URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
23 Decembrie 2011, 17:35

Şapte medalii pentru orădeni la Mondialele de Karate Fudokan Shotokan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Săptămâna trecută, la Belgrad a avut loc ultima şi cea mai importantă competiţia a anului pentru practicanţii de karate tradiţional: cea de a IV-a ediţie a Campionatelor Mondiale de karate de stil Fudokan Shotokan pentru categoriile de juniori, tineret şi seniori, respectiv prima ediţie a Cupei Mondiale pentru categoriile de copii. Întrecerea a reunit la start aproximativ 850 de sportivi din 25 de ţari.

Din delegaţia română, condusă de către sensei Dan Stuparu, au fost şi 16 reprezentanţi ai Oradiei, la toate categoriile de vârstă.

"Competiţia a făcut parte din seria evenimentelor dedicate aniversării a 50 de ani de activitate a fraţilor Jorga, Vladimir Jorga fiind preşedintele Federaţiei Europene de Karate Tradiţional, respectiv sensei Ilija Jorga, fondatorul stilului Fudokan, cei doi fiind pionieri ai karate-ului iugoslav şi european, cu un prestigiu internaţional impresionant", a declarat antrenorul orădean Pavel Vancea. Palmaresul celor doi fraţi a fost evidenţiat în cadrul deschiderii festive a Campionatului, unde au fost acordate şi diferite distincţii atât pentru cei sărbătoriţi, cât şi din partea lor pentru colaboratorii apropiaţi, printre ei numărându-se şi orădeanul Pavel Vancea.

"Competiţia a avut parte de o organizare destul de slabă, fiind multe carenţe (întârzieri de transport, probleme de comunicare), fapt care a dus la mici tensiuni şi decalaje de la programul iniţial. Dar cu toate acestea sportivii orădeni au avut evoluţii foarte bune, şi chiar excelente în unele cazuri", a precizat Vancea.

Naţionala României s-a clasat pe primul loc în ierarhia pe naţiuni, cu un total de 25 de medalii de aur, 14 de argint şi 26 de bronz, devansând Serbia şi Rusia.


Rezultatele sportivilor orădeni

Cupa Mondială pentru copii

Medalii de aur: Luca Andrei la kumite ind copii II ( n.2000-2001), Kalman Szabolcs şi Moga Andrei, (n. 1999- 1998)
Medalie de argint: Kalman Szabolcs, la kata ind. masc. Copii I. ( n. 1999- 1998)
Medalii de bronz: Tautan Ionut si Luca Darius , kumite ind. masc. Copii IV (n. 2004 - 2005); Kalman Szabolcs, la kumite ind. masc. Copii I. (n. 1999- 1998); Kiraly Mark şi Kalman Szabocl kumite echipe. masc. Copii I. (n. 1999- 1998); Moga Andrei la kumite individual copii II ( n. 2000-2001)

Campionatul Mondial de stil

Campioni Mondiali de stil: Bara Ionel Basilio, fuku go masculin şi la kumite ind. cadeţi; Bernath Csaba la kata ech. masculin seniori (cu Marincas Calin - Zalău şi Mărginean Alin Cluj Napoca)
Vicecampioni europeni: Baba Alexandra, fuku go feminin cadeti; Bernath Csaba, (cu Marincas Calin din Zalau, Dobre Oliwer, Slatina, si Adascalitei Marius - Iasi ) la kumite echipe seniori
Medalii de bronz: Bara Ionel Basilio (cu Balaiasa C.- Iasi , Iliescu I.- din Bucuresti, Lixandru H.- Slatina) , la kumite echipe cadeti; Tudorica Raul , fuku go masculin tineret;
Locul IV: Tudorică Raul - kata ind. masculin tineret

Toţi aceşti sportivi sunt componenţi ai C.S. UAMT - U. Agora Oradea, fiind antrenaţi de Pavel Vancea şi instr. Melania Câmpan.

"Sportivii orădeni au avut o evoluţie bună, chiar sclipitoare în unele cazuri, cum ar fi Luca Andrei, cel care de mult tot se pregăteşte să puncteze şi la o competiţie internaţională. În schimb, de la Raul Tudorică aşteptam mai mult decât o medalie de bronz", a concluzionat Pavel Vancea evoluţia elevilor săi la Belgrad.

Pentru participare, conducerea clubului orădean UAMT Univ. AGORA doreşte să aducă mulţumiri SC UAMT SA, Isrom Impex SRL, SC Holcim SA, SC Itervalor SRL, SC Tesan Prest SRL, dar şi părinţilor sportivilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON