URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Septembrie 2014, 10:17

Festivalul Internaţional de Teatru aduce 65 de spectacole la Oradea

Festivalul Internaţional de Teatru aduce 65 de spectacole la Oradea Maia Morgenstern vine la Oradea, în cadrul FITO, cu spectacolul "Hai Iu Iu, Nu Hey You You", regizat de Radu Afrim, pe muzica Mariei Tănase

Festivalul Internaţional de Teatru Oradea va avea loc, anul acesta, în perioada 20 septembrie - 12 octombrie.

Evenimentul cuprinde ediţia cu numărul XX a Festivalului de Teatru Scurt, selecţia spectacolelor fiind făcută de criticul Ion Parhon, spectacole de stradă, Festivalul de Teatru Fringe (dedicat trupelor independente), Festivalul de teatru pentru copii Arcadia (ediţia II) şi, în premieră, o secţiune dedicată şcolilor de teatru din ţară, care şi-au trimis câte un spectacol.

Secţiunile dedicate teatrului indepedent şi şcolilor de teatru sunt finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

În cadrul celei de-a doua ediţii a FITO, la Oradea vor veni câteva dintre cele mai importante teatre din ţară: Odeon, Nottara, Naţionalul din Cluj-Napoca, Naţionalul din Timişoara, Teatrul Metropolis şi Teatrul Act din Bucureşti, Naţionalul din Craiova, precum şi spectacole din străinătate: Belgia, Bulgaria, Cehia şi Turcia.

Pe lângă spectacolele de tip clasic, în program sunt incluse şi reprezentaţii de teatru-dans, teatru nonverbal şi operă. În total, spectatorii vor putea alege din 65 de spectacole. Dintre acestea, trei sunt producţii ale Teatrului Regina Maria, ale căror premiere sunt programate în acest festival.

De asemenea, pe scenele orădene vor urca, în diferite spectacole apreciate, Maia Morgenstern, Marcel Iureş, George Mihăiţă, Dorina Lazăr, Marius Bodochi, Rodica Mandache, Cătălina Mustaţă, Pavel Bartoş, Constantin Cojocaru, Gabriel Răuţă, Alexandru Jitea, Vlad Zamfirescu şi Alexandru Papadopol.

Spectacolele se vor desfăşura la sala mare a Teatrului Regina Maria, la Sala Studio, Sala Arcadia, Casa de Cultură a Sindicatelor, precum şi pe o scenă mobilă care va fi instalată între teatru şi părculeţul cu statuia Reginei Maria. De asemenea, producţiile independente se vor juca şi în diverse localuri din Oradea.

Pe de altă parte, şi la această ediţie gazdele programează un concurs de creaţie dramatică destinat piesei scurte, al cărui juriu va fi format din Ioan Moldovan, directorul Revistei Familia, regizorul Alexandru Mâzgăreanu şi criticul de teatru Claudiu Groza.

Biletele se vor pune în vânzare în cursul acestei săptămâni la agenţia teatrului precum şi pe site-ul biletmaster.ro, la preţuri cuprinse între 10 şi 60 de lei, în funcţie de spectacolul ales.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
FESTIVAL
DACA AVEM TEATRU DE VARA IN CETATE DE CE FOLOSIM SCENA MOBILA INSTALATA IN MIJLOCUL CENTRULUI ESTE MAI SIMPLU SA CHELTUIM BANII CONTRIBUABILILOR DECIT SA ECONOMISIM ACESTI BANII
Postat 02 Septembrie 2014, 11:08 de ROMANUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON