URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
20 Februarie 2012, 07:26

Un rezultat de egalitate cât o victorie, la Baia Mare, pentru handbaliştii orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa orădeană de handbal masculin a reuşit un joc bun, în special în partea a doua a derby-ului de duminică de la Baia Mare, cu HC Minaur şi a reuşit să obţină un rezultat de egalitate, scor 28-28, în partida care se anunţa cea mai dificilă pentru orădeni în actuala ediţie de campionat.

Sala din Polivalenta din localitate s-a umplut ca pe vremuri la acest joc, pentru a susţine Minaurul în încercarea de a ajunge la puncte liderul, CSM Oradea.

Deşi a existat o presiune fantastică din partea publicului, elevii antrenorului Sebastian Tudor nu s-au lăsat prea mult intimidaţi şi, la capătul unui meci de-a dreptul "nebun", rezultatul a fost egal 28-28, scor care avantajează enorm echipa orădeană, care nu mai poate pierde barajul pentru promovare.

Băimărenii au condus ostilităţile în prima repriza, mobilizaţi şi de publicul prezent la partidă. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în minutul 19, când Minaur a condus cu 13-6. Până la pauză, orădenii au mai redus din handicap, însă, iar în repriza a doua oaspeţii s-au apărat cu un 4-2 extrem de agresiv, ce le-a permis sa recupereze diferenţa înregistrată pe tabela de scor.

Pe final, CSM Oradea era chiar să dea lovitura, la ultimul atac Macovei, cerând 7 metri, însă arbitri nu au mai dictat nimic. S-a terminat egal, scor 28-28, şi CSM Oradea îşi menţine poziţia de lider cu 25 de puncte, urmată fiind de Minaur cu 23. Meciul a fost arbitrat de internaţionalii Stark şi Ţtefan.

"Vreau să felicit întreaga echipă pentru concentrarea de la finalul jocului şi de determinarea de care a dat dovadă a doua repriză. O echipă care este condusă cu 7 goluri în deplasare şi revine în joc nu poate să beneficieze decât de o foarte bună pregătire, atât psihică, cât şi fizică. Practic, acest rezultat ne-a asigurat calificarea la barajul de promovare şi am tras pentru a termina pe locul I, pentru că sper ca locul I să promoveze direct. Este un egal cât o victorie, pe care o dedicăm suporterilor noştri, chiar dacă sunt puţini la meciurile de acasă. Ne-am dori să aibă mai multă încredere în această echipă tânără, care creşte de la etapă la etapă", a declarat antrenorul orădenilor, Sebastian Tudor.

Practic, cu acest rezultat echipa orădeană şi-a securizat poziţia între primele două locuri ale clasamentului, locuri care duc la baraj, însă nu este exclus ca Federaţia să hotărască faptul ca echipa de pe primul loc să promoveze în mod direct, ceea ce şi-ar dori orădenii.


Minaur Baia Mare - CSM Oradea 28-28 (16-13)

Minaur: Viman, Axinia - portari; Pertea 5 goluri, Lişiţa 5, Ferenţ 4, Buciuman 4, Bondar 4, Fotonea 2, Rogoz 2, Santeiu 2. Antrenor: Sorin Radulescu. Director tehnic: Lascar Pană

CSM Oradea: Bistrian, Leu - portari; Farcaş A. 11 goluri, Farcaş R. 5, David 4, Avram 3, Macovei 3, Maxin 2, Luca, Papuc, Iştoc, Sava, Mincan, Scripnic. Antrenor: Sebastian Tudor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON