URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
01 Noiembrie 2013, 18:34

Victorii clare la Piteşti şi Bucureşti pentru baschetbaliştii de la CSM Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii orădeni de la CSM au trecut cu bine peste primele două examene din această săptămână şi aşteaptă încrezători jocul de debut din cupele europene, de marţi, din Ungaria, de la Paks.

Joi seara, jucătorii orădeni au evoluat în deplasare, la Piteşti, pe terenul unui adversar care se anunţa foarte dificil, echipa BCM U din localitate. În urma jocului bun, în special în partea a doua, elevii antrenorului Cristian Achim au reuşit să se impună clar, după ce au început mai timid meciul şi au fost conduşi la capătul primul sfert cu 23-19, iar la pauza mare cu 45-35.

După pauza mare, orădenii au revenit mult mai determinaţi şi au înclinat balanţa sfertului III în favoarea lor, marcând 26 de puncte şi primind doar 13. Astfel, au trecut în avantaj pe tabelă şi, cu 10 minute înainte de final, conduceau la o diferenţă de trei puncte cu scorul de 61-58.

În aceste condiţii, ultimul sfert se anunţa pe muchie de cuţit, numai că elevii lui Cristian Achim s-au mobilizat exemplar iarăşi şi s-au desprins, marcând 19 puncte şi primind în schimb doar 7. Scorul final a fost favorabil CSM-ului, la o diferenţă de 15 puncte, 80-65, ceea ce reprezintă un succes concludent într-o deplasare importantă.

Titus Nicoară a fost din nou principalul marcator al bihorenilor, cu 18 puncte înscrise, urmat fiind de Vujadin Subotic, cu 14, şi Sean Denison, autor a 11 puncte.

O zi mai târziu, vineri, orădenii s-au deplasat la Bucureşti pentru meciul cu Farul Constanţa, din cadrul etapei a XI-a a Ligii Naţionale, meci programat în avans, din cauza faptului că atunci când ar fi trebuit să aibă loc jocul, orădenii vor evolua în cupele europene cu echipa rusă Samara.

Conform aşteptărilor, CSM s-a impus concludent şi-n acest joc, cu scorul de 95-53. Partida a fost fără istoric, orădenii dominând de la un capăt la altul al jocului şi impunându-se pe sferturi cu 21-10, 25-10, 22-14 şi 19-2. Demn de remarcat în acest joc faptul că în ultimele 10 minute, jucătorii de la CSM au primit doar două puncte.

Antrenorul Cristian Achim i-a folosit în această confruntare mai mult pe baschetbaliştii care în celelalte etape au stat pe bancă. Astfel, cel mai bun marcator a fost Zarko Comagic, cu 14 puncte, urmat de Daniel Popescu, cu 13, şi Titus Nicoară, cu 12 puncte.

În clasament, după aceste două victorii, CSM Oradea conduce detaşat, cu şase victorii din şapte meciuri. Pentru bihoreni urmează acum emoţiile debutului în cupele europene, marţi, 5 noiembrie, formaţia orădeană urmând a întâlni în deplasare echipa maghiară Atomeromu Paks.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON