URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
22 Iunie 2013, 15:27

Gunoaiele orădenilor se adună şi în a doua zi de Rusalii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Chiar dacă luni este a doua zi de Rusalii, o zi nelucrătoare, muncitorii RER Ecologic Service vor colecta deşeurile orădenilor.

Utilajele operatorului licenţiat de salubritate vor trece pe toate străzile pe care sunt programate să ajungă. Totuşi, cetăţenii care au treabă la ghişeele societăţii vor trebui să aştepte până marţi.

Fiecare orădean poate verifica ziua în care i se colectează deşeurile pe site-ul operatorului de salubritate, www.reroradea.ro. Tot aici există o secţiune unde orădenii care stau la case pot afla exact zilele în care li se colectează deşeurile reciclabile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@ un doctor
Multumesc pentru informatie doctore ! banuiam ! Am pornit razboiul !
Postat 25 Iunie 2013, 23:06 de un parizian
Poluatorul paraului Paris este Spitalul
Poluatorul principal al paraului Paris este Spitalul Clinic Judetean Stationar nr.1. Dr. Carp si Primarul Bolojan cunosc foarte bine aceasta situatie!
Postat 24 Iunie 2013, 14:55 de un doctor
112,RER, Primaria Oradea, ABA Crisuri,APM, Garda de Mediu Oradea - Paraul PARIS este POLUAT
Paraul Paris este poluat in continuare in aceste zile,la fel ca in cele premergatoare controlului anuntat de ABA Crisuri ,poluare care nicidecum nu provine de la \" cotetele si gospodariile cetatenilor \" - ci de la un POLUATOR criminal, PROTEJAT de organele care ar trebui sa-l sanctioneze , compromitand spatiile verzi aflate pe cursul paraului Paris . La diferite intervale de timp ,in cursul unei zile POLUATORUL deverseaza in parau o lesie cu volum variabil cu aspect laptos care se decanteaza pe fundul albiei ca o mazga albicioasa ,URAT MIROSITOARE, care determina si aparitia tantarilor. In lipsa posibilitatii de a prezenta probe OLFACTIVE, in zillele ce urmeaza voi reda imagini care sa ilustreze cele relatate,imagini pe care le voi face cunoscute si organelor centrale competente .
Postat 24 Iunie 2013, 14:45 de un parizian
Da' ce aţi fi crezut, că plecăm toţi din oraş şi nu mai producem pentru voi !?!
...
Postat 23 Iunie 2013, 10:52 de Carp III
Nu vă e rușine?
ORĂDENII plătesc cele mai mari taxe la tot ce se poate plăti la primărie! Să-i fie rușine lui bolojan!!!! Vedea-l-aș statuie în Birtin!
Postat 23 Iunie 2013, 07:11 de bolojan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON