URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
22 Ianuarie 2012, 15:48

Voleibaliştii de la LPS Bihorul s-au impus cu 3-2 în derby-ul cu Phoenix Şimleu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui joc ce a durat mai bine de două ore, formaţia orădeană de volei masculin s-a impus sâmbătă la sala LPS Bihorul cu scorul de 3-2 în faţa grupării Phoenix Şimleul Silvaniei, ocupanta poziţiei secunde a clasamentului seriei de vest.

Oaspeţii au început mai bine şi au condus încă de la începutul primului set (2-4, 5-10, 9-13). Când jucătorii orădeni au dat semne de revenire, a urmat o serie bună a sălăjenilor care şi-au mărit avansul la 8 puncte. Setul părea încheiat, însă prin serviciile lui Drăgan, Drinceanu şi Lung, orădenii au reintrat în joc şi au dus setul în prelungiri (17-22, 21-23, 24-24). Lipsa concentrării pe final a făcut ca oaspeţii să pună 1 în dreptul seturilor pe tabela de marcaj.

În setul secund "leii orădeni" au fost mai motivaţi şi s-au impus până la cel de-al doilea time-out tehnic (7-5, 11-7, 16-15). Jucătorii conduşi de Mircea Abraham au întors neaşteptat situaţia şi singura dată când au fost în faţa orădenilor a fost chiar la punctul 24, având astfel minge de 2-0. Aceştia au profitat de ocazie şi în ciuda jocului mai bun al orădenilor, după două acte Phoenix conducea cu 2-0.

A urmat un set la limită, orădenii jucându-şi practic ultima carte, un set de "totul sau nimic". În setul 3 au reuşit desprinderea pe fondul unui joc excelent la toate capitolele, protagonistul fiind chiar nou-venitul Abrudan, pe serviciul căruia s-a realizat diferenţa ce avea să fie hotărâtoare (de la 19-19 la 23-19).

Astfel, la 1-2 la seturi, pe fondul unui joc din ce în ce mai bun, aproape fără greşeli, dar şi cu anumite execuţii ce nu au permis dezvoltarea jocului adversarilor, gazdele au revenit în joc ajute şi de publicul spectator, care au purtat echipa spre victorie. Setul al patrulea a fost cel mai bun prestat de gazde, acesta excelând la capitolul recuperări, atac şi blocaj.

Setul final, decisiv, a fost dominat de echipa LPS-ului de la cap la coadă, serviciile bune ale lui Lung şi Tebieş uşurând munca coechipierilor (de la 4-5 la 9-5, respectiv de la 10-7 la 14-7). După ultimul atac al lui Drăgan, un vulcan de emoţii a erupt în sala de jocuri a Liceului Sportiv, începând cu supărarea oaspeţilor, care la un moment dat simţeau că au meciul în mână, la bucuria "leilor", la care s-a adăugat extazul celor de pe marginea terenului.

"A fost cea mai frumoasă partidă de volei pe care a văzut-o Oradea în ultimii 20 ani, şi suntem bucuroşi că am putut oferi acest spectacol orădenilor care ne susţin meci de meci. Astăzi, mai mult ca în orice altă zi, i-am simţit aproape de noi. Băieţii au muncit pentru a le răsplăti încurajările şi au câştigat aplauzele tuturor. Este cel mai bun joc pe care elevii mei l-au prestat de când am început acest proiect. Să revii de la 2-0 contra celui mai puternic adversar din grupă e un lucru mare, un lucru pe care numai jucătorii cu tărie de caracter îl pot realiza, iar ei au demonstrat asta", a declarat antrenorul Rodian Achimescu.

"După mai mult de două ore de joc, "leii" au demonstrat încă o dată că îşi respectă blazonul şi că atât ei, cât şi publicul orădean merită un loc între echipele-fanion ale oraşului de pe Criş", a mai adăugat tehnicianul LPS Bihorul.

Cu această victorie orădenii rămân lideri, iar şansele pentru atingerea obiectivului (calificarea la turneul de promovare) au crescut semnificativ.


LPS Bihorul Oradea - Phoenix Şimleul Silvaniei 3-2 (26-28, 23-25, 25-23, 25-16, 15-9)

Jucătorii utilizaţi în această partidă de LPS: Achimescu (R),Lung (F,cpt),Lelea şi Drinceanu (C), Drăgan şi Tebieş (S), Fărcanea (L). Au mai jucat: Abrudan (C) şi Nan (S). Rezerve neutilizate: Buda, Lazăr şi Vornicu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON