URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Decembrie 2011, 17:49

"Ochii tăi" sunt chiar aici: Ana Maria s-a făcut orădeancă (FOTO)

"Ochii tăi" sunt chiar aici: Ana Maria s-a făcut orădeancă (FOTO) S-A FĂCUT MARE. La 24 de ani, Ana Maria pare aceeaşi fetiţă ingenuă care a urcat în topuri cântând. Săptămâna trecută, ea a cântat la ERA Park într-un spectacol caritabil, organizat tot în sprijinul unui copil, Vlăduţ, care are nevoie de bani pentru un tratament scump
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La 14 ani, cu un deceniu în urmă, era o vedetă incontestabilă, iar versurile melodiei sale -  "Cât mi-e dor de ochii tăi, ce ard ca două văpăi..." - erau fredonate ca un adevărat power-play naţional, de toţi îndrăgostiţii.

După câţiva ani în care n-a reuşit să repete succesul primului hit, Ana Maria Georgescu s-a axat pe regie de film. În urmă cu doi ani şi-a urmat familia la Oradea, iar acum lucrează într-un studio, plănuind să revină, totuşi, în lumea show-bizz-ului.

Vedetă...

Născută într-un orăşel din Sălaj, Şimleu Silvaniei, Ana Maria a vrut să le arate tuturor că poate cânta la nivel de performanţă. "În şcoală mi s-a zis "eşti netalentată şi nu vei reuşi", dar asta m-a ambiţionat. De atunci, de câte ori mi se spune că nu pot face ceva, mi se aprind motoarele", povesteşte tânăra de 24 de ani.

Ana Maria tinerete.jpgA început să cânte în festivaluri, a învăţat chitara clasică, iar la 14 ani obţinea un contract cu Sony Music. A fost primul pas către melodia "Ochii tăi", compusă de Sandy Deac, de la Desperado, cu care în 2001 Ana Maria a câştigat trofeul Festivalului de la Mamaia. Balada a propulsat-o printre cele mai mari staruri ale vremii, dar valul de celebritate aproape a copleşit-o.

"A fost o perioadă în care nu mai simţeam că sunt copil, ci un om responsabil", îşi aminteşte Ana Maria. Atunci, succesul ei s-a materializat în două albume, unul intitulat "Ochii tăi", iar celălalt "Vine seara lui Crăciun".

... cometă

În ciuda succesului, părinţii i-au impus să se ţină de şcoală, aşa că înainte de examenul de capacitate a luat o pauză de la carieră. "Tatăl meu, fost general în armată, mi-a spus că viaţa artistică e efemeră", povesteşte tânăra. Ulterior, a mai lansat două albume, "Primul dans" şi "Cântece pentru tine", ultimul dedicat chiar tatălui. "La 17 ani le-am spus părinţilor că mă mut la liceu în Cluj. Şimleu Silvaniei mi se părea prea mic. Şase luni mai târziu tatăl meu a murit...", îşi aminteşte ea cu tristeţe.

Deşi fanii i-au apreciat albumele, n-a mai atins niciodată succesul melodiei "Ochii tăi". "În acea perioadă se asculta foarte multă muzică străină. Era greu să ajungi difuzat la radio cu o piesă românească", spune cântăreaţa, care a decis că era timpul pentru o altă pauză. Ca urmare, s-a înscris la Şcoala Media Pro, unde a studiat regia de film. "Acasă aveam o bibliotecă foarte bogată şi citeam mult, iar apoi am început să scriu. Aşa mi s-au deschis orizonturile către film. Voiam să spun poveşti nescrise", povesteşte Ana Maria.

Bătută din dragoste

La începutul studenţiei, tânăra a trecut însă printr-o perioadă grea, despre care avea să vorbească ani mai târziu. În timpul unui proces determinat de un accident rutier din 2006, în care a fost implicată împreună cu fostul ei iubit Florin Chilian, artista a dezvăluit că folkistul obişnuia s-o bată. "Nu mai vreau să vorbesc despre acea perioadă. După ce am dezvăluit abuzurile, am fost acuzată chiar şi de femei, care-mi spuneau că trebuia să tac", povesteşte ea, vizibil afectată.

În încercarea de a schimba această mentalitate, Ana Maria s-a implicat anul acesta în campania Acasă TV "Durerea nu este iubire", pentru o lege specială împotriva violenţei în familie. "Îmi doresc o societate în care dragostea se trăieşte fără teamă. Am aflat poveşti mult mai triste decât a mea. O femeie bătută nu poate fi un om fericit", zice artista.

Viaţa în Oradea

Cu timpul, a încercat să treacă peste durerea suferită. A colaborat timp de un sezon cu trupa Divertis şi a urmat Facultatea la Drept, tot în Bucureşti. În urmă cu doi ani, după ce a absolvit şi şcoala de regie, Ana a decis să se mute la Oradea, unde locuiau deja fratele şi mama ei. "Mi-am transferat studiile de drept aici, la Universitatea Agora. Eu oricum iubeam oraşul. Are parcuri frumoase, o bibliotecă mare, teatru...", spune interpreta. Schimbarea a fost binevenită, căci nu se putuse obişnui cu agitaţia Capitalei: "Aici sunt înconjurată de oameni faini şi nu mă plictisesc niciodată".

La Oradea, alături de nişte prieteni, Ana Maria a înfiinţat studioul de fotografie şi video Amazing Visuals. "Ne ocupăm şi de nunţi, unde eu realizez mici filmuleţe în care reconstituim povestea de iubire a cuplului, dar avem în proiect şi realizarea unor scurt-metraje". În plus, plănuieşte să revină în peisajul muzical. "Îmi fac o trupă cu instrumentişti orădeni cu care să pot cânta live. Vom avea un recital şi în Parcarea Independenţei, de Revelion", spune artista, care pregăteşte lansarea unui nou album. "Mă voi declara fericită dacă voi putea trăi din muzică şi regie", zice tânăra.

Fiind un "suflet nomad", cum spune ea, nu garantează că va rămâne pentru totdeauna în Oradea. Dar deocamdată aici se simte acasă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON