Potrivit unui comunicat de presă remis vineri, timbrele speciale au fost emise "în semn de recunoaştere a importanţei acestui oraş".
Unul din timbre, cu o valoare nominală de 2,10 lei, ilustrează Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, cunoscută şi ca Biserica cu Lună, iar cel cu o valoare de 4,30 lei arată Catedrala romano-catolică, cea mai mare biserică în stil baroc din ţară. Pe un al treilea timbru, cu o valoare de 4,7 lei, se regăseşte imaginea Teatrului Regina Maria, iar pe al patrulea, cu o valoare de 9,10 lei, clădirea Primăriei.
"Emisiunea este completată de un plic prima zi şi un produs filatelic special, iar ca forme de machetare, au fost folosite coliţa, blocul-coliţă, minicoala de 8 timbre + 1 vignetă, coala de 32 de timbre", se arată în comunicatul Romfilatelia. Pe coliţa emisiunii, alături de marca poştală cu valoarea de 9,10 lei, se regăseşte o imagine a unei stampe din perioada paşalâcului turcesc de Oradea (1660-1692), detalii din această lucrare regăsindu-se pe vignetele celor 4 minicoli, precum şi pe plicul "prima zi".
Pe blocul-coliţă al emisiunii de mărci poştale, disponibil doar în album, alături de cele 4 mărci poştale, este reprodusă Cetatea bastionară şi oraşul Oradea la 1598, după o gravură în metal realizată de Georg Houfnagel. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute stampe a oraşului medieval Oradea. Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 400 de exemplare.
Emisiunea de mărci poştale "Oradea - 900 de ani de atestare documentară" poate fi cumpărată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară începând de vineri. "Romfilatelia mulţumeşte Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea pentru sprijinul acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale", se mai arată în comunicat.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.