URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 29 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
16 Octombrie 2011, 01:42

Victorie la minut: Sandu Lungu l-a făcut KO pe Bob Sapp! (FOTO / VIDEO)

Luptătorul orădean Alexandru Lungu, supranumit "Muntele Bihorului" pentru masivitatea celor 170 de kilograme ale sale, l-a învins în numai 55 de secunde pe celebrul luptător K1 Bob Sapp, poreclit "Bestia".

"Muntele" a învins "Bestia"

Meciul, disputat sâmbătă noaptea în cadrul galei "Tari ca piatra" de la Piatra Neamţ, putea fi terminat încă din primele 18 secunde. Imediat după bătaia gongului, parcă eliberat dintr-un resort, orădeanul s-a năpustit asupra americanului cu o ploaie de croşee la figură. Cu un cap mai înalt, uriaşul de culoare a fost împachetat şi împins în corzi, unde s-a prăbuşit în genunchi, fiind salvat doar de intervenţia arbitrului.

Pauza luată în corzi nu a fost decât amânarea inevitabilului cu câteva secunde. La reluarea luptei, Lungu a tăbărât din nou peste adversar şi, după un schimb de lovituri, în care şi acesta a încercat un genunchi în burtă, l-a trimis definitiv la podea cu un croşeu de stânga.

Uriaşul de culoare s-a prăbuşit greoi ca un horn răsturnat şi a rămas lat pe ring, suficient timp pentru ca asistenţa să se întrebe dacă nu e nevoie de intervenţia medicului. Când şi-a revenit în simţiri, Sapp a recunoscut sincer superioritatea orădeanului ridicându-i mâna în semn de victorie, gest cu atât mai apreciat de public cu cât cei doi uriaşi se hărţuiau reciproc de mai bine de doi ani.

Meci aşteptat

Meciul dintre Lungu şi Sapp a fost aşteptat de sportivul orădean încă de acum doi ani. Având 165 de kilograme, Bob Sapp e cunoscut ca unul dintre cei mai fioroşi luptători din lume, dominându-şi adversarii bazându-se pe forţă.

Americanul a devenit o celebritate a Mixed Martial Arts după ce l-a bătut în ring pe celebrul campion de sumo, Akebono. De altfel, Sapp s-a şi mutat în Japonia, unde a devenit un idol.

Încă din 2008, Sandu s-a declarat foarte entuziasmat la gândul că se va bate cu Sapp. De altfel, în pregătirea pentru meciul cel mare, orădeanul a studiat încă de atunci pe internet mişcările americanului. În vârstă de 37 de ani, Lungu e înalt de 182 centimetri şi cântăreşte 170 de kilograme.

"Să-i dăm bătaie!"

Regizat sau nu, Muntele Bihorului şi Bestia au fost la un pas să se încaiere de când s-au văzut. Sâmbătă, la proba cântarului, a fost nevoie de cinci stewarzi să îi despartă pe cei doi.

Aşezaţi cap în cap pentru poza clasică dinaintea meciului, cei doi luptători au ajuns periculos de aproape unul de altul. Iritat de statura americanului, cu un cap mai înalt, Lungul l-a îmbrâncit, iar Bestia a sărit la bătaie. "N-am mai rezistat", a recunoscut ulterior orădeanul în faţa jurnaliştilor.

Cunoscut în lumea K1 pentru show-ul făcut în ring şi în afara lui, Sapp a promis publicului o victorie rapidă. "E un tip mare, se pare că Bestia va fi cel mic în ring, dar îi voi face KO foarte rapid", a promis Sapp.

Luptă în picioare

Cei doi titani cântăresc împreună aproape 340 kilograme. Pentru că masivitatea le oferă atuul de a lovi puternic, dar în acelaşi are dezavantajul de a îi face să obosească mai repede, meciul s-a desfăşurat după reguli de K1 şi nu în stil MMA. Organizatorii şi-au dorit o bătaie între doi giganţi, cu lovituri de pumn şi picior, evitând astfel posibilitatea ca lupta să se mute la sol, unde s-ar fi putut transforma într-o trântă plictisitoare pentru public.

Mari şi puternici, cei doi luptători promovează un stil de luptă agresiv bazat pe "pas înainte" şi lovituri de pumn la cap, care le-a adus victorii frumoase. Muntele Bihorului şi-a învins în ultimii ani adversarii în lupte care au durat doar câteva minute, culminând cu KO-ul spectaculos dat în 2008 americanului Mark Bentley în doar 7 secunde.

La rândul său, mult mai experimentatul Bob Sapp se poate lăuda că din pumnul său au căzut celebrităţi precum luptătorul de sumo, Akebono Tano, vedeta MMA Cyril Abidi şi triplul campion K1, Ernesto Hoost.

Români în luptă

În cadrul galei de sâmbătă au mai luptat românii Lucian Danilencu, învins prin decizia arbitrilor după o rundă suplimentară de luptă, şi Bogdan Stoica, tânărul de 21 de ani care l-a învins la puncte pe suriamezul Leon Miedema chiar şi după ce a încasat două lovituri sub centură. La categoria 67 kilograme, într-un meci pentru titlul mondial, românul Ionuţ Atodiresei, cu două capete mai scund decât portughezul Diogo Neves, a ratat victoria prin decizia arbitrilor, după un meci în care şi-a presat constant adversarul şi chiar l-a trimis la podea prin secerări repetate.

La categoria +96 kilograme Sebastian Ciobanu l-a învins pe turcul Cengiz Ozpamuk într-un meci echilibrat care nu i-a pus însă nicio clipă probleme, iar Ionuţ Iftimoaie şi-a dominat vreme de trei reprize adversarul cu zece ani mai tânăr, zburându-i chiar proteza din gură. Italianul Luca Panto a pierdut fără drept de apel în faţa românului dar a făcut o figură frumoasă datorită extraordinarelor sale calităţi de încasator. Lovit la cap în mod repetat, boxerul de 23 de ani a găsit de fiecare dată resurse să reintre în luptă.

"Moartea" Bizonului

La fel de disputat, meciul purtat de Cătălin Moroşanu, poreclit "Moartea din Carpaţi", împotriva marocanului Ibrahim Aarab era să fie terminat încă din prima repriză, când Aarab, ameţit şi înghesuit în corzi, a trecut razant pe lângă KO. Marocanul, poreclit "Bizonul" pentru stilul static de luptă, parcă înfipt în mijlocul ringului, a pierdut însă meciul dominat clar de român.

Gala de Local Kombat "Tari ca piatra" a inaugurat sala polivalentă din Piatra Neamţ, care s-a aflat în lucrări de reamenajare nu mai puţin de 11 ani. Investiţia totală în reabilitarea imobilului s-a ridicat la 7 milioane euro, iar municipalitatea a investit nu mai puţin de 35.000 lei în organizarea evenimentului. Polivalenta are o capacitate de 4.000 de locuri şi este dotată cu pardoseală hiperelastică, sală de forţă, tabelă de marcaj electonică, săli de încălzire, vestiare şi cabinet medical.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
felicitari
Felicitari, asteptam meciul de la Cluj dle Lungu.Cu Bob Shapp a fost usor ,asa zicem noi acum la sfarsit,dar inaintea meciului aveam toti emotii. Admir sportivi ca Lungu si urasc manelistii ,betivii si consumatorii de droguri.Societatea noastra are nevoie de oameni cu coloana vertebrala ca Lungu nu de lasi si fricosi Nu conteaza ca este grasut, sa fie OM
Postat 17 Octombrie 2011, 13:19 de anonim
meciul anului
Am vazut sambata noaptea meciul anului.Am avut emotii,dar Sandu a aratat inca o data ca este ca zeul Prometeu, un adevarat sportiv, la cei 37 de ani ai sai are un succes bine meritat si in tara si peste hotare.Mai rar se nasc asa sportivi.A dat un exemplu bun tuturor judokanilor din lume.Sintem mindrii ca-l avem printre noi.Felicitari.
Postat 17 Octombrie 2011, 13:12 de judoka
campionul
felicitari domnule Lungu, va admir pentru toata activitatea sportiva,va cunosc de 30 de ani de la scoala, am fost in clase paralele,si eu as fi vrut sa fac sport dar sanatatea nu mi-a permis.Domnule aveti o putere fantastica,nu va plac infringerile, aveti un singe de roman adevarat.succes in continuare ,sa va ajute Dzeu sa ne mai duceti numele bihorenilor peste mari si tari.Copii mei va admira mult.
Postat 17 Octombrie 2011, 12:54 de georgiana
pt.tututu
Ti se pare ca meciul de la Piatra Neamt a fost aiurea, nu a fost "gala adevarata",mai dar de ce nu arati tu o prestatie mai buna?Pentru ca esti un impotent numai gura este de tine.Sa te vad pe tine in ring ametitule.Tie ,iti este frica si de umbra ta sobolanule.Ce tupeu ai.Se vede ca ai incasat-o de la Lungu, se vede ca faci parte din tabara lui Radi nemernicule.A fost meci aranjat?Cred ca ai gresit. Lungu iti doresc succes in continuare,nu baga in seama toti netrebnicii.
Postat 17 Octombrie 2011, 12:02 de babanul
lokal kombat
Manelistilor, voi care scrieti rau despre cel mai bun sportiv al nostru, sa va fie rusine betivilor,pungasilor,rautaciosilor.Chiar daca crapa ficatul in voi SANDU este si va ramine cel mai iubit dintre oradeni.Pina si copii de la scoala il admira.BRAVO SANDU,FELICITARI
Postat 17 Octombrie 2011, 11:52 de sportiv
sint un prost
Retrag tot ce am scris mai devreme.Esti bun Sandule, Succes in continuare
Postat 17 Octombrie 2011, 11:49 de GOGU
prestatie slaba
nu contest faptul ca e bun sau nu sportivul,e ok sunt sportivi si "trebuie" sa dea tot ce e mai bun din ei intr-o competitie,dar toate indiciile in competitiile astea de tip "gala" arnajata de un promotor pe care il intereseaza mai mult "show-ul" decat competitia in sine,se observa usor in unele meciurii cine se "bate" cu adevarat si cine nu,nu e neaparat sa fi un specialist,din cate am vazut in meciuriile in care a luptat lungu unele dar putine au fost "pe bune" in altele au fost putin prea "batatoare" la ochii,mi sa parut mai mult "show" si mult "tam-tam" pentru nimic,cineva declara candva ca bob sapp era introdus in ring-uri mai mult pt. show fiind masiv impresiona lumea si atat,in rest nimic spectaculos ca valoare competitiva,de aceea eu intru la banuieli,nu a fost ceva foarte "serios" in lupta asta,e parerea mea,nu vreau sa intru in polemici aiurea.oricum sper sa urce tot mai sus lungu,abia atunci va incepe sa se observe adevarata valoare cand va lupta in "gale adevarate" unde nu e loc de "show-ri" platite de promotori,acolo unde "vena" conteaza si nu aspectul.
Postat 17 Octombrie 2011, 11:46 de tututu
Bravo
Auzi atotstiutorule, daca vrei sa afli mai multe despre bob Shapp intra pe Youtube, sa nu crezi ca acest om se preteaza la asa ceva.Sandu a fost in forma, a cistigat, e meritul lui, face cinste bihorului. BRAVOOO SANDU
Postat 17 Octombrie 2011, 11:22 de un oarecare fan
naspa
Da da un umflat de doi bani meci trucat ca daca ar fi sa se bata pe bune ar furao umflatul bihorului
Postat 17 Octombrie 2011, 11:20 de gogu
succes
Am citit citeva comentarii de la niste jalnici care o freaca prin cluburi si nu sint buni numai de gura.Nu m-a impresionat,ii detest deoarece sint foarte invidiosi, se vede de la o posta.Succes Sandu,ne mindrim cu tine
Postat 17 Octombrie 2011, 11:19 de adina
mondialu
Lungu a fost bun, dar cu un adversar care este o panarama (vezi cum pierde din pumn in pometz), care a mai pierdut meciuri la fel de usor de la tipi cu 50kg mai slabi. Bestia e un clovn mare si speriat de palme si pumni. Pacat ca s-a aruncat prea repede jos.
Postat 16 Octombrie 2011, 23:38 de borcea
sadu latu
umflatu ala ar trebui sa se cheme latu, ca i mai lat decit lung, credeti ca porcu asta ingrasat cu steroizi are vreo sansa in K1? abia isi cara burtoiu dupa el in meciuri aranjate pt frrrraiiierii din oradea...
Postat 16 Octombrie 2011, 23:21 de asd
@tututu...
bai FRAIERE, ala cu strada si blablabla, daca ai curajul si te simti in stare, intra in cusca sau in ring si lupta cu lungu. daca il invingi, vei recunosut aici pe plan local sau chiar la nivelul intregii tari. daca nu vei fi in situatia in care esti si acum, UN FRAIER !
Postat 16 Octombrie 2011, 22:02 de online
!!!!
Bravo porcu' Bihorului...!!!!! Mare grija ca vine craciunu' .........
Postat 16 Octombrie 2011, 21:43 de foper
@tututu-skyrees
daca tu crezi ca bob sapp, sau alti sportivi cu o situatie materiala mai mult dect confortabila se preteaza sa vina si sa primeasca bataie pt o suma, care oricum nu poate sa fie mare, avand in vedere bugetul destul de mic al competitiei inseamna ca esti cel putin invidios....
Postat 16 Octombrie 2011, 21:40 de dim
@Skyrees
sportul nu mai este sport,toate aranjementele se fac in culise,noi vedem doar ce vor ei sa vanda,pe strada mai vezi lupte adevarate,in ring sau pe alte terenurii de competitii..mai greu,tot mai greu vezi ceva curat si fara ca cineva sa fie implicat ,arbitrii sau jucatorii. in orice sport.asta este viitorul.strada e realitatea.
Postat 16 Octombrie 2011, 20:10 de tututu
Cam ciudat
Da intr-adevar felicitari....dar cam ciudata si rapida victoria lui lungu tinand cont ca sapp dupa KO s-a ridicat secunda de jos.....eu cred k meciu nu prea s0a disputat corect....prea batem toate vedetele k1 aici in Romania dar nu reusim sa castigam aceasta competitie ci din contra pierdem destul de usor ....as vrea sa revad un meci intre cei doi iar numai ca as dori sa aiba si o miza mai importanta si sa nu fie in Romania,sa vedem dak lungu mai castiga asa usor!
Postat 16 Octombrie 2011, 18:29 de Skyrees
Romanii, tari ca piatra!
Felicitari baietilor !
Postat 16 Octombrie 2011, 17:24 de fight
clasamente
Pt a urca in topuri, Sandu Lungu ar avea nevoie de doua- trei meciuri pe an. Succes! Hai ca se poate!
Postat 16 Octombrie 2011, 17:09 de vic
Muntele Bihorului
Sincer sa fiu nu prea mi-a venit sa cred caSandu a doborit Bestia,am fost placut surprins pentru faptul ca bihoreanul nostru a fost cel mai bun Mi-a placut la nebunie si aparitia lui Sandu la meci ,costumat ca un viking,excelent.Bihoreanul ar trebui sa dati tot meciul lui Sandu.La noi pe strada a fost sarbatoare in noaptea de 15.10.2011.Succes Sandu
Postat 16 Octombrie 2011, 15:59 de Ion
campionul
Asa sportiv ca Lungu nu se nasc in fiecare zi.JOS PALARIA in fata lui.BRAVOOOO
Postat 16 Octombrie 2011, 15:52 de Gigel
Sandu
Abia am asteptat sa vad acest meci.A fost o surpriza placuta sa-l vad pe concetateanul nostru ca castiga ,sint sigur ca Sandu nu ai adersari in lume Succes in continuare.
Postat 16 Octombrie 2011, 15:50 de Ghita Barna
Muntele Bihorului
A fost un meci foarte bun, Sandu ai fost foarte in forma ,toata tara s-a bucurat pentru tine ,succes in continuare.Ai ingenunchiat o bestie asta-i un lucru mare ,pentru tine a fost usor sa-l dobori pentru ca esti puternic,dar noi am avut foarte mari emotii.ESTI CEL MAI BUN
Postat 16 Octombrie 2011, 15:42 de trifa
sandu
bravo! tot asa si numai bine
Postat 16 Octombrie 2011, 15:13 de pip
Felicitari!
Felicitari, lotului de sportivi romani! Succes incontinuare!
Postat 16 Octombrie 2011, 07:35 de KO
Bine, Sandu!
Tot asa! Succes, mai departe!
Postat 16 Octombrie 2011, 07:26 de KO
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON