URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2013, 10:13

Grădinari ca la carte! Orădenii care vor să-şi amenajeze grădinile şi curţile pot apela la serviciile RER Ecologic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care au o curte ori o grădină de îngrijit ştiu ce bătaie de cap înseamnă amenajarea acestora, mai ales când prin preajmă nu găsesc niciun specialist. Soluţiile la asemenea probleme le oferă de-acum operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service.

Cu personal specializat în îngrijirea spaţiilor verzi şi deţinător al unor utilaje performante, RER Ecologic Service asigură oricărui orădean posibilitatea să aibă o grădină şi o curte amenajată profesionist. Acelaşi set de servicii complete este oferit şi asociaţiilor de proprietari, obligate de Primărie să-şi amenajeze spaţiile verzi din jurul blocurilor.

Lucrări de tot felul

Operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei a decis să-şi extindă serviciul de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi şi pentru persoanele fizice ori juridice din municipiu. Dacă până acum angajaţii RER Ecologic Service lucrau doar pe domeniul public al oraşului, în baza unor contracte încheiate cu municipalitatea orădeană, de acum muncesc şi în grădinile private ale orădenilor, inclusiv la sediile firmelor ori instituţiilor care vor să lase o impresie plăcută celor care le trec pragul.

Serviciile oferite de RER Ecologic Service pentru întreţinerea şi amenajarea zonelor verzi din curţi şi grădini vin la pachet complet. Astfel, în baza unui contract încheiat cu compania, se asigură oricare din aceste activităţi: semănat de gazon, plantări de material dendro-floricol (flori, inclusiv trandafiri, plante decorative, arbori şi arbuşti) ori administrări de îngrăşăminte chimice şi de produse fito-sanitare (pentru înlăturarea bolilor şi dăunătorilor plantelor). Dacă e nevoie, muncitorii pot inclusiv să pregătească terenul pentru semănare, prin frezarea mecanică a pământului şi aşternerea unui strat de pământ vegetal.

Consultanţă pentru clienţi

Bineînţeles, clienţii pot opta şi pentru lucrări de întreţinere: greblat frunze şi crengi, cosit gazon, tuns gard viu, toaletat arbori, arbuşti şi pomi fructiferi. "Toaletările sunt foarte importante. La pomii fructiferi trebuie făcute anual tăieri de formare şi de rodire", explică inginerul horticol Maria Szabo, şefa Secţiei Spaţii Verzi a societăţii RER Ecologic Service.

Întrucât are contracte cu furnizori din ţară şi din străinătate, RER Ecologic Service poate asigura clienţilor orice tip de flori sau de arbuşti, inclusiv plante în ghiveci destinate spaţiilor interioare. Totodată, în baza contractului, specialiştii companiei asigură şi consultanţa cu privire la lucrările ce trebuie făcute în grădină, urmând ca în final clientul să decidă ce anume alege.

Abonament "verde"

Pentru toate aceste lucrări, cei interesaţi au de ales între două forme de contractare: pe bază de comandă sau de abonament. Comanda presupune un singur set de lucrări, făcut la momentul cerut de client, iar abonamentul înseamnă că persoanele fizice ori firmele îşi lasă grădinile în grija muncitorilor firmei, care asigură de-a lungul întregului an toate lucrările necesare, inclusiv deszăpezirea pe timpul iernii. Muncitorii stabilesc calendarul lucrărilor de comun acord cu clientul, asigurându-se totodată că nicio operaţiune nu e omisă.

În această a doua variantă, se face un calcul privind costurile pe durata întregului an, care se împarte la 12 luni, iar clientul plăteşte lunar tariful, în tranşe egale. Costurile îngrijirii profesioniste sunt stabilite în funcţie de suprafaţa grădinilor ori curţilor şi de lucrările pe care clienţii le doresc a fi făcute. Conducerea companiei garantează însă că preţurile sunt avantajoase!

Soluţii pentru asociaţii

Acelaşi pachet de servicii complete e oferit de operatorul licenţiat de salubritate şi asociaţiilor de proprietari din întregul oraş. Dat fiind că asociaţiile sunt obligate de Primărie să îşi întreţină şi să îşi amenajeze spaţiile verzi din jurul blocurilor, oferta RER Ecologic Service li se potriveşte ca o mănuşă, mai ales că, spre deosebire de alte firme, care abandonează deşeurile pe străzi şi, astfel, umplu oraşul de depozite clandestine de gunoaie, societatea asigură şi transportul deşeurilor vegetale la staţia de compostare. Pe lângă toate aceste servicii, RER Ecologic Service mai poate realiza şi defrişări de suprafeţe împădurite cu ierburi şi arbuşti.

Persoanele fizice sau reprezentanţii persoanelor juridice care doresc să încheie un astfel de contract nu trebuie decât să contacteze RER Ecologic Service, fie direct la sediul din strada Tudor Vladimirescu nr. 79, fie telefonic, la numărul 0259.433-044.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dar oraşul l-aţi terminat în totalitate de curăţat ???
... că în afara centrului mai aveţi multe de rezolvat !?! În rest, foarte bine că vă diversificaţi activităţile, dacă oamenii de la salubritate nu mai vor cu mătura ci numai cu săpăliga, trebuie motivaţi cumva !?! Încercaţi şi cu transformarea denumirii unor posturi, spre exemplu din <lucrător de cărat gunoiul> în <asistent manager de transport deşeuri> !?!
Postat 23 Iunie 2013, 10:49 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON