URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2012, 17:19

Gala Diplomelor: artiştii orădeni şi-au expus lucrările de licenţă la Muzeul Ţării Crişurilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii specializărilor pictură, sculptură, pedagogia artei, arte decorative şi design din cadrul Departamentului de Arte Vizuale din cadrul Facultăţii de Arte şi-au expus lucrările de diplomă, marţi, la Muzeul Ţării Crişurilor.

"Munca studenţilor, dar şi a profesorilor coordonatori, merită evidenţiată. Asta şi din punct de vedere calitativ cât şi al punerii în valoare a personalităţii creatorilor. Sper ca anul viitor să puntem organiza Gala Diplomelor în noul sediu al Muzeului", a spus marţi, la vernisajul expoziţiilor, Aurel Chiriac, directorul Complexului Muzeul Ţării Crişurilor.

Lucrările specializărilor de arte decorative, inclusiv cele de modă au fost expuse pe holul Secţiei de Arte, iar cele de pictură în sala albă, de la etajul I. Fiind de dimensiuni mari, operele de sculptură nu au fost aduse la Muzeu, ele fiind prezentate prin intermediul unui filmuleţ.

La parterul Palatului Baroc au fost aşezate lucrările de design ambiental, grafic design şi design de produs realizate de proaspeţii absolvenţi.

Proiectele de licenţă ale absolvenţilor vor rămâne expuse până marţea viitoare, pe 31 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
gala diplomelor
Ar mai fi de spus ca doar o parte din absolventi au acceptat sa participe la aceasta gala, ceilalti au refuyat, nemultumiti de comportamentul Comisiei de licenta a Departamentului de Arte. Notele pentru proba noastra practica de licenta nu au fost acordate pe merit ci s-a rasfrant asupra noastra simpatia sau antipatia fata de cadrul didactic coordonator. La Arte decorative, la Design, etc...nota a fost atribuita dupa coordonator , nu dupa ceea ce am facut noi. De cand profesorii se rafuiesc intre ei prin intermediul stiudentilor ? Josnic ! Mi-ar fi rusine, ca profesor, sa fiu aratat astfel cu degetul ! Se pare insa, ca unii profesori nu au scrupule. Si totusi, cum au ajuns in functii de conducere ? O sa vedem in curand ce are de spus ministerul, pentru ca solicitam, in masa, o comisie ministeriala de evaluare...si pe unde o sa mai scoata camasa comisia care ne-a evaluat !?
Postat 25 Iulie 2012, 13:23 de absolvent
VACANTA!
31 august cade vineri, iar martea viitoare va fi 31 iulie! Se vede ca e vacanta !
Postat 24 Iulie 2012, 18:32 de Adi Oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON