URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 28 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iulie 2012, 02:09

Serbările Cetăţii 2012: Concertele de vineri au strâns puţini orădeni (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ediţia a XII-a a Serbărilor Cetăţii a început vineri cu mai multe ghidaje prin Cetate, activităţi interactive cu meşteşugari, dar şi trageri cu arcul tradiţional. Seara, în schimb, a fost dedicată trupelor rock, majoritatea din Oradea.

Chiar dacă au avut parte de prima seară răcoroasă din ultima perioadă, orădenii nu s-au înghesuit să iasă la concert. Astfel că, doar puţin peste 250 de persoane s-au strâns în total în Şanţul Cetăţii, iar mulţi dintre participanţi au stat răsfiraţi în grupuri mici, unii chiar întinşi pe iarbă.

Pe scenă au urcat rând pe rând Noris Schek, Sanctuar, Reverse Nation şi Polter Guys. Cei din urmă, o formaţie orădeană nou înfiinţată, au interpretat câteva piese proprii, dar şi coveruri. Totuşi, atmosfera a fost una "amorţită", doar un grup de câţiva rockeri fiind prinşi de ritmul muzicii.

Spectatorii s-au grupat, însă, atunci când Mihai Dacin, MC-ul evenimentului i-a chemat pe scenă pe muzicienii de la Celelalte Cuvinte, care au stârnit aplauze încă de la primele acorduri.

La această ediţie a Serbărilor Cetăţii, corturile cu mititei, cârnăciori, bere ori kurtos kalacs au fost amplsate pe strada Griviţei, în afara Şanţului Cetăţii. De altfel, orice activitate comercială a fost interzisă în cadrul evenimentului, acesta fiind finanţat din fonduri europene dedicate promovării oraşului.

Serbările continuă sâmbătă cu o serie de activităţi cu tentă medievală, dar şi cu concerte.

Programul complet al zilei de sâmbătă:
10.00-18.00 Concurs de tir cu arcul tradiţional dotat cu trofeul "Cupa Cetăţii"
10.00-19.00 Expoziţie de costume şi steaguri medievale din materiale neconvenţionale Remix Medieval
12.00-14.00 Ghidaj în Cetatea Oradea (tur 1)
12.00-18.00 Interactivitate cu trupa de muzică medievală Bordó Sárkány Régizene Rend
12.00-19.00 Atmosfera medievală întreţinută de Paladinii de Terra Medies
14.00-19.00 Activităţi interactive cu mesteşugari
14.00-19.00 Trageri interactive cu arcul tradiţional
15.00-17.00 Ghidaj în Cetatea Oradea (tur 2)
15.00-17.00 Ghidaj pe traseul strada Republicii-Piaţa Unirii-Cetatea Oradea (tur 3), pornire din faţa Magazinului Universal Crişul
17.00-18.00 Lecţie deschisă despre patrimoniul şi arhitectura oradeană / Proiecţie în Sala Multifuncţională "Grota Roşie"
17.00-19.00 Prezentare interactivă de cai
18.00-19.00 Concert cu trupa medievală de cimpoieri Bordó Sárkány Régizene Rend
19.00-20.00 Piesa de teatru "Vaduva Veselă"
20.00-21.00 Concert de muzica medievală Bordó Sárkány Régizene Rend şi jonglerii cu foc
21.00-23.00 Concert folcloric şi folk " Ansamblul Bihorul", "Emeric Imre Band"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON