URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Septembrie 2011, 10:22

Gunoaie preţioase: Din neatenţie, orădenii aruncă la gunoi şi obiecte folositoare, precum chei de maşini sau acte

Gunoaie preţioase:  Din neatenţie, orădenii aruncă la gunoi şi obiecte folositoare, precum chei de maşini sau acte PIERDUTE PE VEŞNICIE. Vrând-nevrând, oricui i se poate întâmpla să arunce la gunoi, fără să-şi dea seama, lucruri de preţ. Deşi până acum prin tomberoane n-au fost găsite obiecte de mare valoare financiară, uneori se întâmplă să ajungă la coş obiecte ieftine ca preţ, dar cu importanţă practică sau cu greutate emoţională
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poţi cunoaşte obiceiurile unei persoane din sacul său de gunoi, dat fiind că aproape nicio activitate nu trece fără să lase în urmă deşeuri. Dar ce se întâmplă atunci când la gunoi ajung, din greşeală, bunuri valoroase, iar cel care le-a aruncat nici nu ştie?

Muncitorii RER Ecologic Service găsesc printre deşeurile orădenilor chei de maşini sau acte, însă până acum niciun păgubit n-a cerut ajutor în recuperarea lor. Deşi obiectele pierdute îşi aşteaptă proprietarii şi luni de zile...

Pierdute şi necăutate

O dată la câteva luni, dintr-un colţ de lume apare o ştire cu o persoană care şi-a aruncat economiilede-o viaţă la gunoi, fără să vrea. De fiecare dată răsare şi întrebarea: e posibil ca cineva să fie aşa hăbăuc încât să piardă într-o clipă, din neatenţie, tot ce-a strâns? Adevărul e că da, oamenii greşesc şi mai scapă la gunoi şi obiecte de valoare.

Deşi în Oradea nu s-a găsit niciodată o sumă uriaşă de bani, muncitorii RER Ecologic Service găsesc în gunoaiele strânse de la cetăţeni acte sau chei de maşini. "Recent, au găsit o cheie de Volkswagen, model nou", spune directorul de producţie Ionel Ban. Nimeni n-a venit însă la sediul firmei să întrebe de ea. De-a lungul anilor s-au mai găsit documente, dar nici acelea n-au fost niciodată căutate de proprietari la operatorul de salubritate.

Ce-am găsit al meu să fie!

"Există şi posibilitatea ca muncitorii să găsească şi alte lucruri de valoare, de care noi să nu ştim, pentru că ei vor să le valorifice, nu să le declare", admite Ban.

Deşi niciun orădean nu s-a plâns vreodată la RER Ecologic Service că ar fi aruncat ceva valoros la gunoi, operatorul de salubritate este deschis şi faţă de asemenea eventuale solicitări. "Şi cheia de maşină găsită recent încă o ţinem într-un birou. Poate totuşi vine proprietarul după ea...", zice directorul. Foarte posibil, însă, ca respectivul proprietar să nici nu ştie unde şi-a rătăcit cheia. La fel cum nici alţii, înaintea lui, n-au bănuit unde le-au ajuns obiectele pierdute...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
hoti de buzunar
nu toata lumea e asa aiurita sa isi arunce chei sau acte la gunoi,majoritatea actelor ajung acolo aruncate de hotii de buzunare sau spargatorii de masini iar datoria lui RER Ecologic Service ar fi sa le predea politiei care sa anunte prorietaru pt al i le restitui.
Postat 02 Septembrie 2011, 13:58 de cul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON