URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Februarie 2011, 11:22

De ziua lor, cercetaşii şi-au instalat tabăra generală în Parcul 1 Decembrie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anul acesta, membrii grupului de cercetaşi de la Don Orione s-au hotărât să serbeze Ziua Internaţională a Cercetăşiei prin organizarea unei ieşiri la iarbă verde în centrul oraşului. Ei au adus mai multe corturi, dar şi panouri informative, le-au instalat, au ridicat catarge fixate doar cu sfori, conform principiilor lor prietenoase cu natura, şi au înălţat pe ele steagul cercetăşiei şi pe cel al României.

Peste 120 de copii din Comunitatea Scoutiştilor Orionini au invadat sâmbătă Parcul 1 Decembrie din Oradea, unde au mâncat, au băut ceai, cu cântece şi voie bună, în ciuda vremii neprietenoase, confirmând dictonul cercetăşesc conform căruia "nu există vreme rea, ci doar cercetaş nepregătit".

Festivitatea a cuprins şi o ceremonie de primire a noi membri. După câteva ore de jocuri şi concursuri, 18 copii şi adolescenţi au rostit într-un cadru solemn Promisiunea cercetaşilor. Condiţia primirii în rândul cercetaşilor este absolvirea unui stagiu de pregătire şi vârsta de minimum 7 ani. Totuşi, la activităţile grupului de scout de la Don Orione iau parte şi copii mai mici, de 5-6 ani, care sunt iniţiaţi cu răbdare de cercetaşii cu vechime sau de adulţii care îi îndrumă.

Proaspeţii cercetaşi au promis, pe cuvânt de onoare, să-şi îndeplinească datoria faţă de Dumnezeu şi faţă de ţară, să îi ajute pe alţii în orice situaţie şi să respecte legile Scout, care cer membrilor acestei organizaţii de tineret să fie loiali, politicoşi, ascultători, generoşi cu toată lumea, să iubească şi să respecte natura, să fie harnici, economi şi curaţi în gânduri, cuvinte şi fapte.

Copiii şi adolescenţii care au sărbătorit în Parcul 1 Decembrie Ziua Cercetăşiei au arătat că pot să se distreze frumos, să se înţeleagă bine şi să coopereze indiferent de vârstă (cei mari trebuind să aibă grijă de cei mici), de etnie sau de confesiune. Şi, aşa cum au promis, la plecare au lăsat parcul mai curat decât l-au găsit, adunând, cu mic cu mare, toate gunoaiele găsite.

Preotul Mihai Fechetă, unul din îndrumătorii cercetaşilor orionini, a precizat că membrii acestei organizaţii au acţionat şi sâmbătă conform devizei lor, de a lăsa lumea puţin mai bună decât au găsit-o. "Aşa cum spunea şi Don Orione, poate nu vom schimba noi lumea, dar nici nu putem sta cu mâinile în sân", a declarat acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Deci se poate
Deci se poate! Se pot face si lucruri frumoase si normale in Oradea. Felicitari!
Postat 20 Februarie 2011, 19:03 de Valjan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON