stânceşti, Drăgăneşti, Bunteşti, Ţigăneştii de Beiuş şi Poienii de Sus, adunând astfel 500 de participanţi), Inspectoratul de Jandarmi (care a făcut curăţenie în cinci zone diferite ale judeţului, cu un efectiv de 126 persoane) şi Penitenciarul Oradea (care a implicat 70 de deţinuţi şi 40 de gardieni).

Pentru a recompensa voluntarii, organizatorii îi vor premia simbolic pe cei mai harnici bihoreni care au participat în campanie. Gala voluntarilor va avea loc pe 6 noiembrie, în sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON