URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iunie 2012, 11:01

Firmele orădene, căutate la contracte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În săptămânile care urmează, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service va verifica agenţii economici din oraş dacă au sau nu contracte de salubritate, acţiunile fiind programate împreună cu agenţii Poliţiei Locale.

Verificările sunt necesare pentru că în ultima perioadă operatorul de salubritate a fost sesizat tot mai des de asociaţiile de proprietari din Oradea că anumite firme şi-ar arunca deşeurile produse în recipientele de lângă blocuri. Astfel, pubelele sau containerele se umplu mai repede decât ar fi normal, dat fiind numărul de locatari deserviţi.

De asemenea, RER roagă "toate persoanele juridice care nu au încheiat încă un contract de salubritate cu RER Ecologic Service să vină de bunăvoie la sediul operatorului din strada Tudor Vladimirescu pentru a semna contractul", spune purtătorul de cuvânt al societăţii, Vlad Tătaru.

Pentru a încheia un contract de salubritate, administratorii firmelor trebuie să prezinte o copie a certificatului de înmatriculare, dovada deţinerii unui recipient pentru colectarea deşeurilor (dacă nu îl închiriază de la operatorul de salubritate), o copie a actului de identitate al persoanei care reprezintă firma şi ştampila firmei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Si pe rer cine verifica ?!
Se vede ca n-avem parchete, avem doar niste ramificatii ale mafiei in justitie ! Ca daca am avea parchet (adica procurori ).... ce ar matura ei prin contractele rer-ului... praful ar ramane !
Postat 20 Iunie 2012, 07:13 de .
uite cine controleaza in Oradea
Nu stiu unde s-a strecurat greseala. Ori astia de la RER se cred deja prea mari, ori autoarea articolului, vrand sa-l faca mai bombastic a luat-o pe aratura. Fratilor, RER este o societate comerciala cu capital privat. Ei nu au drept de control. Punct. Ca Politia Comunitara are acest drept si ca in aceasta actiune colaboreaza cu RER (care evident este direct interesata sa incheie cat mai multe contracte) este alta treaba. In alta ordine de idei, il felicit public pe soferul masinii B32DXH (masina RER) care azi dimineata la ora 8, intrase pe interzis pe str. Emilian Chitul sa goleasca o pubela. A blocat strada din fata Scolii Nicolae Balcescu la ora de maxima aglomeratie. Si ia ghiciti unde si-a aruncat omul chistocul ? Pe trotuar, evident. Ca el se ocupa doar de gunoi la pubela. Chistoacele isi au locul pe trotuar. Felicitari. Data viitoare o sa-ti dau scrumiera de la masina mea, sa nu mai faci mizerie.
Postat 19 Iunie 2012, 23:37 de controloru'
monopol
Oare cand vom scapa de monopolul acestei firme de * care face legea in oras?
Postat 19 Iunie 2012, 22:47 de nemultumit
INCHIDEM si bye, bye INSOLVENTA :)))
cei de la sate nu simt stresul ca cei din mediul URBAN, de ce? mergeti sa va dea de ale GURI sa nu muriti de foame noi va dam PRAF sa muriti REPEDE :))
Postat 19 Iunie 2012, 11:40 de sa caute
INCHIDEM si by e, bye INSOLVENTA :)))
ORDA ne cauta, RER ne cauta, Mediul ne cauta, grada financiara ne cauta, itm ne cauta , ia mai MUNCITI cautati si in BISERICI sa goniti SATANA :)))) sunt prea multi, mai multi decat MUNCESC:)))
Postat 19 Iunie 2012, 11:38 de sa caute
verificați sediile UDMR!
Smecherii nu plătesc nimic!!!
Postat 19 Iunie 2012, 11:32 de atila
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON