URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iulie 2012, 16:45

Stagiune de succes la Teatrul Regina Maria: Spectacole cu casa închisă şi nominalizări la UNITER

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Stagiunea 2011-2012 a fost una de succes pentru Teatrul Regina Maria. Din toate punctele de vedere. "Am avut o stagiune foarte bună, una echilibrată, care s-a bucurat de succes atât la public cât şi din punct de vedere financiar", a spus managerul Daniel Vulcu, vineri, într-o conferinţă de presă de final de stagiune.

Scripcar cu succes

Spectatorii au fost invitaţi la 8 premiere: "Scripcarul pe acoperiş", "Biloxi Blues", "O scrisoare pierdută", "Perpetua şi Felicitas", "Baltagul", "Luth, Compagnon...", "Zbor deasupra unui cuib de cuci" şi "Porni Luceafărul". Orădenii s-au înghesuit să vadă actorii orădeni jucând din nou în clădirea Teatrului, cel mai de succes spectacol fiind cel care a şi deschis stagiunea şi cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt, muzicalul "Scripcarul pe acoperiş". "Spectacolul s-a jucat tot timpul cu casa închisă, biletele fiind vândute cu câteva zile înainte de reprezentaţie", a spus Daniel Vulcu.

De asemenea, Teatrul Regina Maria a fost invitat să participe la mai multe festivaluri. În premieră, actorii orădeni au fost invitaţi la unul cu specific de muzical ori operetă: Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului "Viaţa e frumoasă" organizat de Teatrul de Operetă "Ion Dacian". Actorii au jucat cu succes la public şi la critica de specialitate muzicalul "Scripcarul pe acoperiş". Acelaşi spectacol a fost reprezentat şi la Festivalul Internaţional Multicultural "Fără bariere" la Satu Mare şi la Festivalul Internaţional de teatru "Atelier" de la Baia Mare.

În vizorul UNITER

Succesul montării poveştii evreului Tevye s-a văzut şi prin prisma nominalizărilor şi premiilor obţinute. După şase ani, Teatrul orădean a fost nominalizat din nou la Premiile UNITER, prin Ioana Dragoş-Gajdo pentru rolul Golde în "Scripcarul pe acoperiş", respectiv Vioara Bara, pentru scenografia aceluiaşi spectacol.

În ceea ce priveşte premiile, Teatrul Regina Maria a primit Premiul special al Juriului la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea cu spectacolul "Biloxi Blues", Premiul special al Juriului la Festivalul Internaţional de Teatru "Atelier" primit de Richard Balint pentru rolul Tevye din "Scripcarul pe acoperiş" şi Premiul Cel mai bun coregraf obţinut de Andras Lorand, pentru acelaşi spectacol.

Păpuşi şi folclor

Şi trupa Arcadia a avut priză la public în această stagiune. A avut două premiere: "20.000 de leghe sub mări", un spectacol inedit realizat, în premieră pentru Oradea, cu decoruri 3D şi "Capra cu trei iezi", un spectacol cu păpuşi şi actori, care i-a avut ca invitaţi pe magicienii Eduard şi Bianca.

Ansamblul Folcloric Profesionist Crişana a participat şi în acest an la numeroase evenimente şi festivaluri, dar a avut şi trei spectacole premieră pe scena Teatrului: "Joc şi cântec fără frontiere", "In memoriam Elisabeta Pavel" şi "Concert de Colinde".

Potrivit informaţiilor oferite de Teatrul Regina Maria, în această stagiune încasările din spectacole au crescut. Dacă în 2010-2011 ele erau de 348.845 lei, în 2011-2012 acestea au urcat la 485.909 lei. Şi numărul spectatorilor a sporit de la 26.243 la 27.322, în condiţiile în care numărul de reprezentaţii a fost mai mic.

În prezent actorii orădeni lucrează la punerea în scenă a şase premiere pentru stagiunea 2012-2013 care va începe în toamnă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON