URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Mai 2011, 11:18

De la criminali psihopaţi, la controverse religioase: Răzvan Coloja îşi lansează cea de-a doua carte

De la criminali psihopaţi, la controverse religioase: Răzvan Coloja îşi lansează cea de-a doua carte La un an şi jumătate de când a lansat "Fabrica de furnici", Răzvan Coloja revine cu un nou roman, vineri după amiază, la Galeria de Arte Vizuale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce la finele lui 2009 îşi lansa primul roman, "Fabrica de furnici", în fapt jurnalul unui psihopat cuprins de fantasma femeii ideale pe care a omorât-o fiindcă l-a complexat, orădeanul Răzvan T. Coloja îşi lansează vineri cel de-al doilea volum, intitulat "Recolta roşie". De data aceasta, tema abordată este... religia.

Potrivit unui comunicat al editurii Herg Benet, sub egida căreia apare cartea, povestea se învârte în jurul unui agent secret al Bisericii, chemat de Înalţii Ierarhi să rezolve o problemă delicată, care ar putea avea repercursiuni grave asupra imaginii unei instituţii ce se bazează în primul rând pe încredere. Legătura cu Dumnezeu şi cu Sfintele Taine nu este, însă, deloc ceea ce pare.

""Recolta roşie" este un roman fără compromisuri, o perspectivă acidă asupra lumii moderne, o confesiune şocantă despre ipocrizie şi Biserică, prezentate cu luciditatea unei scriituri aspre, aproape neiertătoare, dar extrem de reale", se menţionează într-un comunicat al editurii.

Lansarea de carte se va desfăşura vineri, 13 mai, de la ora 17.30, la Galeria de Arte Vizuale, din strada Republicii nr. 15, sub forma unei "discuţii deschise despre literatură, umanism şi realităţile lumii contemporane".

Vor discuta pe marginea cărţii criticul literar Marius Miheţ şi Prof. Univ. Dr. Dan Popescu, cu o prezentare din partea directorului Editurii Herg Benet, Alexandru Voicescu.

Răzvan T. Coloja s-a născut în 1979 în Oradea, oraş în care locuieşte şi acum. A lucrat patru ani în presa scrisă, după care s-a orientat spre online şi IT, lucrând ca freelancer pentru diverse site-uri în căutare de articole. A absolvit în 2001 Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Oradea, profil Biblioteconomie, şi Facultatea de Informatică din cadrul aceleiaşi universităţi, doi ani mai târziu. Şi-a făcut debutul în literatură cu "Fabrica de furnici" în toamna lui 2009, publicând între timp texte în reviste precum "Caietele Oradiei" şi "Egophobia".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON