URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iulie 2012, 14:30

Toamna Orădeană se mută în Parcul 1 Decembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul Casei de Cultură Oradea, Flavius Bunoiu a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că viitoarea ediţie a Festivalului Toamna Orădeană nu se va mai desfăşura în Parcarea Independenţei şi Piaţa Unirii, din cauza lucrărilor preconizate pentru acea perioadă în zona centrală.

"În proporţie de 99,99% festivalul se va desfăşura în Parcul 1 Decembrie. Aici, spaţiul pentru concerte este mai mic, dar cel pentru comercianţi mai mare", a declarat Bunoiu, într-o conferinţă de presă.

Toamna Orădeană 2012 se va întinde pe parcursul a două săptămâni, în perioada 1-14 octombrie. "În perioada 1-10 octombrie vor avea loc 10 spectacole în săli de teatru şi muzică în săli, iar în perioada 11-14 octombrie concertele în aer liber. Este bine că şi ziua oraşului va fi în această perioadă", a mai precizat directorul CCO.

Chiar dacă spune că "programul festivalului este aproape finalizat", Flavius Bunoiu nu a dorit să dezvăluie numele celor care ar urma să vină la Toamna Orădeană, motivând că semnarea contractelor nu a fost făcută încă şi ar putea interveni schimbări. Întrebat despre noutăţile acestei ediţii, Bunoiu spusdoar  că "sunt spectacole mai bune decât anul trecut".

Şi la această ediţie, directorul Casei de Cultură Ordea se bazează pe promovarea online, în special pe cea făcută de bloggeri din Oradea, dar şi veniţi din mai multe oraşe ale ţării.

Site-ul toamnaoradeana.com, realizat de o firmă specializată, a fost lansat, iar aici urmează să fie postat programul exact al festivalului.

Bunoiu a lansat şi concursul "Oradea: de la imaginaţie la creion" în cadrul căruia artiştii grafici din Oradea ori pasionaţii de desen să creeze, pornind de la mai multe elemente numite de organizatori "valori cheie" ale Festivalului Toamna Orădeană (multiculturalitate, creativitate, Oradea modernă şi altele) să creeze o imagine reprezentativă.

"Cele mai bune lucrări vor fi premiate şi postate pe site-ul festivalului. Locul I va primi 150 de euro şi două permise de acces la toate evenimentele TO 2012, locul II 100 de euro şi cele două permise, iar locul III 50 de euro şi permisele. Semifinaliştii vor primi şi ei câte două permise de acces gratuit", a precizat Flavius Bunoiu.

Potrivit acestuia, municipalitatea va aloca acestei ediţii a Toamnei Orădene suma de 260.000 de lei, restul sumelor fiind adunate din sponsorizări şi activităţi comerciale. "Deocamdată sponsorii noştri sunt Heineken, Siemens şi Farmacia 3", a spus directorul CCO.

Vezi aici cum arată noul site şi cum te poţi înscrie în concurs!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
penibili
Penibili rau de tot, site-ul special este o porcarie tehnica si de creatie, de folos nimanui. Acestea sunt culori de festival? Firma specializata, in ce si a cui ? poate pentru miopi. In schimb porcaria de toamna oradeana va tine mai putin, foarte bine la ce naspa a devenit. Asta este in orasul asta mort, tot ce este ok se anuleaza din cauza monopolului de tip fascist. Raman socat cati bani se aloca pt porcaria asta care nu atrage nici un turist strain, dar banii se pot fura minunat. Nimicurilor pe bani publici.
Postat 12 Iulie 2012, 11:29 de pantea
pregateste-te
Smaranga, pregateste-ti botuletzul, o s-o iei in curand :))))))))
Postat 11 Iulie 2012, 22:36 de Jaba the Hut
umbelievable
alooo, pai ce facem aici ? dupa ce trei ani de zile l-ati porcait pe bunoiu si l-ati facut troaca de porci, pentru ca nu v-a aruncat nici o ciozvarta de bani, acuma dintr-o data il periati ? ce sa mai intelegem ? ca v-a dat bani sau ca v-a dat in judecata ? nu-i frumos din partea voastra sa lingeti unde-ati scuipat...
Postat 11 Iulie 2012, 17:43 de c(i)titor dezamagit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON