URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Aprilie 2013, 11:28

Cu mâna pe făraş! Campania de curăţenie de primăvară se încheie joi (FOTO)

Cu mâna pe făraş! Campania de curăţenie de primăvară se încheie joi (FOTO) CURĂŢENIE GENERALĂ. Dacă tot e Oradea în plină campanie de curăţenie generală, membrii Asociaţiei Almas, parteneri ai operatorului de salubritate, au ieşit voluntar, joia trecută, la o acţiune de igienizare în zona Pieţei Ioşia
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii au ultima şansă din această primăvară să scape de deşeurile mari pe care altfel n-au cum să le arunce. Cea de-a doua campanie de curăţenie generală se încheie pe 25 aprilie, iar după această zi abandonarea deşeurilor pe domeniul public al oraşului este strict interzisă.

Reguli simple

Organizată de operatorul licenţiat de salubritate împreună cu Primăria Oradea, campania de curăţenie de primăvară se termină joi, aşa că orădenii mai au patru zile la dispoziţie în care să arunce gratuit deşeurile voluminoase ori vegetale. Gunoaiele pot fi lăsate în containerele anume amplasate de RER Ecologic Service în jumătatea de oraş aflată pe malul stâng al Crişului Repede, ori lângă incintele cu pubele din aceeaşi parte a Oradiei.

Cetăţenii sunt rugaţi să nu lase deşeurile în locuri greu accesibile pentru utilajele de salubritate ori pe scuarurile de pe mijlocul străzilor, unde staţionarea maşinilor RER Ecologic Service ar încurca traficul rutier. De asemenea, ei trebuie să ţină cont că muncitorii nu ridică deşeurile rezultate din construcţii ori pe cele electrice şi electronice, dar şi că după încheierea campaniei de curăţenie abandonarea deşeurilor pe străzile din oraş se pedepseşte de Poliţia Locală cu amendă.

Voluntari la curăţenie

Întrucât întreg oraşul este în campanie de curăţenie, mai mulţi tineri membri în ONG-ul bihorean Almas-Group au decis, joia trecută, să facă o faptă bună. În baza unui acord încheiat între operatorul de salubritate şi Asociaţia Almas şi în parteneriat cu Primăria Oradea, RER Ecologic Service le-a dat voluntarilor tricouri, şepci şi saci de deşeuri, iar aceştia au adunat gunoaiele din zona cuprinsă între Piaţa Ioşia şi linia de cale ferată.

Bineînţeles, deşeurile strânse de voluntarii ONG-ului au fost apoi colectate de muncitorii RER şi transportate la halda de deşeuri a municipiului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON