URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2014, 19:38

La dublu: Ediţia a doua a Swimathon a adunat de două mai mulţi înotători şi bani (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia a doua proiectului Swimathon, organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, a avut loc sâmbătă la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", reunind 15 cauze caritabile pentru diverse proiecte educaţionale, de sănătate ori mediu.

Pentru acesta, în maratonul de înot s-au înscris 215 înotători, faţă de 111 anul trecut, care au înotat în echipe cât mai multe lungimi de bazin în 50 de minute. De asemenea, au existat şi curse dedicate familiilor şi copiilor.

La Bazinul Olimpic s-au prezentat şi echipe de susţinători ai cauzelor propuse, în special din partea unor companii care au reprezentanţe în Oradea, precum Tiger Amira, Celestrica ori Plexus, care de altfel au înscris şi înotători, precum au şi donat pentru cauzele preferate.

În acest an, pentru a strânge bani pentru Festivalul Internaţional de Teatru Scurt, organizat de Teatrul Regina Maria, în bazin au sărit şi doi actori, Răzvan Vicoveanu şi Şerban Borda, precum şi trei voluntare ale teatrului, toţi aceştia fiind încurajaţi din tribune de alţi actori şi voluntare îmbrăcate în majorete.

De asemenea, în premieră, un grup de cinci deţinuţi de la Penitenciarul Oradea, alături de patru gardieni, au înotat pentru cauza "Împrumut pentru viaţă", în încercarea de a strânge fonduri pentru Ana-Maria, o orădeancă diagnosticată cu o tumoră pe creier şi care are nevoie de tratament la o clinică din Germania.

Cele mai multe lungimi de bazin le-a parcurs, însă, echipa "Five" care a înotat pentru proiectul amenajării unei grădini speciale pentru persoanele cu sindromul Down care frecventează Centrul de zi "Iedera". Cele 82 de lungimi de bazin au fost înotate de cinci poloişti ori foşti poloişti: Cosmin Baidoc, Lucian Tirla, Dorin Creţu, Rareş Domocoş şi Cristian Sfârlea. Echipa va primi din partea organizatorilor 1.000 de lei pentru cauza pe care au susţinut-o.

La Swimathon 2014 s-a strâns dublul sumei adunate în 2013, mai exact aproape 53.000 de lei faţă de 26.000 de lei. Mare parte din bani, mai exact 42.000 de lei, fuseseră deja donaţi de către firmele convinse să se alăture cauzelor înaintea maratonului propriu zis, iar restul adunaţi de echipele Fundaţiei Comunitare la intrarea în Bazinul Olimpic. Doritorii încă mai pot dona pentru unul dintre cele 15 proiecte caritabile ori în folosul comunităţii accesând site-ul www.fundatiacomunitaraoradea.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON