URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 August 2013, 08:52

Igluurile, la spălat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vreme de 10 zile, operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei a spălat toate igluurile din oraş. În spatele autospecialei care a golit recipientele a mers o autocisternă care a curăţat în exterior, cu o soluţie biodegradabilă, fiecare iglu în parte. Acţiunea a început pe 5 august şi s-a încheiat miercurea trecută, astfel că igluurile din întreg oraşul sunt acum curate.

În total, în Oradea sunt amplasate 650 de igluuri în locaţii ce acoperă toate cartierele. Recipientele sunt în trei culori, galben, verde şi albastru, fiecare fiind destinat unui alt tip de deşeuri reciclabile. Astfel, în igluurile galbene trebuie aruncate doar deşeurile din plastic sau metal, în cele verzi doar sticlele, iar în cele albastre hârtiile şi cartoanele.

Recipientele tip clopot au fost primite de Primăria Oradea în urma unui parteneriat cu Ecorom Ambalaje. Fiecare iglu are o capacitate de 3 metri cubi, iar în partea superioară este prevăzut cu fante pe unde pot fi aruncate deşeurile, dar nu şi scoase, cum e cazul clasicelor pubele.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sunteti tampiti voi astia de la RER?
Oameni buni, de cand se spala pubelele si containerele, toata murdaria se arunca in plina strada si lasa o duhoare de nedescris. Asta nu e spalat, e doar udat cu apa si atat, putoarea ramane pe strada si murdaria e la ea acasa! RUSINE RER !
Postat 20 August 2013, 14:23 de oradeann
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON