URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Ianuarie 2012, 18:30

"Morgen" a ieşit din cursa pentru un premiu Oscar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Propus de Centrul Naţional al Cinematografiei ca fiind pelicula care reprezintă România pe lista pentru categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină", la premiile Oscar 2012, filmul "Morgen" a părăsit cursa pentru prestigioasa distincţie.

Din cele 63 de pelicule eligibile, producţia salontanului Marian Crişan nu a fost aleasă între primele 9. Din acestea, două comisii specializate vor alege doar cinci, pentru a fi nominalizate.

Printre filmele care au o şansă la prestigioasa distincţie se numără "Nader şi Simin, o despărţire", (povestea unui cuplu iranian ce intenţionează să plece din ţara natală. Pelicula a câştigat deja Globul de aur, la aceeaşi categorie), filmul israelian "Footnote" şi producţia marocană "Omar Killed Me". Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Los Angeles.

Chiar dacă nu a fost aleasă de reprezentanţii Academiei Americane de Film, pelicula lui Marian Crişan a primit, de la lansare, o serie de premii importante la festivaluri internaţionale.

Povestea lui Nelu, agent de pază la un supermarket, care se oferă să ajute un turc să treacă graniţa pentru a ajunge la familia sa în Germania a fost apreciată la Locarno, unde a primit patru premii, printre care şi Leopardul de Aur (Premiul Special al Juriului), dar şi la festivaluri din Reykjavik, Salonic şi Lisabona.

În film apar şi mai mulţi actori ai Teatrului Regina Maria, precum Elvira Rîmbu (în rolul Floricăi, soţia lui Nelu), Daniel Vulcu şi Răzvan Vicoveanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
pt zina si elena
...sunt fericit si linistit ca totusi exista niste minti luminate si mobilate care sa ne aduca noua muritorillor un pic de "lumina"...da, parerile voastre sunt demne de un premiu : "Cele mai infantile retardate creiere"...felicitari pt performanta...ii compatimesc pe iubitii vostri, saraci ce trebuie sa indure cu voi...!...continuati sa va spuneti parerile "pertinente"..."succesuri"...
Postat 24 Martie 2012, 10:22 de mircea
documentar
Acest film nu are poveste, personaje sau mesaj. Este un sir de imagini cu oameni care sunt pusi sa se miste in fata camerei.
Postat 17 Februarie 2012, 11:44 de elena
nasolu\'
@eu... asta era si semnificatia intrebarii mele...tu da un raspuns...despre ce este de fapt vorba in film, domnule absolvent de facultati (mintale) cu specific cinematografic. p.s. astept \'esplicatiile\'.
Postat 21 Ianuarie 2012, 10:15 de nasolu\'
Interesant
bine ca le stiti voi pe toate! voi astia care ati terminat facultatea de cinematografie! aveti diploma in domeniu.veniti cu comentariile astea inutile. nici macar nu ati inteles despre ce e filmu defapt dar stiti sa comentati.! putin respect nu aveti! sa va fie rusine!
Postat 20 Ianuarie 2012, 22:29 de eu
american - romanesc, diferente
filmul n-ar fi fost rau...insa nu e bine regizat -- de aia nu are lipici la americani. e foarte puturos la actiune, oricat ar incerca regizorul sa-l faca sensibil, apoi in multe cadre nu este lumina adecvata chiar daca e filmat noaptea sau dimineata, scenele inutil de lungi, sonorul prost de tot, dialoguri plictisite. filmul trebuia mai activ, mai luminos, mai cursiv -- asa pare o basina de film!
Postat 20 Ianuarie 2012, 22:21 de zina
RAR ASA FILM !
NU VEZI,IN FIECARE DUMINICA ASA FILM! P...s.DACA! filmul ar fi fost realizat in america,ar fi luat Oscarul. Asa..realizat la Salonta,reggizor necunoscut,ase ramane:FILM FACUT LA SALONTA! P A C A T !!!!MARE PACAT! Vorba ceea:"Morgan" nu-i Oscar. DARA ,nici Oscaru nu-i pantru Morgan! MERITA UN PREMIU! ORICUM! PACAT!
Postat 20 Ianuarie 2012, 17:19 de Viorel
titlu
tipic romanesc! daca era un film din state, era super fain, dar daca e romanesc e de cacat.
Postat 20 Ianuarie 2012, 09:36 de ....
nasolu'
asa, si? e. de fapt o anecdota?intreb si eu.... atunci e normal sa nu fie promovat pe liste serioase de prezentare,
Postat 20 Ianuarie 2012, 06:54 de nasolu'
jhghjhg
Cum adica, care e povestea? Ce e asa greu de inteles? Turcul a intrat ilegal in tara si vrea sa ajunga in Germania, la fiul sau. Da peste Nelu, pe care il roaga sa il ajute sa isi indeplineasca visul.
Postat 19 Ianuarie 2012, 22:41 de hjfg
nasolu'
am vazut filmu' aista... ce se vrea a se spune in povestea lui?! care este mesajul filmului de fapt?
Postat 19 Ianuarie 2012, 20:29 de nasolu'
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON