URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Septembrie 2013, 17:19

Ramada ţine Oktober Fest, ediţia a IV-a: Orădenii sunt invitaţi din nou la distracţie bavareză

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ramada Oradea organizează în perioada 27-29 septembrie cea de-a patra ediţie a Oktober Fest chiar în parcarea hotelului, unde, ca de obicei, va fi instalat un cort imens cu 960 de locuri, dar şi mai multe standuri cu mâncăruri tradiţionale nemţeşti şi alcool. În 2012, potrivit reprezentanţilor Ramada, pe la Oktober Fest au trecut 6.000 de orădeni şi s-au băut 6.000 de litri de bere.

Petrecere bavareză

"Încercăm să învăţăm din experienţa anilor trecuţi şi să îmbunătăţim condiţiile. La această ediţie, pentru ca participanţii să stea cât mai puţin la cozi, vom amplasa un bar special numai cu bere, care va fi adusă la masă de ospătari îmbrăcaţi în ţinute bavareze autentice. De altfel, în total, la Oktober Fest 2013 vom lucra cu circa 80 de oameni, faţă de 70 anul trecut", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Romeo Ionescu, directorul general al Ramada Oradea.

Festinul bavarez va cuprinde şi în acest an mâncăruri tradiţionale precum wüerstli, leberkase, ciolan de porc, şniţel vienez, sauerkraut, coaste de porc marinate la grill, ştrudel de mere cu sos de vanilie şi kaiserschmarren. De asemenea, orădenii se vor putea delecta cu mai multe sortimente de bere nemţească, inclusiv nefiltrată, Jagermaister şi vin fiert.

Ramada Oradea a mai pregătit un fel de meniu de tip À-la-Carte pentru restaurantul The Hub, unde clienţii vor găsi şi o selecţie de beri belgiene. Amatorii de suveniruri vor putea să îşi faca poze în amplasamentele tematice şi vor avea ocazia să cumpere haine tradiţionale bavareze, dar şi tradiţionalele inimioare de turtă dulce si mere glazurate.

Romeo Ionescu bihoreanul.JPGDistracţie cu Gastein

La fel ca în ediţiile trecute, atmosfera va fi întreţinută de trupa Gastein din Austria, care va interacţiona cu spectatorii. Vineri, Oktober Fest debutează la ora 16, iar concertul formaţiei austriece va începe, ca în fiecare seară, la ora 19, iar sâmbătă şi duminică festivaul va fi deschis orădenilor între orele 12 şi 24.

"Concertele formaţiei Gastein vor începe cu o oră mai devreme faţă de anii trecuţi, adică de la ora 19, şi se vor termina la ora 22, deoarece încercăm să deranjăm cât mai puţin vecinii", a explicat Romeo Ionescu.

Zilnic, în cele trei zile, între orele 12 şi 16, Ramada a programat Happy Hour, clienţii putând să-şi cumpere orice produs cu reducere de 10%. De asemenea, pentru cei mici, la Oktober Fest va exista un loc de joacă dotat cu două tobogane gonflabile uriaşe. În cadrul happy hour, părinţii care au achiziţionat orice produs din cort vor putea să-şi lase copiii la joacă gratuit.

Tombolă cu tabletă

Ediţia 2013 a Oktober Fest aduce şi cele mai mari premii la tombolă de până acum. Clienţii care cumpără de 20 de lei vor primi câte un talon fiind automat înscrişi în tombola al cărui mare premiu este o tabletă Samsung Galaxy Tab 3G. Premiul al doilea este un voucher de evenimente la Ramada Oradea în valoare de 250 de euro în timp ce premiul al treilea este un voucher în valoare de 500 de lei în magazinele Benvenuti. "Anul acesta ne apropiem de o valoare totală a premiilor de 5.000 de lei", a precizat directorul hotelului.

Ramada Oradea a dat evenimentului şi o latură caritabilă. Astfel, participanţii sunt invitaţi să aducă obiecte, alimente sau bani care vor ajunge la cei circa 250 de copii abandonaţi îngrijiţi de fundaţia AMIA. De altfel, cu această ocazie, clubul Rotary Oradea a donat fundaţiei 50 de perechi de încălţăminte noi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
catre baba cloanta
Eu as fi platit 11 lei pe bere. Nu stiu cum de la Cluj exista bere germana Warssteiner la halba la pretul de 6,9. Si atotstiutor de bere ce esti stiu f.f. bine ce inseamna pils, weissbier , si bere nefiltrata. Berea pils pe care o serviti este de calitate inferioara, se cheama Guenther si este cea mai slaba bere, berea Holstein (rasa de vaca) este weissbier, iar bere nefiltrata nu aveti pentru ca aceea este o bere foarte proaspata ce nu rezista mai mult de cateva zile. Asa ca stimabila baba cloanta nu intelegi nimic, se vede ca esti de la Ramada!!!!
Postat 26 Septembrie 2013, 16:43 de eu
cu \
Stimate user \"eu\", HOLSTEN este denumirea berii nu Holtein, care e o rasa de vaci... Deci sa nu imi explicit tu mie ce bere se serveste acolo, de catre cine e facuta si unde. Daca nu stii nici macar marca, nu poti avea pretentia de a cunoaste diferentele dintre pilsner si hefe-weissbier...In alta ordine de idei, dca aduceau Paulaner, atunci probabil pretul paharului era cca 11 lei. Plateai atata pe ea, tu bautor de HOLTEin :))))) In cazul lucretiei, nu stiu cum poti afirma ca bergenbier este mai buna ca holsten pe nefiltrat, cand bergenbier-ul continre malai, coriandru si alte treburi! Numai busuic nu I-au pus, si se putea servi direct la biserica... Aaaa si mai e ceva: din moment ce spui ca lumea se imbata, canta si se simte bine de ce te mai legi de festivalul lor? Nu e o rusine sa te simti bine, chiar daca asta o faci beat fiind. Nu ma duc acolo la manastire, ma duc sa stau cu prieteni la N pahare de bere, nu am nevoie de cort separt cand sunt beat, pentru ca sunt civilizat si daca beau, nu mananc pe nimeni si nu ma iau de fustele femeilor. Daca vrei sa stai la Ramada la VIP, atunci trebuie sa ai consumatie minima de X lei si stai la VIP. Nu te opreste nimeni..Hai noroc!
Postat 26 Septembrie 2013, 13:59 de baba cloanta
replica
Totul pleaca de la denumire.De ce Oktoberfest , cand vom avea parte de un festival decent?Oktoberfestul e total indecent..Toata lumea se imbata canta si se simte bine.Apropo aveti cort pentru cei care se rup sau nu e cazul ,romanii fiind un popor civilizat nu ca nemtii.DA subscriu, berea care s-a servit in fiecare an ca si bere pils este cea mai inferioara din portofoliul Carlsberg si o gasiti in orice pub care are contract cu ei,sub titulatura \\\"berea casei\\\".Dupa mine este sub celelalte din clasa ei (Ciuc,Bergenbier etc) si te doare si capul a doua zi.Ar mai fi si faptul ca nu exista VIP-uri la Oktoberfest,ce la voi a fost plin de costume,in fiecare an,care nu se amestecau cu plebea.Deci sa-i spunem oricum dar nu Oktoberfest!!!
Postat 26 Septembrie 2013, 13:28 de lucretia
tun
Catre baba cloanta! Fii sigur ca nu ma duc la un festival de 7 stele mincinoase Voi serviti bere germana pils ,asa numita Guenther care este cea mai inferioara bere produsa de grupul danez Carlsberg, asa ca nu mintiti!Mai si puneti un pret nesimtit! Tipic romanesc!
Postat 26 Septembrie 2013, 12:33 de eu
tun
Berea se numeste Holstein cu litera I, nu este nemteasca este produsa la noi de URBB. Grupul Carlsberg este danez. O bere nemteasca se aduce din Germania de la mama ei, asa ca nu mintiti lumea cu asta. Bere Holstein se gaseste aproape la toate carciumile din oras, asa ca nu e ceva deosebit. Daca vroiati ceva ca lumea trebuia sa aduceti bere din Germania, Oktoberfest se face si in Spania de ex. si se aaduce bere Paulaner de ex. sau alta bere produsa in Germania.
Postat 26 Septembrie 2013, 12:24 de eu
un festival decent
Berea servita este la origine, dupa marca nemteasca. Ca acum Holsten apartine de Carlsberg group si ca ceea ce se bea la noi pe HORECA si se poate cumpara din magazine, se produce in Roamania de catre subsidiara URBB, adica United Romanian Breweries Bereprod, e altceva. Concluzia e ca nu e proasta deloc, dozatoarele sunt curate, servirea se face in pahare de unica folosinta, pt ca altfel romanu ar pleca acasa cu halbele de sticla legate sirag la gat si pretul era cat se poate de ok opana acum, adica 7 lei/pahar. Cand te gandesti ca in centru la tiganiile de concerte cu Velea si Voltaj etc... se vine golden brau cu 4 lei paharul, o bere facuta cu malai si care e un fel de pipi, cine stie ce bea prefera oricand o nefiltrata facuta din grau, cu multa drojdie si malt in corp, fara atata CO2 in ea. Nu se poate face nimic in orasul asta fara sa sara lumea ca arsa! Tin sa le transmit tuturor ofticatilor care prefera festivitatile primariei urmatoarele: locatia este privata, deci nu comentati ca nu dati voi bani pe inchirieri de corturi, personal, curatenia de dupa si nici pe iarba din parcare ce se toceste; daca nu va plac conditiile decente stati acasa si gata!
Postat 26 Septembrie 2013, 09:05 de baba cloanta
re:tun
Holsten e bere nemteasca. Daca tu credeai altceva te inseli. Articolul vorbeste de bere nemteasca nu bere produsa in Germania.
Postat 26 Septembrie 2013, 08:52 de SOSO
Calici la mici
De pomana dati cu mici si cu bere, sunt calici.
Postat 25 Septembrie 2013, 21:34 de cititi
MUTRA
Nu mai mintiti lumea cu bere nemteasca. Macar cand nu aveti interes spuneti adevarul, mai ziaristi!
Postat 25 Septembrie 2013, 18:52 de tun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON