URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 30 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
07 Februarie 2012, 07:55

Salontanii, campioni la Cupa Shogunul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La centrul comercial Oradea Shopping City s-a desfăşurat în weekend cea de-a doua ediţie a Campionatului Naţional Şcolar de Karate şi Discipline Asociate, precum şi Cupa Palatului - Shogunul, ajunsă la ediţia a XIII-a.

Organizate de Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, împreună cu clubul Shogunul Bihor, întrecerile s-au derulat sub egida Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului la disciplina de karate, în versiunea open.

Deschiderea oficială a fost făcută de către preşedintele comisiei de organizare, prof. Ioan Vaida -7 Dan Karate, în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Karate şi Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar din România, şi arbitrul şef al campionatului. prof. Zoltan Lipan - 6 Dan Karate, vicepreşedinte al aceleiaşi comisii. Au mai fost prezenţi însă şi prof. Peter Dan Nicolae - directorul Palatului Copiilor şi Elevilor Oradea, prof. Sorin Buhaş - directorul executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Bihor, inspectorul de specialitate Korodi Iosif de la aceeaşi direcţie, precum şi prof. Rusanda Daniel, comisar şef la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea.

Întrecerile, care au reunit la start 293 de sportivi, proveniţi de la 18 cluburi din întreaga ţară, au fost animate, viu disputate, fiind dominate însă de reprezentanţii Palatului Copiilor şi Elevilor Reşiţa, care s-au situat pe primul loc în clasamentul general al cluburilor, cu un punctaj de 420. Echipa de karate a clubului gazdă, antrenată de prof. Vaida Ioan - 7 Dan Karate - şi instructor Vaida Elena - 3 Dan Karate -, a aliniat la start 49 de sportivi, care au avut o prestaţie onorabilă, cu 41 de medalii cucerite, dintre care 15 au fost de aur, 12 de argint şi 14 de bronz, situându-se pe poziţia secundă.

Clasamentul general al cluburilor ale întrecerilor organizate sub egida Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului:

1.Palatul Copiilor şi Elevilor Reşiţa - 420 de puncte
2.Palatul Copiilor - Shogunul Oradea - 415 de puncte
3.Clubul Copiilor şi Elevilor - Sector 5 Bucureşti - 95 de puncte
4. Clubul Copiilor şi Elevilor Şimleul Silvaniei - 90 de puncte

Clasamentul general al cluburilor din întrecerile organizate sub egida Federaţiei de Karate şi Arte Marţiale pe primele poziţii:

1. C. S. Shotokan Karate Salonta - 260 de puncte
2. Clubul Sportiv Crişul Negru Ştei - 255 de puncte
3. Clubul Sportiv Samuraiul Satu Mare - 195 de puncte
3. Clubul Sportiv KARATE DO B.F.K.S. Carei - 195 de puncte

Competiţia l-a avut ca şef al arbitrilor pe prof. Lipan Zoltan, vicepreşedintele secţiunii arbitraj din cadrul Comisiei Naţionale de Karate şi Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar - MECTS, respectiv supervizor pe Kecskés Ferenc, arbitru internaţional din Ungaria.

În paralel cu aceste întreceri, de joi şi până sâmbătă, s-a desfăşurat la Oradea şi Cursul Naţional de Perfecţionare pentru arbitri în Karate-Do, condus de Kecskés Ferenc, arbitrul internaţional de karate din Ungaria, prin intermediul Comisiei Naţionale de Karate şi Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar (CNKDASP) din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

La acesta s-au înscris 31 de candidaţi, obţinând acreditarea de arbitraj pe anul 2012 în cadrul "CNKDASP". De menţionat este faptul că participanţii la acest curs de perfecţionare au avut trei testări majore: teorie, scris şi o proba practică în cadrul Campionatului Naţional Şcolar de Karate şi Discipline Asociate.

Organizatorii doresc să mulţumească sponsorilor şi susţinătorilor care au ajutat la bunul mers al campionatului. Aceştia sunt: Oradea Shopping City, Electro Proiect Oradea, S.C. Valentzino S.R.L. Oradea, SC Euromaidec Touring SRL, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor, Comisia Naţională de Karate şi Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar, prin Clubul Sportiv Shogunul Oradea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea şi Poliţia Locală Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Luptătorii din Valea lui Mihai pe podium
Cupa Mondială la kempo - Luptătorii din Valea lui Mihai pe podium Un număr de 19 sportivi ai clubului Aladin Hero Team din Valea lui Mihai au participat la Cupa Mondială la kempo care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Budapesta. Patru dintre sportivii pregătiţi de antrenorul Kovacs Zoltan au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Sportivii de la Valea lui Mihai au participat la secţiunea light-contact, unde loviturile sunt permise cu jumătate de forţă. Octavian Munteanu (40 kg), Békési Timea (categoria 50 kg), Magyari Norbert (68 kg), şi Gati Juliaanna (65 kg) au cucerit medalia de aur, învingându-şi toţi adversari cu care s-au întâlnit în ring. „Pe lângă cele patru medalii de aur, am mai obţinut 5 locuri II şi 4 clasări pe ultima treaptă a podiumului, alţi trei sportivi terminând pe locul IV. Este un bilanţ foarte bun care demonstrează seriozitatea de care aceşti tineri dau dovadă în pregătiri" - a precizat antrenorul Kovacs Zoltan. Clubul Aladin Hero Team are în componenţă aproape 50 de sportivi, dintre care 40 frecventează regulat antrenamentele. La fel ca şi majoritatea cluburilor sportive din Bihor şi cei din Valea lui Mihai suferă în privinţa atragerilor de sponsori, iar acest lucru le îngreunează foarte mult participarea la concursuri.
Postat 07 Februarie 2012, 18:19 de un oradean
felicitari
tutror sportivilor, si mai ales celor din salonta care reusesc sa faca fericite familiile cat si pe noi concitadinii lor. bafta in continuare, si antrenorilor.
Postat 07 Februarie 2012, 14:11 de un salontan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6516 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON