URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Noiembrie 2011, 18:32

Festivalul de Teatru Scurt, realizat cu peste 200.000 de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia a XVII-a a Festivalului de Teatru Scurt, care s-a desfăşurat în perioada 25 septembrie - 2 octombrie, a fost realizată cu cheltuieli ce depăşesc 200.000 de lei, bani proveniţi din sponsorizări, o finanţare de la Ministerul Culturii, dar şi două proiecte culturale obţinute de Asociaţia D'Art, parteneră a evenimentului.

La o lună de la încheierea festivalului, reprezentanţii Teatrului Regina Maria au prezentat în conferinţă de presă bugetul şi cheltuielile festivalului. "Cheltuielile care au fost rulate prin Teatru s-au ridicat la 154.107 lei şi constau în transport, cazare şi protocol, diverse, onorariile colaboratorilor şi alte cheltuieli prin casă", a declarat Victoria Balint, consultant artistic, miercuri, într-o conferinţă de presă.

La acestea s-au adăugat şi alte cheltuieli, de aproximativ 54.000 de lei, care au fost plătite direct din banii primiţi din două proiecte culturale, câştigate de asociaţia D'Art, parteneră în realizarea festivalului.

În privinţa bugetului festivalului, sumele strânse de Teatrul Regina Maria din sponsorizări (31.298 de lei), încasări bilete (67.850 de lei) şi o finanţare de la Ministerul Culturii (25.000 de lei, folosiţi pentru cheltuieli de transport) s-au ridicat la 124.148 de lei. "A fost prima finanţare după mulţi ani acordată de către Ministerul Culturii pentru Teatrul Regina Maria. Ne-au promis că ne vor acorda şi de aici înainte toată atenţia pentru că o merităm", a spus Daniel Vulcu, directorul Teatrului Regina Maria.

În festival s-au mai investit 77.000 de lei proveniţi din două proiecte culturale câştigate de asociaţia D'art la Primăria Oradea (în valoare de 67.000 de lei) şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor (10.000 de lei).

O parte din aceşti bani au fost plătiţi direct către prestatorii de servicii fără ca ei să intre în Teatru. Spre exemplu, drepturile de autor pentru spectacolele jucate în valoare de 40.000 de lei, premiile festivalului, în valoare de 12.350 de lei şi premiile concursului de dramaturgie, 2.000 de lei. Restul sumei a fost acordată Teatrului Regina Maria, care a plătit cu ei cheltuieli de transport şi alte servicii artistice.

"Ne propunem ca pe viitor să aducem spectacole valoaroase şi mari din Europa, nu doar cele de tip studio", a mai spus Daniel Vulcu.

Festivalul de Teatru Scurt a adus la Oradea 30 de spectacole ale unor trupe cunoscute din ţară precum cele ale Teatrul Nottara şi Odeon, din Bucureşti sau Naţional, din Timişoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Teatrul scurt la Oradea
Felicitari tuturor celor implicati. A fost un festival extraordinar, Oradea, prin acest festival, face un pas mare in cultura ! Abia astept editia 2012 ! Se misca lucrurile la teatrul din Oradea , ne bucuram sa ne revedem dupa mult timp in cladirea teatrului si sa traim la unison emotia unor spectacole de calitate. Avem o trupa buna de actori in Oradea, trebuie pusi in valoare prin spectacole de calitate! Inca o data, felicitari organizatorilor festivalului. A fost o saptamana plina de emotie artistica ! Radu P.
Postat 02 Noiembrie 2011, 22:47 de Radu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON