URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 27 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
09 Iulie 2012, 01:45

Orădenii şi-au "amintit" de Serbările Cetăţii şi s-au dus să cânte alături de Compact (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă vineri şi sâmbătă orădenii nu s-au prea înghesuit să participe la evenimentele organizate în cadrul Serbărilor Cetăţii 2012, duminică seara ei au ieşit în număr mare în Şanţul Cetăţii, profitând de aerul ceva mai răcoros de seară.

La fel ca sâmbătă, ei au putut vedea lupte între cavaleri, concertul unei trupe de cimpoieri, au putut trage cu arcul tradiţional ori au învăţat câte ceva despre ţesut, olărit ori împletit de nuiele de la meşteşugari.

Seara, pe scenă au urcat Alexandrina Chelu şi Rock Filarmonica, iar apoi trupa orădeană de muzică medievală Ad-Hoc, care a sărbătorit trei ani de la înfiinţare.

Un alt moment care i-a adunat pe orădeni a fost cel al jongleriilor cu foc, aduse în faţa lor de trupa maghiară Bordó Sárkány Régizene Rend.

După cum era de aşteptat, spectatorii s-au înghesuit să ajungă în faţă când pe scenă au fost chemaţii rockerii trupei Compact. Orădenii şi-au adus aminte de refrene ale unor melodii celebre: "Trenul pierdut", "Fata din vis", "Să te gândeşti la mine" ori "Cântec pentru prieteni" şi le-au cântat alături de solistul Paul Ciuci, care i-a remarcat ca fiind "un public minunat".

Faptul că orădenii s-au dus în număr mult mai mare în ultima zi a Serbărilor Cetăţii s-a văzut şi în zona standurilor cu mâncăruri specifice şi băuturi amenajate pe strada Griviţei, unde se formau cozi la kurtos kolacs, mici ori bere.

Se poate spune, aşadar, că seara de duminică a salvat oarecum "onoarea" acestei ediţii a Serbărilor Cetăţii, eveniment vizitat de puţini curioşi în primele două zile. Potrivit Jandarmeriei Bihor, la concertele de duminică s-au adunat aproximativ 1.000 de persoane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
debandada
Pai da! Pe linga faptul ca nu au respectat orarul evenimentelor sau aparitiilor, publicul si asa putin, era asezonat cu boschetari si de "localnici" ai pietei!
Postat 09 Iulie 2012, 21:34 de doctor
jalllleeeeeeee ....
batea vantul, pacat de cei care faceau ceva acolo in soare. Debandada, cetatea inchisa la zi de sarbatoare, patetic. @Dan C ... nu este numai vina lui este a tuturor implicati, pentru ca toti au ceva de spus, ca oradeni nu au deloc. Mare eveniment promovat cu o saptamana inainte de a incepe, organizat jalnic, ce ingramadeala unde ... daca 150 de oamenii inseamna mare lucru nu ati vazut sarbatori de genul la noi in tara ca afara nu mai vorbesc, e rupere, asta pt cine stie. Oricum multumim, organizatorilor pt banii luati, degeaba. Asta este bani europeni folositi clasic de romanasi. Mergem mai departe cu paranghelia de Taomna Oradeana ... jalnic ...
Postat 09 Iulie 2012, 10:15 de pro
Bine mah!
Hai bah, nu apareti careva sa spuneti ca e vina lu\' Bolojan?
Postat 09 Iulie 2012, 09:43 de Dan C
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON