URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
01 August 2013, 19:08

Tőkés: "Noi, ardelenii, ne-am săturat ca Bucureştiul să administreze Ardealul ca pe un soi de colonie"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce şi-a ridicat autorităţile în cap, declarând la Şcoala de Vară "Bálványos", de la Băile Tuşnad, că cere protectorat pentru Transilvania, europarlamentarul Tőkés László a răpuns acid aprecierilor "premierului plagiator" Victor Ponta, cum că, prin declaraţiile din weekend "sunt atacate integritatea teritorială şi independenţa statului român".

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, atunci, europarlamentarul i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, prezent şi el la Băile Tuşnad, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".

"Rămânând la exemplul Tirolului de Sud, vreau să atrag atenţia că atunci când Austria s-a înţeles cu Italia referitor la protectorat, a recunoscut frontiera de stat a acesteia. Prin urmare, nici nu se pune problema ca cineva să ameninţe integritatea teritorială a României sau graniţele ei", a declarat Tőkés.

În ceea ce priveşte ideea independenţei, a spus europarlamentarul, Ponta "ar trebui să se întrebe mai degrabă ce suveranitate mai are ţara pe care o conduce, după ce a amanetat-o, practic, Fondului Monetar Internaţional".

"Noi, ardelenii, ne-am săturat ca Bucureştiul să administreze Ardealul ca pe un soi de colonie. Istoria ultimelor decenii a demonstrat - mai mult sau mai puţin - că, în mod succesiv, puterea de la Bucureşti este incapabilă de o guvernare corespunzătoare, creând în general mai multe probleme României, decât soluţii. După ce au dus ţara în faliment, acum încearcă să dreagă busuiocul cu credite externe şi minciuni politice", a transmis Tőkés.

În aceeaşi declaraţie, europarlamentarul a cerut ca, "în calitate de cetăţean european şi maghiar din Ardeal", "să fim lăsaţi să ne rezolvăm problemele noastre proprii, ceea ce ar fi benefic nu doar românilor şi maghiarilor din Ardeal, ci întregii ţări".

"Dacă cineva nu vede asta, atunci ori e orb, ori îşi vede doar propriile interese şi propria putere. Nota de plată pentru aceste comportamente, însă, ne revine tot nouă, cetăţenilor contribuabili ai României", a încheiat Tőkés László.

Citiţi pe această temă şi articolul: Tokes cere premierului ungar protectorat pentru Transilvania. Vrea steag separat pentru regiune

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
82 Comentarii
@tokes
voi nu sunteti romani ardeleni. voi sunteti unguri retrograzi ! mergeti in ungaria si izolati-va acolo !
Postat 05 August 2013, 02:52 de 24/7
@romania
nu exista tari sarace sau tari bogate,ci exista tari bine conduse si prost conduse
Postat 04 August 2013, 21:22 de hall
@dru
no way ! nici o sansa pt astia. noi romanii din toata tara avem aceiasi strabuni geto-daci, aceiasi limba, aceiasi cultura, aceiasi religie, aceleasi traditii, aceleasi valori (exceptie facand doar minoritatea maghiarofona, cu vesnica ei probleme antiromaneasca, separatista, retrograda). nu exista similitudini intre Romania si ex-Yugoslavia (un amalgam de natii, de culturi, de traditii si de religii diferite). asa s-a ajuns la razboi acolo.
Postat 03 August 2013, 15:38 de Romania
AFARA !
Si noi romanii ardeleni ne-am saturat de separatismul unguresc ! Afara din din tara cu voi !
Postat 03 August 2013, 15:18 de OUT !
cetateni straini
votati regionalizarea, votati trianonul romaniei marii ,in doi anii tara va fi divizata,impartita, dispare ca iugoslavia,autonomia tinutului secuiesc va fi cadou din partea guvernului care a vindut tara la fmi.ajungeti cetateni straini la voi acasa.traiasca guvernul,traiasca basescu, traiasca ponta,
Postat 03 August 2013, 11:26 de dru
Transilvania Română
Cunoscând ideologia maghiarismului, veţi înţelege de ce într-un singur secol (sec. XX) românii din Transilvania au avut de îndurat două epurări etnice (1916-1918 şi 1940-1944), iar cei din har-cov, trei (şi în 1990). Vrem ca ungaria şi tokes să-şi ceară scuze şi să plătească daune compensatorii pt tot răul săvîrsit în Transilvania !
Postat 02 August 2013, 23:26 de Valhalla-Asgart
tokes loserul
asa veti muri si nu veti mai pune mana pe Transilvania. dezideratul mintilor unguresti bolnave. ati fost condamnati la disparitie din momentul in care ati intrat in Europa. restul sunt pretexte de indivizi distrusi, loseri. ungurii nevalitori, beneficind de ajutor austriac au avut intotdeuna o mare problema pe care n-au reusit sa o rezolve nici macar in intunecatul ev-mediu. o problema pe care au intuit-o ca fiind mortala in ceea ce-i priveste pe ei si planurile lor si anume populatiile majoritare din tarile in care au intrat cu japca. au pus tunurile pe bisericile si scolile acestora (ca si aici in Romania), incercand sa-i ungurizeze. au sfarsit prin a fi alungati ca niste jigodii.
Postat 02 August 2013, 23:17 de haha....protectorat
pusta falita
kakatul de ungaria mare a murit. acuma urmeaza sa crape ramasitele defunctei hungarii mari.
Postat 02 August 2013, 23:00 de radar
pusta falita
ungurii sunt in faliment. au cel mai mare TVA din Europa, preturi mari, bani de pensii si salarii ioc. in rest e propaganda politica a lui orban si a lui tokes. orban zice ca are bani, dar banii astia nu i-a vazut nimeni. ungurii, au buzunarele goale si datornici vanduti. au vandut tot ce au avut.
Postat 02 August 2013, 22:58 de radar
datorii
in cazul pensionarilor care au primit pensia marita calculata gresit de cjp si care este ceruta inapoi de ce face demersurile pt. stergerea acestor datorii cauzate din greseala personalului cjp un deputat udmr,alesii din celelalte partide unde sint ca sa apere interesele alegatorilor
Postat 02 August 2013, 22:49 de dru
autonomie
migratori au scos din tara fmi,au o crestere economica si agricola,au redus taxele si pretul la gaze,apa,incalziresi gunoi,au preturi mai mici la carburanti,tigari,alcool,au 1300 km de autostrada,sa nu taxeze populatia impoziteaza bancile.desteptii executa ordinele fmi,la anul ridica impozitele, nu se aloca banii pt. repararea drumurilor,pt. sanatate,creste nr. taxelor,cumpara avioane de lupta inutile sintem in nato,sintem la nesfirsit aminati cu intrare in schengen,la iarna la oradea o sa platim cea mai scumpa gicacalorie din tara,in europa sintem confundatii cu etnia de care vrea sa scape toata lumea
Postat 02 August 2013, 22:23 de radar
autonomie
Dragilor mai slabi de injer, stati lejer UNGURII&SECUII nu vor AUTONOMIE!!!!!!aceasta este doar o faza, un pas spre telul lor final (utopic ce-i drept) unirea cu ungaria, ce e asa de greu de inteles?! Nu se intelege din postarile de aici si aiurea cata pretuire au ei pt romani de ori unde ar fi ei?! problema lor este poporul roman in general si faptul ca suntem aici de 2000 de ani si vorbim o limba frumoasa europeana iar ei sunt cheretituri asiatico-indiene! Profita de bunatatea si toleranta noastra... dar sa nu uite ei sogorii ca atunci cand ne supara cineva asa la nesfarsit si cu tupeu mamaliga explodeaza, RAU! Ca in 1919! Sus Opinca! Jos popa!
Postat 02 August 2013, 21:40 de Tamas Bamas
mai mai
Vorbesti despre Garda de Fier sau Tokes a devenit german? Cretinule.
Postat 02 August 2013, 21:19 de @savarina
ue
M ... UE ba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 02 August 2013, 21:18 de satana
Nu contest mesajul, doar personajul....
Desi imi displace profund personajul, nu pot, de aceasta data, sa contest mesajul ! Ardealul a fost intotdeauna discriminat cand a fost vorba de impartirea banilor de la bugetul de stat, desi este principalul contributor. Personal, m-am saturat ca Ardealul sa sustina puturosii si incompetentii din alte zone ale tarii. Eu personal, voi vota pentru regionalizare doar in cazul in care se stabilesc 3 regiuni: Ardealul, Tara Romaneasca si Moldova, iar capitala tarii sa fie mutata undeva pe la Brasov sau Alba Iulia, pentru ca de Bucuresti m-am saturat.
Postat 02 August 2013, 20:59 de Petcu Alin
colonie
cu atita mindrie nationala si patrotica oare romani isi vor inchide caloriferele iarna incalzite de cet cu carbune din ungaria,cum sa plateasca pretul carbunelui scump de la vecini cind cel din tara este mai ieftin, dar primaria nu lucreaza in interesul cetateanului oradean
Postat 02 August 2013, 20:06 de dru
TRAIASCA TRIANONUL
tokes... nu ti-au iesit socotelile in '89. Transilvania, este si va fi tot a romanilor in vreme ce ungurii dispar vazand cu ochii. tokes, nici tu nu mai ai multe. TRAIASCA TRIANONUL !
Postat 02 August 2013, 16:58 de TRAIASCA TRIANONUL
pt ghita
migratorii au fost infranti si alungatii ca si niste maidanezi. iobagi au fost si au redevenit oameni liberi. migratorii sunt loseri din ceasul in care s-au nascut pana in clipa in care dau coltu'.
Postat 02 August 2013, 16:55 de radar
ce zic americanii, tokes churvasitule?
tokes, ce zic americanii despre faptul ca neamul tau a trimis la moarte la auschwitz mii si zeci de mii de evrei deportati din tot Ardealu???
Postat 02 August 2013, 16:44 de savarina
colonie
desteptilor revolutia de unde a pornit
Postat 02 August 2013, 16:41 de dru
pt ghita
migratorii sint liberi,iobagii devin liberi numai daca mor
Postat 02 August 2013, 16:28 de radar
Abia astept !
Eu abia astept clipa cand se vor satura ungurii de gargara invrajbitoare a acestor hahalere gen Tokes&CO . Clipa este aproape si atunci sa te tii scuipaturi si palme si pumni in cap la acest popa curvar si gasca lui de banditi !!!
Postat 02 August 2013, 16:19 de scortosul
tokes intr-o dunga
e pe ultima suta si nici tu autonomie teritoriala, nici tu bani pt minoritati... are deranj psihic foarte mare. boala psihica pe care o are intreg separatismul unguresc. vedem ce fac aceste animale acolo unde au inhatat puterea.
Postat 02 August 2013, 15:52 de able
@me
Buda si pesta porcina peste iredentismul hunguresc. Da ar schimba multe lucruri. ar fi razboi civil iar voi jegurilor ati disparea de pe suprafata pamantului. Asta fara nici o discutie ! Culoarul spre ungaria nu exista. Puteti sa va puneti toti streangul de gat ! hahahaahaha..............................
Postat 02 August 2013, 15:47 de nail
TRAISCA TRIANONUL !
TRAIASCA TRIANONUL. Da, ungaria sa plateasca daune compensatorii pt faradeligile savarsite impotriva romanilor majoritari, dupa navalirea in Transilvania. Transilvania, a fost este si va fi Romania. Noi romanii din toata tara avem aceiasi limba, cultura, traditii si aceiasi religie. Hotii navalitorii din pusta au fost zdrobiti ! TRAIASCA TRIANONUL ! VREM DAUNE COMPENSATORII !
Postat 02 August 2013, 15:43 de radar
Handicapati
Pentru prima data, Tokes are dreptate. Ardealul nu are nevoie de Bucuresti, la fel cum Bihorul nu are nevoie de Cluj. Una din cele mai bune legi care s-ar putea da in Romania este legea autonomiei judetene. Ar schimba extrem de multe lucruri. Doar ca nu ai cu cine. Tara e condusa de handicapati si SRI.
Postat 02 August 2013, 15:36 de Me
tokes, ungaria, ciomortanii &comp
ungaria, tokes, ciomortanii & comp, sa-si ceara scuze public si sa plateasca daune materiale 100 000 de euro fiecarui cetatean roman, pt crimele, furtul pt tot raul facut de ungaria in Transilvania de-a lungul istoriei. Suma de bani este mica in comparatie cu atrocitatile savrsite.
Postat 02 August 2013, 15:13 de TRAIASCA TRIANONUL
civilizati....NOT!
Pe evenimentul zilei stiri/incident-etnic-fals-femeia-care-a-scuipat-steagul-secuiesc-are-cetatenie-ungara-radicali
Postat 02 August 2013, 13:16 de opinca nike
civilizati....NOT!
Uite cum se scuipa ungurii intre ei cei drept cu stil si civilizat intr-un cadru organizat! Interesant clipul, o lectie de viata!
Postat 02 August 2013, 13:13 de opinca nike
O! Da , am inteles !
Am inteles. Incepe campania electorala la Tokes ca mai vrea sa reprezinte Romania la UE !!! Si uite asa cu lozinca dezbina si fura vrea sa mai se lafaiasca prin Europa pe fraieritul ungurimii din Roamnia !!! Daca mai tine fraiereala o sa mai poata, daca nu , nu !
Postat 02 August 2013, 12:47 de scortosul
Afara!!!!!!!!!!!
Noi ardelenii... ne-am saturat sa fim jigniti sistematic prin politicile iredentiste facute de liderii maghiari. Noi ardelenii... ne-am saturat sa fim evacuati din sate, spiatale, biserici, muzee, scoli si parcuri, prin retrocedari ilegale catre unguri. Noi ardelenii... ne-am saturat sa ne fie batjocorite simbolurile nationale de catre diversi deplasati mintali de origine maghiara, printre care gunoiul mentionat in articol. ASTEA SUNT ADEVARATELE DURERI !!!!
Postat 02 August 2013, 12:45 de Ardeleandintata-nfiu
PROPUNERE, indemn
Uite daca te-ai saturat popo curvar ai putea sa incaleci pe un cal orb si sa pornesti spre tundra mongola. Poate te ratacesti si nu te mai intorci. Acolo, daca ajungi , ia o pauza de respiratie pana iti spun eu !!!!!
Postat 02 August 2013, 12:44 de scortosul
pt jegul tzungur
Da jafurile de padure SAU ALTE IMOBILIARE ale lui Attila Verestoy,Kiss Sandor, Borbely, , Frunda si toti cei care au ras padurile Adealului si furat cladiri istorice iti PLAC mai Jegule?????
Postat 02 August 2013, 12:18 de bace petre
popa nu ne proseste!!!
Tzaganu Tokes, vede ca nu ii merge cu ura declarata fata de romani si acum incearca sa o dea cu "noi ardelenii" ca sa creeze raca intre romanii din alte zone... asta merge la prosti bai popa-prostu nu la oamnei cu mai mult de 4 clase! PS cata buna pace si colaborare a avut cu autoritatile locale "ardelene"- oradene din '89 si pana azi? raspuns = -1 cata buna pace si colaborare a avut cu toate guvernele de la budapesta raspuns =+infinit concluzia..."noi ardeleni"
Postat 02 August 2013, 12:10 de roman-crisan
a plac milioanele de euro in portofolilul lui UDREA, dar IOANA BASESCU, va place jaful LEGALIZAT
hai terminati av in mama voastar de neam de hoti, mergeti in strainatate sa dati TUNURi, TOKES are dreptate , in primul rand VOTUL trebuie dat doar celor care platesc la zi datoriile fata de tara asta inseaman contoale anual la toti cetateani inclusiv persoane fizice, si sa vedeti ca daca reusim asa ramane tot la BUCURESTi dar fara banii investiti in POLITIC contrar legii va plac milioanele de euro in portofolilul lui UDREA, dar IOANA BASESCU, va place jaful LEGALIZAT de ordinul MILIOANE de EURO nu vorbim de mii ci milioane de euro ? numai prin politica ati permis aceste CRIME SOCIALE , in rest nu existau asta e cert. CE va ajuta ca imbuibati porcimea ? Nici nu se pune in discutie EGALITATEA de sanse la ce face POLITICA in ROMANIA ! IMBUIBATI porcimea coounista asta faceti si distrugeti viitorul , noi nu sunte slugi ca X are BANI, sluga e neamul lor de hoti :))).
Postat 02 August 2013, 12:09 de jeeguuri
@radar
Migrator ai fost, migrator esti, migrator o sa mori. Si fara tara bineinteles. Ha ha ha ha.
Postat 02 August 2013, 11:48 de Ghita
Tokes ardelean?
Tokes draga, ce-ar fi sa candidezi la anul ca europarlamentar din partea Ungariei? Romania s-a saturat de gargara ta ieftina si circul tau de prost gust. Daca tot nu-ti place in Romania, te invit sa te relochezi in Campia Panoniei. Hai PA!
Postat 02 August 2013, 11:26 de cineva
pt ghita
IOBAGI AI FOST,IOBAGI ESTI,IOBAGI IN VECI VEI FII
Postat 02 August 2013, 08:57 de radar
buda si pesta porcina....
peste iredentismul hunguresc
Postat 02 August 2013, 08:51 de abet
mai paraziti fara minte voi adaopati copii cu sange de rromi ,
mai paraziti fara minte voi adaopati copii cu sange de rromi , nu faceti voi romani daca au narav genetic de rromi , deci mucles ca sunteti niste jeguri care va ucideti fartii cu mizeria voastra genetica ! Cei lipsiti de viclenie nativa RROMILOR nu supravietuiesc mult timp in orice tara s ar afla.Sunt generatii calite prin adn au trait ca salabatici si au rezistenta mai buna in ADN decat cei care habar au ce inseaman viata. OMUL vulnerabil MOARE oricum :))) doar genele bune supravietuiesc nu PROSTIA! TOKES are dreptate deven MINORITARI nu doar unguri ci si alte natii :))).
Postat 02 August 2013, 08:49 de mai paraziti fara m
Vrem sa-l auzim pe tokes strigand in gura mare, la Oradea la statuia lui s. imre
TRAIASCA TRIANONUL !!!
Postat 02 August 2013, 08:45 de protectorat
sunteti prosti ca bubuiti rau !!
RRomi deja sunt instalati bine in Ungaria, Germania, AMERICA :))) si in AUSTRIA :)))) majoritari numeric :))) nu minoritari ca romani, sasi, unguri :))) am vazut multi prosti dar voi bateti RECORDUL pe planMONDIAL :__))) latrati si latrati si fapte zero !
Postat 02 August 2013, 08:43 de :)))))
nu aveti Q deloc !!
te pui cu PROSTIMEA , mori de FOAME si dor de tara :))))) nu aveti minte decat PUUUZZZTA si in rest DROGATI !!
Postat 02 August 2013, 08:40 de nu aveti Q deloc !!
tzigani unguresti
tzigani unguresti
Postat 02 August 2013, 08:40 de tzigani unguresti
taci mah udemeristule
VOI SUNTETI CEI MAI MARI HOTI ! trupa lui tokes a ramas cu buzele umflate. nici autonomie, nici fonduri pt "minoritati".
Postat 02 August 2013, 08:38 de Stargate
nu aveti Q deloc !!
dar totusi sunteti rau si prosti :))) daca ARDEAUL le revine si mai multi renunta la cetatenie peste 20 de ani se inmultesc dar prin cetateanie dubla UNGARIA av fi numai si numai al ROMANIEI :)))) nu aveti Q deloc !! Oricum RROMI vor conduce Romania :))) numeric sunt foarte BOGATI in sange, FELICITARI , noi ii avem pe EBA , UDREA :)))))))) ne bazam numai si numai pe Ele NUMERIC :))) MATCILE producatoare de generatiile viitoare :)) si cu sange amestecat de rromi :)) !
Postat 02 August 2013, 08:38 de nu aveti Q deloc !!
TARA de BOLNAVI in sadism avem, chemati Oameni specializati sa trateze HOTII si CRIMINALI in LIBERTA
culmea ironiei si doar in ROMANIA ,unii au inclusiv dreptul sa fure si sa OMOARE :)) TARA de BOLNAVI in sadism avem, chemati Oameni specializati sa trateze HOTII si CRIMINALI in LIBERTATE = RAZBOI CIVIL , nu mai traim DEMOCRATIA !!
Postat 02 August 2013, 08:35 de popor de sadici !!
ungaria e in faliment
are cel mai mare TVA din Europa. nu au bani de pensii si de salarii. ungaria ii instiga pe trogloditii astia de aici sa fure pamantul Romaniei !
Postat 02 August 2013, 08:34 de Stargate
Pt tokes & comp: Trăiasca Trianonul !
Cunoscând ideologia maghiarismului, veţi înţelege de ce într-un singur secol (sec. XX) românii din Transilvania au avut de îndurat două epurări etnice (1916-1918 şi 1940-1944), iar cei din har-cov, trei (şi în 1990). Vrem ca ungaria şi tokes să-şi ceară scuze şi să plătească daune compensatorii pt tot răul săvîrsit în Transilvania, de-a lungul istoriei !
Postat 02 August 2013, 08:30 de Valhalla-Asgard
hai ca va place cum va fura neamul cei pe cre i ati ales prin vot sa FURE ROMANIA, va place sadismu
faceti un SONDAJ sa vedeti ca majoritatea vor sa fie cetateni cu dubla cetateanie inclusiv MAGHIARI dar ei au STANDARDE nu accepta hoti si jeguri parazitate lipsite de Q :)))))))) ca in ROMANIA , cioban imbogatiti cu 111 milioane de euro si cu spaga data ca sa schimbe terenuri :))) , ati mutilat propria tara de ce ? CATE terenuri sunt date asa si va mor de foame fratii ROMANI ca nu slugaresc la HOTI si criminali, cate ? NU va laudati cum Becalai a cosntruit 400 de case cu 5 milioane de euro si guvernul 90 de case cu 14 milioane de euro, hai ca va place cum va fura neamul cei pe cre i ati ales prin vot sa FURE ROMANIA, va place sadismul ? Va place lagarul comunist in care traiti, unde sunt drepturile de cetatean European in familia lui GHILEA si BLAGA :))) EBA, UDREA , TRAIAN BASESCU ?
Postat 02 August 2013, 08:25 de popor de sadici !!
Adevărul
Conducerile consiliilor judeţene Covasna şi Harghita continuă promovarea conceptului şi imaginii unui „Ţinut secuiesc”, în care românii (25% din acest asa zis „ţinut secuiesc”, nu au fost, nu sunt şi nu au niciun viitor. Sfidând adevărul istoric, şi dispreţuind populaţia de naţionalitate română din judeţele Covasna şi Harghita, conducerile administraţiei celor două judeţe şi a majorităţii localităţilor etnic mixte din cuprinsul lor, continuă promovarea conceptului şi imaginii unui „ţinut secuiesc”, în istoria căruia românii nu se regăsesc, şi a căror strategii de dezvoltare pentru viitor sunt elaborate, cu excluderea totală a românilor din zonă şi a celor din conducerea \"Ţării\". Ce s-ar întampla daca dezideratul separatismului unguresc de a scoate Transilvania de sub jurisdicţia legilor Statului Român ar fi realizat ? Da, asta ar însemna război civil în Transilvania ! Inclusiv acum, aceşti lideri unguri votaţi de majoritatea aproape absolută a maghiarofonilor din România, ameninţă cu acte de nesupunere civică. Jos buda, \"magarilor\" !
Postat 02 August 2013, 08:17 de Valhalla-Asgard
gunoaielor
gunoaielor...va dam Ardealul prin gura !
Postat 02 August 2013, 08:15 de @jeguriredentistehun
aaaaaaaaaaaaahahahahhaha
gresit rahatule ! pusta falita este si a fost curva tuturor. fwuta, batuta si abandonata de toti ! asa dupa caracterul ei. huu.... hehehehhehehehehe..........
Postat 02 August 2013, 08:08 de haaaaaaaaaaaaaaahaha
Ha ha ha
Maghiari nu exista, exista doar unguri in Ungaria. Voi care va credeti maghiari nu aveti tara, nu aveti nimic. Sunteti doar niste corcituri cu tziganii, niste urmasi ai tribului de migratori asiatici.
Postat 02 August 2013, 08:05 de Ghita
Transilvania=Romania
bai gunoaielor, ungurrii sunt doar niste migratori in Europa ! ce au adus cu ei, vedem si in ziua de azi.
Postat 02 August 2013, 08:05 de Transilvania=Romania
ARDEALUL este al UNGARIEI ! LUPTATI si muriti pentru ARDEAL, hotilor si neam de criminali, amin !
ARDEALUL este al UNGARIEI ! LUPTATI si muriti pentru ARDEAL, hotilor si neam de criminali, amin ! ARDEALUL este al UNGARIEI ! LUPTATI si muriti pentru ARDEAL, hotilor si neam de criminali, amin ! ARDEALUL este al UNGARIEI ! LUPTATI si muriti pentru ARDEAL, hotilor si neam de criminali, amin ! ARDEALUL este al UNGARIEI ! LUPTATI si muriti pentru ARDEAL, hotilor si neam de criminali, amin !
Postat 02 August 2013, 08:04 de hai democratie !
@Io
tu esti din neamul migratorilor aciuati in Transilvania. nu ai evoluat deloc. esti la fel de cleios. au furat ungurii cat au putut din transilvania. acuma nu mai pot si sunt in faliment. buda si pesta porcina peste iredentismul hunguresc.
Postat 02 August 2013, 08:01 de protectorat
DEmocratia este o sarda ca noi intretinem criminali si jegul COMUNIST, de ce ?
ARDEALUL e al MAGHIARILOR puteti sa ziceti ce vreti harnicia nu e al romanilor, HOTIA si prostia da oricand , mai mult ca sigur ca cei care sunt CORCITURI cu sange amestecat sunt harnici restul PARAZITI ! DISTRUGETI parazitismul prin distrugerea sangelui de parazitii prin jaf si crima, neam de jeguri penale ! DEmocratia este o sarda ca noi intretinem criminali si jegul COMUNIST, de ce ? UNGURIMEA lupta pentru DEMOCRATIE, voi pentru ce luptati sa fiti slugi la CRIMINALI ?
Postat 02 August 2013, 07:57 de DEmocratia este o sa
@Io
Le sugi pixul la toti ardelenii care nu sunt de acord cu tine ?
Postat 02 August 2013, 07:55 de Radu
O minciuna repetata devine adevar ?!
Daca ne-ar suge seva hungurii, budapesta mai precis, ar face-o mai bine ca miticii ?!
Postat 02 August 2013, 07:54 de DlGoe
Ce ai ajuns tu Românie, curva tuturor şi raiul hoţilor?
de ce instiagati la crima si HOTIE, de ce , sa vaina UNGURI sa faca din ARDEAL o tara SANATOASA !! GHIFUIEEESSCCC porcimea comunista si saraci sunt niste NEBUNI zic PORCI tortionari comunisti !!! INSTIGATORII la INCHISOARE nu sa tortureze CETATEANUL care nu vrea sa FURE !
Postat 02 August 2013, 07:54 de :)))))
Ce ai ajuns tu Românie, curva tuturor şi raiul hoţilor?
Ce ai ajuns tu Românie, curva tuturor şi raiul hoţilor? Coruptia este cea mai cuplita boala pe care poate sa o aiba un stat, dar mai ales in randurile justitiei! Justitia ar trebui sa fie sanitarul unei natiuni! TOKES PRESEDINTELE ROMANIEI ! DE ce nu ? este un OM intelept, gospodar, ce facem cu atatia SARACI , romanii isi bat joc de fratii rtomani, cum asa , ce vreti sa ne omoram intre NOI ? straini sunt mai umani ca HOOOTTTIII din functii PUBLICE !
Postat 02 August 2013, 07:52 de :)))))
'erdely szabad' iar orbanu' se linge pe bot, plescaind din maxilarul de urangutan
IREDENTISMUL UNGRESC NU ARE CULOARUL SPRE TARA MAMA SI ATUNCI VIN CU TOT FELUL DE ABURELI PE CARE NU LE CRED NICI EI. DE CE NU ATRAG FINANTARI EUROPENE ? NU-I OPRESTE NIMENI. PE EI II INTERESEAZA STEAGURI SI RESTAURARI UNGURESTI
Postat 02 August 2013, 07:47 de radar
Avem independenta financiarasi cele mai mici salarii!
UNGURII NU AU INSA ungaria mare! ASTA E DE FAPT PROBLEMA
Postat 02 August 2013, 07:36 de radar
administrare
DE CE SA VINA ORDINELE DE LA EST SAU VEST CIND PUTEM SA AVEM INDEPENDENTA FINANCIARA
Postat 02 August 2013, 07:24 de radar
Adevărul
Conducerile consiliilor judeţene Covasna şi Harghita continuă promovarea conceptului şi imaginii unui „Ţinut secuiesc”, în care românii (25% din acest asa zis „ţinut secuiesc”, nu au fost, nu sunt şi nu au niciun viitor. Sfidând adevărul istoric, şi dispreţuind populaţia de naţionalitate română din judeţele Covasna şi Harghita, conducerile administraţiei celor două judeţe şi a majorităţii localităţilor etnic mixte din cuprinsul lor, continuă promovarea conceptului şi imaginii unui „ţinut secuiesc”, în istoria căruia românii nu se regăsesc, şi a căror strategii de dezvoltare pentru viitor sunt elaborate, cu excluderea totală a românilor din zonă şi a celor din conducerea \\\"Ţării\\\". Ce s-ar întampla daca dezideratul separatismului unguresc de a scoate Transilvania de sub jurisdicţia legilor Statului Român ar fi realizat ? Da, asta ar însemna război civil în Transilvania ! Inclusiv acum, aceşti lideri unguri votaţi de majoritatea aproape absolută a maghiarofonilor din România, ameninţă cu acte de nesupunere civică. Jos buda, \"magarilor\" !
Postat 02 August 2013, 07:01 de Valhalla-Asgard
DAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!11
@citizen Tokes nu a spus sa conduca Ardealul Budapesta magarule! Are dreptate de ce sa conduca Ardealul manelistii din Bucacarest? Granita la Carpati acuma! Ardealul pentru ardelenii - asta inseamna romani si maghiari.
Postat 02 August 2013, 06:44 de Io
porc batran... si ca el destui
bai gunoaielor vreti razboi civil in Transilvania ? va fi ultima voastra greseala ! Romani, intrati pe: www.forumharghitacovasna.ro sa vedeti discriminarile si abuzurile la care sunt supusi romanii acolo unde astia au acaparat puterea. aici in Oradea, Salonta, etc stim cu totii ce se intampla... segregationism... separatism... mizerocordanii, sunt tot cu ochii dupa furat.... Ati citit despre aceste lucruri si in \"Bihoreanul\". ba, toches, de ce nu vreti sa vorbiti romaneste ? e limba oficiala a Statului Roman !!! de ce apareti cu steagurile unguresti, secuiesti ? de ce vreti sa vorbiti ungureste si nu vreti sa invatati in limba romana ca sa puteti convietui cu noi romanii, sa va puteti integra in societate? P.S. Atentie Romani ! Este exact ca si in nuvela lui Orwell, \"Ferma Animalelor\" !!!!!!!!
Postat 02 August 2013, 04:54 de Atentie Romani !!!
@"Ion"
mah ionci, la faza asta esti iar magar ( ca de obicei)... ce ati mai vrea voi ca Transilvania sa fie iar o colonie, o vaca de muls a hungariei... in care voi putorile sa stati iar romanii sa lucreze. ma, stii ce ? ia incolonarea cu totii, autonomisto-separatisto-izolationisto unguresti si valea in hungaria sa va dea orban falimentarul pustei, pamant ca sa faceti acolo, o colonie o rezervatie primitivilor. sa faceti in pusta rahatul de hungaria mare. stati acolo toti gramada. te asigur ca nu o sa va ducem dorul. din contra.
Postat 02 August 2013, 03:59 de 24/7
tokes da-ti o caramida-n cap, nu doar in piept!
Paul, sa stii ca simpatizez cu tine, m-ai facut sa rad pe sub mustata! domnu tou-cash, mata cine esti? in afara de circ mai doresti si altceva? iti merge gargara, problema la tine e diareea verbala - ce fel de model esti tu in viata? aaaa, ai divortat ca sa poti trai cu tinerele june mai bine? ceri imobile simbol in instanta in numele popilor? vrei istorie rescrisa separata de bucuresti? ARDEALUL E PAMANT SFANT SI BINECUVANTAT! nu apartine nici ungariei, nici bucurestilor, ne apartine noua! cand se va scula in noi sentimentul de PATRIOTISM atunci vom fi puternici si spornici! pana atunci, toleram niste lichele de parlamentari ca tine si altii gen popa cornel, kiss obezu care nu fac altceva decat sa latre si sa se bata cu caramida-n piept!
Postat 01 August 2013, 23:13 de roger
Roman sau maghiar
Oricata ura ar exista, la faza asta are dreptate! Ar fi mult mai bine daca nu am depinde de bucuresti, sau mai nou de cluj.....
Postat 01 August 2013, 23:13 de Ion
mars in ungaria
Incredibil cata nesimtire poate exista in acest individ. In Grecia, in Franta, in orice tara civilizata, nu ar indrazni nici macar sa ridice ochii din pamant dar aici, cu complicitatea nerecunoscuta a politicienilor romani, face absolut orice doreste, incita, injura acesta tara, isi bate joc de ea. Domnilor politicieni romani, Tokes este produsul compromisurilor pe care le-ati facut cu el, este produsul targurilor electorale meschine pe care le-ati facut pentru a obtine voturi din cadrul comunitatii maghiare. Domnule presedinte Basescu, l-ati promovat pe acest individ in Parlamentul European pentru a-i da posibilitatea de a injura aceasta tara, de a o denigra......Este incalificabil ce face acest individ iar politicienii romani, Ministerul de Externe, Presedintele Romaniei tac.......Tac pentru ca stiu ca acest individ este rezultatul compromisurilor murdare facute de ei.......Nu poti sa-ti lovesti partenerul, nu?
Postat 01 August 2013, 22:54 de popescu cristian
Buda
Da ma tokesh, sa ne mai conduca bucurestiul, miticii...sa ne conduca budapesta, ca asa vrei tu, magar batrin!
Postat 01 August 2013, 22:32 de citizen
@ tokes e un om intele
Ce se poate fura de la cineva care nu are nimic: nici tara, nici drapel, nici imn, nici istorie, nici stramosi, nici macar nu stie daca este ungur, maghiar, mongol, turc, tatar, chinez... nici macar nu stie de unde si de ce a venit aici ?
Postat 01 August 2013, 21:06 de Paul
@analfabetuuli cu numele "nu se compara,e cu" ????
Mai analfabetule, esti un ratat si un corcit pe care nici macar cei din Ungaria nu-l vor. Cat despre furat tu esti urmasul tribului migrator asiatic venit la furat in Europa, voi ati adus furatul aici. Reprezentantii vostri, cei din conducerea UDMR-ului nu au furat cu nimic mai putin romanii. Si ceva foarte important, SUNTETI MINORITARI CHIAR SI IN ARDEAL. Sunteti doar 18%. Asa ca ciocu mic si daca nu va convine aici, VALEA.
Postat 01 August 2013, 20:52 de Ardelean
TOKES e un OM intelept si multi il cred NEBUNI , dar e INVERS numai un NEBUN lacomeste la ceva FURAT
TOKES e un OM intelept si multi il cred NEBUNI , dar e INVERS numai un NEBUN lacomeste la ceva FURAT :)))).
Postat 01 August 2013, 20:42 de TOKES e un OM intele
II respect OPINIA si sa stiti ca si eu mi as dori ca ARDEALUL sa fie MAGHIAR,
CEI care au furat o sa urle sunt ROMAN ca sa ramana fraieri sa le slugaresca :))) cine le intretine averile furate , tot fraierii !! sau ce o sa i OMORATI :)))))))), o sa faceti crima pentru averile altora ?
Postat 01 August 2013, 20:40 de nu se compara , e cu
II respect OPINIA si sa stiti ca si eu mi as dori ca ARDEALUL sa fie MAGHIAR,
e opinia lui dar sa stiti ca are si DREPTATE, nu v ati saturat de GRUPUL ORGANIZAT CRIMINAL de fosti GUVERNANTI, unde sunt miliardele cheltuite, morti nevinoavati, oamenii isi pierd casele, copii.II respect OPINIA si sa stiti ca si eu mi as dori ca ARDEALUL sa fie MAGHIAR, nu se compara calitatea UMANA .Daca tot traim atunci sa avem dreptul la CALITATE nu multa, multa PROSTIME si analfabetism , amin ! Nu se compara, e curat, harnicie, liniste, e de vis. Oricum alegeti va din timp si o alta cetatenie , in Romania nu veti supravietui cand va fi doar EURO.
Postat 01 August 2013, 20:38 de nu se compara , e cu
Use an add blocker
E clar. E vacanta, bihoreanul cauta cititori. Asa ca "baga" articole de succes: o zi Mang, o zi Tokes. :) Numai sa creasca cumva numarul vizitatorilor pe site, ca sa incaseze banii din reclame. Primitiv, dar eficace :)
Postat 01 August 2013, 20:11 de mine
Cine te crezi ?
Care noi bihorenii, de cand iti permiti tu nimeni de nicaieri sa vorbesti in numele bihorenilor ? Nu poti sa vorbesti nici in numele celor 25% maghiari din Bihor.Si nu te compara tu( un venetic in Europa), cu un tirolez (european din mosi stramosi), nu confunda marfa cu ambalajul.
Postat 01 August 2013, 20:06 de Bihorean
Geniul maghiarilor de pretutindeni
Bucuresti e la mai mare distanta fata de Budapesta, drumurile de legatura de indeamna spre vest, asa ca europarlamentarul Romaniei ar vrea sa devina europarlamentarul Ungariei, chiar daca e mai mica si ca putere economica si ca viitor politic.
Postat 01 August 2013, 20:02 de Juji
Eu m-am saturat de tine!
In mortii ma-tii de zdreanta penala!
Postat 01 August 2013, 19:21 de gsdter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON