URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2011, 20:33

Surpriză: Handbaliştii de la CSM Oradea au învins Ştiinţa Bacău, cu 29-27!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi au venit la Oradea "montaţi" să tranşeze cât mai rapid jocul cu formaţia orădeană, echipa băcăuană Ştiinţa Municipal Dedeman s-a împotmolit pe malul Crişului, suferind o ruşinoasă înfrângere, în faţa ultimei clasate.

Primul gol al jocului l-au reuşit orădenii, prin Lela, după care băcăuanii au marcat de două ori consecutiv, prin Ghiţă şi Manea. Cântec a restabilit apoi egalitatea, după care jucătorii Bacăului au marcat de 4 ori consecutiv, fără să primească vreun gol, scor 2-6, în minutul 8. Până în minutul 20, oaspeţi şi-au mărit avantajul la 6 goluri, scor 6-12.

În minutul 25, scorul a devenit 9-14, iar din acest moment a intervenit urmărirea echipei orădene, care a marcat gol după gol, astfel că la pauză s-a intrat cu scorul 13-14, doar un gol diferenţă în favoarea moldovenilor.

Cântec, cu 5 goluri şi Alex Farcaş, cu 4, au fost golgheterii echipei gazdă în primul mitan, în timp ce de la oaspeţi cel mai eficace a fost Rotaru, cu 4 goluri.

Repriza a doua a debutat foarte bine pentru CSM, care a înscris prin Maxim şi Răzvan Farcaş şi a preluat conducerea, scor 15-14. În continuare jocul a fost aprig disputat cu dese răsturnări de scor, 16-15 pentru Oradea, 18-17 pentru Bacău. În minutul 4, băcăuanii s-au desprins pe tabelă la scorul de 20-17. În minutul 41 portarul orădean Eugen Leu a parat o aruncare de la 7 metri, iar de aici formaţia bihoreană a revenit spectaculos şi a înscris prin Cântec, Maxim, A. Farcaş şi Răzvan Farcaş, ducând scorul la 21-21, în minutul 46.

Au urmat două minute de egalitate, pentru ca în minutul 49, moldovenii să conducă din nou, de această dată cu 24-22. În minutul 50 scorul a devenit 25-23 în favoarea băcăuanilor, însă elevii lui Sebi Tudor au revenit spectaculos prin Maxim şi Amihăesei, care au restabilit egalitatea. În minutul 51 scorul era egal, 25-25, după care incredibilul s-a produs: Oradea a preluat conducerea şi nu a mai cedat-o până la final, la un moment dat conducând chiar şi la o diferenţă de trei goluri, cu 29-26.

În ultimele secunde a marcat însă Ghiţă şi a consfiinţit scorul final, 29-27, în favoarea CSM-ului. Rezultatul a uluit pe multă lume, mai cu seamă pe oficialii echipei oaspete şi pe jurnaliştii băcăuni, cărora nu le venea să creadă.

Victoria CSM-ului este cu atât mai importantă cu cât a obţinut-o în faţa formaţiei de bază a Ştiinţei Bacău, o echipă care luptă pentru a accede la toamnă, din nou, într-o cupă europeană.

Georgică Cântec a fost cel mai eficace jucător orădean în această dispută, cu 10 goluri. El a fost urmat de Alex Farcaş, cu 6, Răzvan Farcaş şi Maxim, cu câte 4, Amihăesei, cu 2, Lela, Nemenko şi Ferencz, cu câte un gol.

De la moldoveni, Rotaru şi Ghiţă au înscris câte 6 goluri, iar Bujor 5.

"În Bacău toată lumea vorbea de un festival de goluri al echipei lor la Oradea, iată că nu s-a întâmplat aşa. Am învins o echipă mare, valoroasă, semifinalista Cupei Challange. Este cea mai mare victorie a noastră din acest campionat. La pauză i-am rugat pe băieţi să păstreze acelaşi sistem, 4-2. Echipa aceasta are potenţial, poate duce un joc în întregime, numai că jucătorii sunt neexperimentaţi şi de multe ori după ce sunt conduşi nu-şi mai pot reveni. Mă bucur mult pentru acest suces", a declarat la finalul meciului Sebastian Tudor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON